Handboek Voor Wereldburgers Boekrecensie – Esther Jacobs

Handboek Voor Wereldburgers is geschreven door Esther Jacobs. Dit boek richt zich op iedereen die werken en reizen wil combineren, locatie onafhankelijk wil werken of digital nomad wil worden!

Een boek over locatie onafhankelijk werken en het leven als digital nomad

In de video geef ik een Nederlandse boekensamenvatting met mijn 3 grootste inzichten uit het boek Handboek Voor Wereldburgers. Vond je dit een leuke video? Abonneer op mijn Youtubekanaal voor meer gratis tips, inzichten en boekrecensies.

.

Mijn 3 belangrijkste inzichten uit Handboek Voor Wereldburgers

Het boek is in het Nederlands verkrijgbaar. Dat is ook logisch, want het is geschreven door een Nederlandse! In deze boekreview deel ik mijn 3 belangrijkste inzichten met je:

Inzicht 1: Maak een plan om los te laten

En nee, het gaat hier niet perse om zware emotionele gevoelens loslaten. Maar wel over vooruitplannen. Zorg ervoor dat je altijd een paar stappen vooruit denkt. Esther Jacobs schrijft in haar boek dat je als digital nomad (iemand die werken en reizen combineert en overal ter wereld locatie onafhankelijk kan werken) altijd onverwachte tegenslagen kunt krijgen.

Zo kan het internet ergens slecht zijn. Of kan er bijvoorbeeld iets in het appartement niet werkend zijn. Het kost allemaal tijd om dit weer te fixen. Zorg ervoor dat je én werk vooruit plant én jezelf van tevoren optimaal voorbereid. Zo kun je veel productiever werken op locatie!

Wil jij ook digital nomad worden? Ontdek deze gouden tips!

Inzicht 2: Plan je reis in

Je kunt wachten op het goede momenten maar de waarheid is dat het goede moment nooit zal komen. Volgens Esther is het beter om je reis gewoon in te plannen. Dan moet je wel en zijn er geen excuses meer.

Voor veel ondernemers die keihard werken en nooit vakantie nemen waarschijnlijk heel herkenbaar. Juist omdat je de vakantie niet plant, komt die vakantie er ook niet. En dat komt niet omdat je het te werk hebt (al denk je van wel). Boek dat ticket en gaan!

Inzicht 3: Start vandaag met je bucketlist

En dan heb ik het niet over het opschrijven van je bucketlist. Grote kans dat je die al hebt. Maar aan welke dingen op je bucketlist werk je nu heel bewust?

Maak een lijst, start met één ding en maak er een plan voor. Niet alleen opschrijven wat je wilt doen. Maar ook hoe je het gaat doen. Wil je een wereldreis maken? Hoeveel geld heb je hier dan voor nodig? En wat word je plan om dit bij elkaar te krijgen? Start daar vandaag nog mee.

Zo leer jij locatie onafhankelijk werken in 5 stappen.

Samenvatting en boekrecensie Handboek Voor Wereldburgers

Wie wil dat nou niet? Werken waar, wanneer en met wie je wilt? En ondertussen ook nog reizen? Het sprak mij zo aan dat ik mijn business volledig locatie onafhankelijk wilde laten draaien.

Toen ik ook echt de stap naar het buitenland wilde maken, kwam ik dit boek van Esther tegen. Het eerst deel gaat naar mijn mening veel te veel over haar ‘’strijd’’ tegen de autoriteiten. Dit biedt zeker interessante perspectieven maar had ook een stuk korter gekund.

Het tweede deel bevat veel praktische tips over reizen. Dit vond ik persoonlijk een stuk interessanter. Er zijn nog weinig boeken geschreven (zeker in het Nederlands!) over het leven als digital nomad. Heb jij die ambities ook? Dan is dit zeker een aanrader!

Handboek Voor Wereldburgers toepassen in de praktijk

Volledig locatie onafhankelijk reizen en werken combineren met een online business mag dan simpel lijken. Het vergt ook veel tijd, focus en discipline. Wil jij een succesvolle online business starten? Leven van het internet? En meer tijd, geld en vrijheid creëren voor jezelf én anderen?