Geld verdienen met webinars? Zo doe je dat!

Geld verdienen met webinars? Webinars inzetten voor je eigen bedrijf is een uitstekend idee om meer geld te verdienen. Maar hoe doe je dit precies? En wat maakt een webinar succesvol?

De valkuilen van webinars geven

Één van de grootste valkuilen voor ondernemers is om in een korte tijd een goed webinar te willen geven. Deze verwachting werkt averechts. Een webinar is te vergelijken met een lezing: je moet dit dus goed voorbereiden en daar ook echt de tijd voor nemen.

In de video ontdek je hoe jij geld kunt verdienen met webinars organiseren. Vond je dit een leuke video? Abonneer je hier op mijn Youtubekanaal voor nóg meer gratis tips en inspiratie.

.

Geld verdienen met webinars: 3 Tips!

Zoals gezegd: webinars geven doe je niet zomaar. En al helemaal geen succesvolle webinars. Hieronder 3 tips om je op weg te helpen:

Tip 1: Wees van toegevoegde waarde

Een open deur maar zo belangrijk! Hoe kun jij voor je deelnemer van toegevoegde waarde zijn? Denk hierbij niet aan het verkopen van je eigen producten. Denk aan de deelnemers. Wat gaat hun verder helpen? Hoe meer waarde je geeft des te meer klanten je zult krijgen.

Tip 2: Connect met de deelnemers

Succesvolle webinars zijn webinars waarin de deelnemers persoonlijk worden meegenomen in je verhaal. Interactie is hier het toverwoord. Met een webinar softwarepakket zoals Webinargeek kun je polls maken en vragen stellen aan het publiek.

Vervolgens kun je hier weer op reageren, vragen beantwoorden of resultaten van polls delen. Veel deelnemers vinden dit hartstikke leuk. Ook krijg jij heel veel input en informatie over waar je potentiële klanten tegenaan lopen.

Tip 3: Doe een onweerstaanbaar aanbod

Aan het einde van het webinar hebben de deelnemers twee dingen gekregen: waardevolle informatie (waar ze direct iets mee kunnen) en een persoonlijke benadering (ze voelen zich gehoord).

Nu is het moment gekomen om met jouw aanbod te komen. Deze ligt bij voorkeur in het verlengde van de inhoud van het webinar zelf. Zo vergroot je de kans op aanmeldingen.

In een onweerstaanbaar aanbod kun je werken met kortingen, bonusprogramma’s of een beperkte hoeveelheid tijd waarin mensen zich kunnen inschrijven. Deze 14 webinar tips geven direct een extra boost aan je eigen bedrijf.

Testen, testen en nog eens testen

Na je eerste webinar ga je evalueren wat er wel en niet goed ging. Dit kun je voor een volgende keer aanpassen. En zo blijf je testen totdat het geven van webinars ook een succes voor jou zijn geworden!

Geld verdienen met webinars mag dan simpel lijken. Het vergt ook veel tijd, focus en discipline. Wil jij een succesvolle online business starten? Leven van het internet? En meer tijd, geld en vrijheid creëren voor jezelf én anderen?

Krijg hier direct toegang tot de 18 Tips Voor Een Succesvolle Online Business.

.

Boekentips artikel