Hoe houd ik een gezonde levensstijl vol?

Hoe houd ik een gezonde levensstijl vol? Het is een vraag die steeds actueler word. Iedereen lijkt een gezonde levensstijl te willen aannemen. De praktijk wijst uit dat dit makkelijker gezegd dan gedaan is. Dus hoe doe je dit eigenlijk? Je leest het in dit artikel!

Ongezonde leefstijl veranderen

De kans is groot dat je iets wilt veranderen aan je levensstijl. Anders was je waarschijnlijk niet bij dit artikel gekomen.

Misschien wil je wel meer afvallen, sporten, mediteren, vroeger opstaan of meer water drinken. En wat je ook doet, het lijkt niet te werken.

De oorzaak van een ongezonde leefstijl komt voort uit slechte gewoontes. Kijk maar naar de voorbeelden hierboven. Ze hebben allemaal te maken met slechte gewoontes.

‘De kwaliteit van ons leven wordt bepaald door de kwaliteit van onze gewoontes’

Laten we meteen met de deur in huis vallen. Wat wil je veranderen? Welke slechte gewoontes zorgen er bij jou voor dat je NIET die gezonde levensstijl kunt volhouden? En wat kun je WEL doen om dit vol te houden?

Gezonde levensstijl volhouden

Hier komt die. Een gezonde levensstijl houd je niet vol met motivatie. Motivatie is afhankelijk van onze gevoelens. Staan we met een lekker gevoel op dan krijgen we heel veel gedaan. Staan we met een minder gevoel op dan krijgen we niets gedaan.

En bij het doorvoeren van een gezonde levensstijl is juist dát heel belangrijk. Dat je elke dag doorgaat. Zo ontstaan de gewoontes die je graag wilt hebben.

Om onze gezonde levensstijl te gaan volhouden moeten we dus onze strategie veranderen. Van motivatie naar gewoonte. Motivatie is wel degelijk belangrijk. Maar het is niet genoeg voor het volhouden van een gezonde levensstijl.

Doorbreek je slechte gewoontes met het 4 stappenplan tot goede gewoontes. En ontdek het complete antwoord op de vraag ‘hoe houd ik een gezonde levensstijl vol?’

Je weet nu waar je moet beginnen. Motivatie zet je in beweging. Gewoontes HOUDEN je in beweging. En daar draait het uiteindelijk om.

Klik hier voor meer artikelen over gewoontes