Een eigen bedrijf winstgevend maken doe je zo

Een eigen bedrijf winstgevend maken. Hoe doe je dat? Hoe blijf je iedere maand opnieuw een stabiel extra inkomen verdienen? En wanneer is een bedrijf winstgevend? Vandaag deel ik mijn voorbeelden en inzichten met je!     

Wanneer is een bedrijf winstgevend?

De vraag ‘wanneer is een bedrijf winstgevend?’ is een hele belangrijke vraag voor iedere ondernemer. Wanneer is jouw bedrijf winstgevend? Wat betekent ‘winstgevend’ voor jou? En nog veel belangrijker: hoe hou jij inkomsten elke maand stabiel of nog beter stijgend?

In de video leg ik precies uit hoe je een eigen bedrijf winstgevend maakt en je inkomsten ook kunt stabiliseren. Pik er voor jezelf uit wat bij je past. Vond je dit een leuke video? Abonneer op mijn Youtubekanaal voor meer gratis tips en inspiratie.

.

Jezelf salaris uitbetalen is belangrijker dan investeren

Ik weet. Iedere ondernemer gruwelt bij deze titel, maar toch is het waar. In het begin van mijn eigen bedrijf was ik alleen maar aan het investeren. Alles wat ik verdiende investeerde ik weer in mijn bedrijf.

Voor de eerste maanden of jaren kan dit een hele goede zaak zijn. Zeker als je bedrijf snel aan het groeien is. Tegelijkertijd wil je oppassen voor een grote valkuil. En dat is blijven investeren zonder het uitbetalen van je eigen salaris!

Toen ik het boek Profit First las kwam ik er al snel achter dat ik eerst mijn salaris moest uitbetalen – ongeacht van mijn bedrijfsresultaten – en daarna pas mocht investeren met het overige geld. Klik hier om mijn boekrecensie over Profit First te lezen.

Hoe klein het percentage ook is dat jij aan jezelf uitkeert, dat is het winstgevende gedeelte van je eigen bedrijf. En vanaf dat moment ben je dus ook winstgevend. Let op: je bent dus niet winstgevend als je veel geld verdient en alles weer investeert!

Een stabiel inkomen opbouwen: elke maand meer geld verdienen

Mijn tweede inzicht om je bedrijf winstgevend te maken is het zoeken van het juiste verdienmodel. Persoonlijk ben ik een groot voorstander van het runnen van een online business. Het voordeel van online werken is de schaalbaarheid. Je kunt makkelijker en sneller doorgroeien zonder dat jij er meer tijd in hoeft te stoppen.

Online passief inkomen opbouwen doe je met deze 4 verdienmodellen. Kies één online verdienmodel en start daarmee om meer geld te verdienen. Voor mij is het belangrijkste criteriapunt altijd ‘kan ik er maandelijks meer geld mee gaan verdienen zonder dat ik er meer tijd in hoef te steken?’

.

In de praktijk betekent dit vaak dat ik eerst heel veel werk moet verrichten. Ik moet bijvoorbeeld een programma één keer maken (kost heel veel tijd!), maar daarna kan ik het iedere keer verkopen zonder dat ik daar nog veel voor hoef te doen (kost weinig tot geen tijd).

Dit is het verschil tussen succesvolle mensen en bedrijf en de niet succesvolle. Succesvolle mensen focussen zich op de lange termijn en niet op de korte termijn. Ze schakelen van korte termijn plezier naar lange termijn pijn omdat ze weten dat dit op de lange termijn meer oplevert. Deze bedrijven blijven ook veel langer en stabieler winstgevend.

Een bedrijf winstgevend maken in de praktijk

Er zijn twee dingen belangrijk om vanaf het begin een winstgevend bedrijf te bouwen én deze op de lange termijn te laten groeien. Betaal eerst jezelf salaris uit en focus je daarna op één verdienmodel waar jij maandelijks meer passief inkomen mee kunt genereren. Loopt dit lekker? Dan kun je daarna een nieuw verdienmodel toevoegen aan jouw eigen bedrijf.

Een bedrijf winstgevend maken en stap voor stap laten groeien mag dan simpel lijken. Het vergt ook veel tijd, geduld en discipline om dit op te bouwen. Wil jij stap voor stap ontdekken hoe je blijft doorzetten en volhouden op jouw doelen?

Krijg hier direct toegang tot De Magie van 1 Minuut en ontdek hoe je uitstelgedrag overwint en doelen bereikt in 1 minuut.

.

Boekentips artikel