Hoe ontwikkel ik gezonde gewoontes?

Gezonde gewoontes. Ze worden vaak als ondergeschikt belang gezien. Maar niets is minder waar. Gewoontes zijn dé drijfveren van succesvolle, energieke en positieve mensen. Dus is de vraag: hoe ontwikkel ik gezonde gewoontes?

Wat zijn gezonde gewoontes?

Laten we eerst naar de kern gaan. Wat zijn gezonde gewoontes? En waarom zou je dit soort gewoontes willen ontwikkelen?

Gezonde gewoontes vormen het gedrag dat mensen graag willen hebben. We hebben allemaal een ideaalbeeld van onszelf.

Stel je voor dat je een gespierd lichaam wilt hebben. Dat is een doel. Om dit doel te bereiken heb je gewoontes nodig die aansluiten op je doel. Dat zijn de gezonde gewoontes.

In dit voorbeeld kan dat tot verschillende acties leiden:

  • Meer water drinken
  • Ongezonde voeding omruilen voor gezonde voeding
  • Voldoende slaap en ontspanning
  • Mediteren
  • Meer fitnessen

Tot zover is het eenvoudig te begrijpen. Iedereen weet wat je moet doen om een gespierd lichaam te krijgen, maar waarom heeft niet iedereen dit?

Gezonde gewoontes ontwikkelen

Heel simpel gezegd komt dat door de gewoontes die we hebben. Deze ontwikkelen we door de dingen die we ELKE DAG doen.

En dat is ook de enige manier om ze te ontwikkelen. Door dagelijks te werken aan je gewoontes. Dat doe je met behulp van krachtige mentale technieken.

Visualiseren, affirmaties, herinneringen en precommitment. Stel je voor dat je minder wilt snoepen en meer groentes wilt eten. Wat kun je dan doen?

Één van de dingen die je kunt doen is stoppen met snoep eten. Vaak is dit een te grote stap. In één keer stoppen snoepen lukt niet. Je lichaam en gewoontes moeten wennen aan een nieuwe structuur.

Kleine stappen richting gezonde gewoontes

Zo’n structuur bouwen we op door mini acties in te plannen. Verminder het aantal ongezonde voeding met één snoepje. Eet dus elke dag één snoepje minder. En doe dat voor de komende dertig dagen.

Dit lijkt niet veel, maar het zal een groot verschil maken. Na die dertig dagen geloof je dat je ook echt minder kunt eten en dat gespierde lichaam kunt kweken. En het allerbelangrijkste?

Starten. Beginnen. Doe iets. En werk daar ELKE DAG aan.

Klik hier voor meer artikelen over gewoontes