Geniet van de kleine dingen in het leven

Geniet van de kleine dingen in het leven. Hoe vaak sta jij stil bij alle kleine dingen die je hebt gedaan? Al die kleine dingen bij elkaar maken je tot wie je bent. Wat kun jij doen om meer te genieten van de kleine dingen in het leven?

Kleine dingen die je gelukkig maken

Ik ben een groot voorstander ‘in kleine stapjes naar iets groots toe groeien’. Het heeft iets magisch om te genieten van de kleine dingen terwijl je iets groters na streeft. Helaas kijken we, inclusief mezelf, vaak veel te veel naar wat we willen hebben in plaats van wat we al hebben.

In de video leg ik uit hoe je meer geniet van de kleine dingen in het leven. Vond je dit een leuke video? Abonneer op mijn Youtubekanaal voor meer gratis tips en inspiratie.

.

Geduld en dankbaarheid zijn twee van mijn toverwoorden geworden. Ik geloof dat als je de beschikking hebt over deze twee vaardigheden alles makkelijker wordt. En je dus ook meer de kleine dingen in het leven kunt waarderen.

Het grote verschil tussen hebben en zijn

Afgelopen week sprak ik een vrouw die 1/8 van een triathlon wilde lopen. Wat voor haar een gigantisch groot doel was. Haar focus lag alleen maar op dit grote doelen in plaats van de kleine stapjes in de richting van dit doel.

Kortom: iedere keer dat ze ging sporten genoot ze niet van het sporten. En wat nog vaker gebeurde is dat ze helemaal niet ging sporten. Heel logisch natuurlijk als je geniet van het proces richting je doel!

Deze vrouw wilde iets HEBBEN zonder haar ZIJN te veranderen. Wat heeft het voor zin om alleen te genieten van het grote doel als de meeste tijd in de kleine stapjes zitten? Dan doe je het overgrote deel van je leven dus dingen die je niet leuk vindt om te doen. Ontwikkel met deze 2 type doelen het gevoel dat je elke dag vooruitgang boekt.

.

Dit is iets waar we allemaal vroeg of laat met grote regelmaat tegenaan lopen. We genieten te weinig van het proces. Of het nu om sporten, eten of iets anders gaat. We staan te weinig stil bij wat we nu al hebben en wie we willen zijn.

Simpele dingen waar je gelukkig van wordt: 2 tips

Hoe vaak horen we het mensen wel niet zeggen? Het zijn de simpele dingen waar je gelukkig van wordt! En dat klopt. Alleen kan het soms wel verdomde lastig zijn om te genieten van deze simpele kleine dingen. Geniet van de kleine dingen in het leven met deze 2 tips:

1. Wees dankbaar

Start de dag met te bedenken waar jij die dag dankbaar voor bent. Noem minimaal 1 ding. Ik word zelf enorm dankbaar voor mijn gezondheid als ik ziek ben. En dan realiseer ik me weer dat ik hier elke dag dankbaar voor zou moeten zijn. Een dankbaarheidsoefening tot onze gewoontes maken kan hierbij helpen. Wees dankbaar voor wat je hebt met deze 3 tips.

2. Wees positief

Hoe start jij jouw dag? Kijk je direct op je mobiel of pak jij een moment voor jezelf? Kijk je naar het overgrote negatieve nieuws op televisie of pak je een inspirerend boek?

Deze kleine dingen lijken misschien niets kwaad te kunnen doen. En toch doen ze dat wel. Zoek meer positieve dingen op. Spreek vaker af met je beste vrienden (en wat minder met negatieve vrienden). Verdiep je in wat je wél wilt (in plaats van in wat je niet wilt). Drink vaker water (en minder koffie).

Al het grote is ooit klein begonnen. Ontdek de 3 kleine stappen om jouw mooiste doelen te bereiken in 1 minuut. Het hoeft allemaal niet veel tijd te kosten. Zolang je ELKE DAG maar een stapje zet!

Geniet van de kleine dingen in het leven

Wil jij de kleine dingen in het leven meer waarderen? Meer stilstaan bij jouw succesmomenten? Jouw gezondheid? Het leven dat je al hebt? Geniet van de kleine dingen in het leven door gewoontes te ontwikkelen die je hierbij helpen.

Genieten van de kleine dingen mag dan simpel lijken. Het vergt ook veel tijd, geduld en discipline om dit op te bouwen. Wil jij stap voor stap ontdekken hoe je blijft doorzetten en volhouden op jouw doelen?

Krijg hier direct toegang tot De Magie van 1 Minuut en ontdek hoe je uitstelgedrag overwint en doelen bereikt in 1 minuut.

.

Boekentips artikel