Hoe focus houden en genieten van het proces richting succes

Hoe focus houden? Het is één van de meest gestelde vragen die ik krijg. Nog belangrijker dan focus houden alleen is leren te genieten van het proces. Hoe hou je focus én blijf je ook genieten van het proces?

Je wordt wie je wilt zijn

Als je mij een beetje kent dan weet je dat ik me altijd focus op doelen. Ik hou er van om doelen te stellen en ergens naartoe te werken. Daardoor kan het al snel lijken alsof dit doel ook het allerbelangrijkste is.

In de video hieronder leg ik uit hoe focus houden op je doel leidt tot een nóg leuker leven. Vond je dit een leuke video? Abonneer op mijn Youtubekanaal voor nóg meer gratis tips.

.

Dat is niet waar. Het is slechts de eerste stap om meer focus te krijgen. De weg ernaartoe is minstens zo belangrijk. Als je hier niet van geniet, wat heeft dan voor zin om richting je uiteindelijke doel te werken?

Het proces gaat over jou ‘’ZIJN’’. Het gaat een laag dieper. Het gaat dan over wie je wordt omdat je aan bepaalt doel werkt.

Het voorbeeld van de miljonair

Stel je voor dat jij een miljonair wilt worden. Dan kan het zijn dat je dit wilt worden omdat het je ‘’gewoon gaaf’’ lijkt. Of omdat je bijvoorbeeld denkt dat je daarmee alles kunt kopen wat je wilt.

Een andere benadering is om te zeggen dat je een miljonair wilt worden, niet om bovenstaande dingen, maar om de persoon die je daardoor wordt. Miljonairs zijn mensen die vaak hard werken, goed met geld om kunnen gaan, weten wat ze doen en vrijgevig zijn naar anderen toe.

Door zelf toe te werken naar dit doel WORDT jij ook een dergelijk persoon. Vanuit het tweede uitgangspunt verander je ook als mens. Je karakter verandert. En dit is een veel grotere motivatiebron dan het eerste.

Deze mindset kun je toepassen op het verbeteren van je relatie of op je gezondheid. Je leert meer van het proces te genieten omdat je elke dag, om het heel plat te zeggen, een beter mens wordt.

Hoe focus houden en genieten van het proces?

Als coach heb ik duizenden mensen mogen begeleiden in het realiseren van hun doelen. En telkens kwam er opmerkelijke eye-opener naar voren. We willen allemaal teveel bereiken in te weinig tijd.

Ik heb nog nooit iemand bij me gehad die zei dat hij ‘’te weinig doelen had’’. Hoe focus houden op je doelen? Stel minder doelen op! Dit zijn de 4 persoonlijke ontwikkeling doelen die je wilt stellen.

Hoe meer doelen je stelt des te meer je focus gesplitst wordt. En dat doe je toch echt zelf. Dwing jezelf om minder doelen te stellen. In onderstaande video leg ik je uit hoeveel doelen je maximaal kunt stellen voor de optimale focus.

.

Hoe focus houden je leven leuker maakt

Meer focus betekent automatisch dat we meer genieten van het proces. Dat gebeurt onbewust. Misschien herken je wel van die momenten waarop je compleet gefocust was. Helemaal in de flow zat. Zo erg dat je zelfs de tijd vergat. Dat is optimaal geniet van het proces.

Focus houden op je doelen en genieten van het proces mag dan simpel lijken. Het vergt ook veel tijd, geduld en discipline om dit op te zetten. Wil jij stap voor stap ontdekken hoe je blijft doorzetten en volhouden op je doelen?

Krijg hier direct toegang tot De Magie van 1 Minuut en ontdek hoe je uitstelgedrag overwint en doelen bereikt in 1 minuut.

.

Boekentips artikel