Helweek Boekrecensie – Erik Bertrand Larssen

Helweek is geschreven door Erik Bertrand Larssen. Dit boek gaat over verschillende facetten van persoonlijke ontwikkeling waaronder hoe je mentaal sterker wordt en het opbouwen van meer zelfdiscipline.

Persoonlijke kracht

In de video geef ik een Nederlandse boekensamenvatting met mijn 3 grootste inzichten uit het boek Helweek. Vond je dit een leuke video? Abonneer op mijn Youtubekanaal voor meer gratis tips, inzichten en boekrecensies.

.

Mijn 3 belangrijkste inzichten uit Helweek

Het boek is – op moment van schrijven – ook in het Nederlands verkrijgbaar. In deze Nederlandse boekreview deel ik mijn 3 belangrijkste inzichten met je:

Inzicht 1: De kracht van routines

In het boek Helweek spreekt Larssen over de kracht van routines. Zijn boek is opgedeeld in zeven dagen. Iedere dag bevat een bepaalt thema. Zo kan de ene dag geheel in het teken staan van ontspannen en een andere dag gericht zijn op timemanagement.

Per dag zijn er een aantal vaste routines die uitgeoefend moeten worden. Zo dien je gedurende deze ‘’helweek’’ elke dag om 5 uur op te staan en om 22 uur te slapen. Ook moet je elke dag minimaal 1 uur sporten.

Door de duidelijkheid van de routines wordt het makkelijker om in korte tijd veel gedaan te krijgen. En laat dat nu net het doel zijn van het boek!

Wil jij snel krachtige routines ontwikkelen? Vergroot je discipline met de 1 minuutactie.

Inzicht 2: De kracht van voorbereiding en visualisatie

Het opbouwen van je mentale kracht speelt een rode draad in het boek. En twee van de manieren om dit meer te ontwikkelen zijn voorbereiding en visualisatie.

Volgens Larssen is het belangrijk om je voor te bereiden op tegenslagen. Hoe beter je dit doet des te minder last je er van kunt krijgen. Andersom werkt het ook. Hoe meer jij je voorbereidt op succes des te makkelijker je het bereikt.

Beide manieren van voorbereiden kun je doen met visualiseren. Als je een marathon wilt lopen, bereid je dan alvast voor op de pijn die je gaat voelen in de wedstrijd. En hoeveel plezier het gaat geven als je over de finish komt. Met deze 5 praktische tips word je mentaal sterker.

Inzicht 3: De kracht van modus en focus

Vind jij het soms lastig om de juiste balans te vinden tussen keihard werken en ontspannen? Met het modus en focus principe wordt dit volgens Larssen veel makkelijker.

Wat je ook doet, doe niets half. Ga honderd procent ontspannen óf honderd procent werken. Multitasken is uit den boze en totaal niet handig om te doen. De regels uit de Helweek helpen je om die focus vast te houden.

Samenvatting en boekrecensie Helweek

Dit boek lijkt op veel andere persoonlijke ontwikkelingsboeken met één belangrijk verschil: de setting is anders. Larssen heeft met de helweek een super simpele en praktische manier gevonden om mensen te inspireren.

De helweek is namelijk super makkelijk te begrijpen. En ook de dingen die hij in het boek beschrijft zijn simpel. Geen hogere wiskundige. En misschien wel het allerbeste aan het boek? Je kunt de helweek direct implementeren!

Helweek toepassen in de praktijk

De strategieën uit het boek Helweek toepassen mag dan simpel lijken. Het vergt ook veel tijd, geduld en discipline om dit op te bouwen. Wil jij stap voor stap ontdekken hoe je blijft doorzetten en volhouden op jouw doelen?

Krijg hier direct toegang tot De Magie van 1 Minuut en ontdek hoe je uitstelgedrag overwint en doelen bereikt in 1 minuut.

.

Boekentips artikel