Het altijd druk hebben is een ‘’gevaarlijke’’ mindset

Het altijd druk hebben lijkt de normaalste zaak van de wereld. Hoe drukker je bent des te beter ziet je leven eruit. Toch geeft die drukte ook meer stress, onrust en chaos. Hoe ga je daar nu het beste mee om?

Het altijd druk hebben is een mindset

Toen ik voor het eerst sinds een paar jaar terugkwam in Nederland ontdekte ik gelijk hoe druk iedereen het heeft. Ik moest letterlijk een maand van tevoren afspraken maken met mijn vrienden voordat zij hun agenda al vol hadden staan.

Het deed me eraan denken hoe anders ik nu leef en hoe de meeste mensen geleefd worden door de waan van de dag. En dat vaak voor de rest van hun leven!

Wil jij weten hoe die drukke mindset werkt en hoe je die kunt aanpakken? Bekijk dan ook zeker even deze video! Vond je dit een waardevolle video? Abonneer je hier op mijn Youtubekanaal voor nóg meer gratis tips en inspiratie.

.

Voorbeelden van het altijd druk hebben

Ik was ook altijd druk, dus ik herken me goed in die situaties. Reizen door andere landen hebben mijn kijk op het ‘’druk zijn’’ compleet veranderd. Opeens ontdekte ik dat andere landen het veel rustiger aan doen. Hieronder zijn een paar kleine voorbeelden te vinden van wat jij kunt doen om het gevoel van altijd druk te zijn te voorkomen!

Voorbeeld 1: Kleiner wonen à Meer reizen

Één van de dingen die je zou kunnen doen is kleiner wonen. Door kleiner te wonen heb je minder kosten, hoef je minder werk en/of kun je meer reizen. Je ruilt dus een stuk bezit in voor ervaringen.

Steeds meer mensen willen meer ervaringen bouwen dan veel bezittingen hebben. Toch doen weinig mensen het. Groot wonen geeft een bepaalde status en luxe die veel mensen liever niet achterlaten. Het voelt ook vaak aan als een downgrade. Zo laat je het gevoel van altijd druk zijn achter je.

Dit is een mooie stap en uitdaging wanneer je minder druk wilt worden. Een vrij rigoureuze verandering, maar wel eentje die een groot effect kan hebben op hoe jij de rest van je leven wil doorbrengen. En of dat in drukte of rust is!

.

Voorbeeld 2: Geen vakanties à Meer comfort thuis

Iets anders wat je kunt doen is het skippen van grote vakanties. Ze kosten niet alleen het meeste geld, maar het is ook een tijdrovende klus. Je zou die tijd en geld ook kunnen gebruiken om het hele jaar meer plezier van te hebben.

Zo kun je die extra tijd bijvoorbeeld gebruiken om meer aan je hobby’s te werken. Heb je altijd al willen leren dansen? Volg dan een heel jaar eens danslessen van het geld dat je anders zou besteden aan je vakantie. Op die manier heb je én een heel jaar plezier én leer je iets compleet nieuws.

Voorbeeld 3: Minder werken à Meer vrijheid / hobby’s

In het verlengde van bovenstaande voorbeeld kun je er ook voor kiezen om minder te werken. Ja, je zult minder verdienen. Tegelijkertijd krijg je er echter ook veel voor terug. Je ruilt dan als het ware geld om voor tijd.

Veel mensen denken dat ze niet minder kunnen werken terwijl de meesten dat echt wel zouden kunnen doen. En door beter op je uitgaven te letten kan dit proces nog makkelijker en beter worden gedaan.

Wees creatief en bedenk je eigen voorbeelden om minder druk te worden!

De genoemde voorbeelden zijn slechts een paar voorbeelden van wat je zou kunnen doen. En ik geef toe. Ze zijn niet heel normaal om op te volgen. Eerder een beetje gek. Anders dan de menigte. Er zijn echter nog talloze andere ideeën te bedenken die je ook zou kunnen toepassen. Wat ga jij om minder druk te worden?

Het altijd druk hebben en dit aanpakken mag dan simpel lijken. Het vergt ook veel tijd, geduld en discipline. Wil jij stap voor stap ontdekken hoe je blijft doorzetten en volhouden op jouw doelen?

Krijg hier direct toegang tot De Magie van 1 Minuut en ontdek hoe je uitstelgedrag overwint en doelen bereikt in 1 minuut.

.

Boekentips artikel