De fantastische focus op 1 ding formule

Focus op 1 ding tegelijk. Hoe goed ben jij daar in? Word jij vaker afgeleid dan je zou willen? En wil je hier graag verandering in zien? Dan heb ik de fantastische focus op 1 ding formule voor je!

Focus op 1 ding tegelijk

Dit keer een kort krachtig artikel van mijn kant. Dat sluit natuurlijk perfect aan bij het onderwerp: hoe krijg je meer focus op 1 ding tegelijk?

In de video leg ik uit hoe de ‘fantastische focus op 1 ding formule’ je hierbij kan helpen. Vond je dit een leuke video? Abonneer op mijn Youtubekanaal voor meer gratis tips en inspiratie over persoonlijke ontwikkeling.

.

Hoe krijg je meer gedaan in minder tijd?

Deze formule noem ik ook wel het uitvoeren van een ‘Magic Move’. Hiermee bedoel ik dat jij jezelf elke dag voorneemt om 1 ding te doen wat je die dag absoluut gedaan wilt hebben.

Niet meer. Heel simpel dus. Gewoon 1 ding opschrijven en doen. Belangrijk is wel om dit doel realistisch te houden. Zelf pas ik deze 5 stappen van de VUDOM-methode toe om effectiever en sneller mijn doelen te bereiken.

Als je 1 ding opschrijft wat 10 uur aan tijd kost en je hebt er 4 uur voor, dan werkt dit natuurlijk niet. Je wordt met deze ‘focus op 1 ding formule’ dus gedwongen om kleiner te denken.

Kleiner denken leidt tot grotere resultaten

Voor mezelf plan ik elke ochtend van 7 tot 11 uur tijd in om de focus op 1 ding te houden. De taak die ik voor mezelf opschrijf duurt maximaal 2 uur. Voor het uitvoeren van die taak gebruik ik de technieken van De Magie van 1 Minuut.

.

Zo zorg ik ervoor dat – als iets tegenzit – ik alsnog voldoende tijd heb om mijn taak af te ronden. Bovendien geeft een klein doel ook veel meer rust voor mezelf!

Ik weet wat je nu denkt: ‘Maar Leroy, je moet toch veel meer doen dan 1 ding op een dag?’ Mijn vraag is dan: is dat zo?

We denken vaak dat we een heleboel moeten doen. En dat doen we vaak ook. Het probleem is vaak dat we onbelangrijke dingen doen in plaats van de allerbelangrijkste dingen.

Het verschil dat al het verschil maakt

En dat verschil maakt al het verschil. Doe jij écht elke dag het allerbelangrijkste? Of stel je dit liever nog even uit?

Iedere ochtend dat ik iets écht belangrijks heb gedaan merk ik dat ik daarmee juist heel veel tijd win. En ook veel minder verschillende dingen hoef te doen.

Door volgens de ‘focus op 1 ding formule’ te werken dwing jij jezelf om eerlijk te zijn over je acties. Doe ik wel of niet het belangrijkste?

De uitdaging is om minder beter te doen. En niet meer doen in minder tijd. Ga terug naar de basis en kijk wat jij kunt doen om vaker focus op 1 ding te houden.

Focus op 1 ding houden mag dan simpel lijken. Het vergt ook veel tijd, geduld en discipline om dit op te bouwen. Wil jij stap voor stap ontdekken hoe je blijft doorzetten en volhouden op jouw doelen?

Krijg hier direct toegang tot De Magie van 1 Minuut en ontdek hoe je uitstelgedrag overwint en doelen bereikt in 1 minuut.

.

Boekentips artikel