Hoe creëer je meer vrijheid als ondernemer?

Wil jij als ondernemer ook meer vrijheid ervaren? Veel ondernemers zitten gevangen in hun eigen bedrijf. Ze moeten altijd werken om rond te kunnen komen. Toch zijn er twee manieren om uit dit systeem te komen!

Gevangen in je eigen bedrijf

Het is jammer om te zien: ondernemers ervaren veel druk. Sommigen hebben nauwelijks tijd voor een privéleven of denken alleen maar aan hun werksituatie. De drukte om te blijven presteren helpt ook niet mee.

In de video leer je twee manieren om als ondernemer meer vrijheid te creëren. Vond je dit een leuke video? Abonneer je hier op mijn Youtubekanaal voor nóg meer gratis tips en inspiratie.

.

2 Manieren om meer vrijheid te creëren als ondernemer

De video die ik hierboven maakte komt uit Boekarest. Voor mij was dit één van de eerste keren sinds lange tijd dat ik een korte vakantie nam. Dit lukte mij alleen maar door die tijd in te plannen. In mijn geval: ik boekte een appartement in Boekarest voor 1 maand. Toen ik eenmaal geboekt had moest ik wel!

Dwing jezelf om die vakantie te boeken. Het bedrijf volgt later wel. Ook deze twee manieren kunnen goed helpen om als ondernemer meer vrijheid te creëren.

Manier 1: Wees je bewust van tijd en vrijheid

Tijd is voor ons allemaal het belangrijkste dat er is. Je kunt meer geld verdienen als je iets verliest. Maar meer tijd kun je niet krijgen. Hoe effectief werk jij nu? Waar verspil jij nog teveel tijd? En waar kun je dus winst boeken? Werk slimmer in plaats van harder.

Vaak hoeven we veel minder te doen dan we zelf denken. Laat je niet afleiden door kleine onbelangrijke dingen. Focus je op het grote plaatje. Leer jezelf aan om steeds meer tijd te besteden aan belangrijke taken. In dit geval: taken die je op de lange termijn meer tijd en vrijheid geven.

Meer aandacht schenken aan de lange termijn in plaats van de korte termijn vergt een andere mindset. Ik noem dit ook wel de 1 minuut mindset.

Manier 2: Wees je bewust van geld en vrijheid

Naast tijd kun je meer vrijheid creëren door je geld slimmer in te zetten. Heb je geld over? En kun je met dit geld meer tijd kopen? Door bepaalde taken uit te besteden creëer je meer tijd voor jezelf.

En als je een druk ondernemer bent wil je die extra tijd mogelijk besteden aan andere dingen. Misschien wil je meer lezen, een bepaalde hobby meer uitoefenen of meer tijd met je kinderen doorbrengen. Dit kan allemaal zodra je meer tijd gaat kopen. Wees je dus bewust wat geld voor je kan betekenen.

Zo creëer je met de juiste mindset meer vrijheid in je leven.

Het allerbelangrijkste principe voor meer vrijheid als ondernemer

Deze twee manieren kun je alleen toepassen door afspraken met jezelf te maken. En deze ook na te komen. En dat is misschien nog wel het allerbelangrijkste om meer vrijheid te creëren. Discipline geeft vrijheid.

Welke afspraken maak jij al met jezelf over tijd en geld? Hoeveel uur mag je maximaal werken? Maximaal op social media zitten? Hoe vroeg wil je het liefste opstaan? En zijn dit allemaal dingen die je nu al doet? Vul de lijst aan met hoe jij graag wilt leven. En zet daarna elke dag een kleine stap om meer vrijheid in je leven te creëren.

Meer vrijheid als ondernemer krijgen mag dan simpel lijken. Het vergt ook veel tijd, focus en discipline. Wil jij een succesvolle online business starten? Leven van het internet? En meer tijd, geld en vrijheid creëren voor jezelf én anderen?

Krijg hier direct toegang tot de 18 Tips Voor Een Succesvolle Online Business.

.

Boekentips artikel