Hoe gooi ik mijn leven om? 3 Kleine krachtige stappen!

Hoe gooi ik mijn leven om? Richt je niet te veel op radicale verandering maar meer op kleine veranderingen. Het zijn de details die het verschil maken!

‘The man who moves a mountain begins by carrying away small stones’ – Confucius

Je leven omgooien

Als je nu vastzit in je leven, dan is de kans groot dat je je richt op enkele grote of radicale veranderingen. Een gebroken relatie, ontslag of je weet niet goed wat je wilt. Je staat op een kruispunt.

Oké, concentreer je niet op deze grote veranderingen. Waarom niet? Omdat je er nu geen invloed meer op hebt. Wat er ook is gebeurd, het is gebeurd.

Je hebt wél invloed op je eigen leven. Zelfs in deze benarde positie. Het enige wat je nodig hebt, zijn een paar succesvolle stappen die weer kleur geven aan je leven. En die succesvolle stappen bevinden zich op een onverwachte plek.

In de video hieronder leer je hier meer over. Vond je dit een leuke video? Abonneer je hier op mijn Youtubekanaal voor nóg meer gratis tips en inspiratie.

.

Hoe gooi ik mijn leven om? 3 Stappen!

Je wilt jouw leven omgooien, maar hebt geen idee waar te beginnen? De volgende 3 stappen helpen je direct om actie te ondernemen.

Stap 1: Kleine veranderingen zijn simpel

Je leven omgooien is moeilijk en ingrijpend. Het is vaak moeilijk vol te houden. En daardoor kom je snel in een doorlopende cirkel terecht: je probeert je leven om te gooien, werkt hard, denkt veel na en probeert weer je leven om te gooien.

Kleine veranderingen daarentegen zijn simpel, leuk en makkelijker vol te houden. Je maakt het jezelf makkelijker door elke dag iets kleins te veranderen. Zo blijf je groeien en dat voelt een stuk beter. Het is in ieder geval beter dan blijven rondrennen.

Om een voorbeeld te noemen, het is haast onmogelijk om van de ene op de andere dag minder te wegen. Je leven is gebonden aan gewoontes, en gewoontes verander je niet met één dag. Je zult elke dag moeten werken aan het verbeteren van je lichaam.

Werken aan kleine veranderingen is veel leuker omdat het zo concreet is. Je kunt vandaag de eerste stap zetten. Wil je afvallen? Besluit vandaag om één koek te verruilen voor een appel. Dat is je eerste stap. Morgen kun je weer een nieuwe stap zetten, of deze stap nogmaals herhalen.

Stap 2: Kleine veranderingen leiden tot grote resultaten

Je komt daardoor in een positieve energiestroom terecht. Hetzelfde geldt voor hardlopen. Niemand kan vanaf het begin heel ver hardlopen. Daar moet je voor trainen. Eerst één, dan drie en vervolgens acht kilometer. Zo ontwikkel je in 1 minuut de discipline om altijd en overal kleine stapjes te blijven zetten. 

.

Wat gebeurt er als je elke dag een goede daad verricht? Je komt lekkerder in je vel te zitten. Door het hardlopen voel je je zelfverzekerd. En met meer zelfvertrouwen kun je ook weer andere dingen in je leven omgooien.

Stap 3: Kleine verandering creëren flow

Wanneer je structureel gaat werken aan kleine positieve veranderingen, dan zul je zien dat dit een verschil in je leven gaat maken. Elke kleine verandering stapelt zich op tot iets groters.

Daardoor kom je lekker in je vel zitten. Je kunt flow creëren. Alles gaat net iets beter dan voorheen. Je wordt productiever, ontspant je beter, voelt je fitter en je relaties verlopen soepeler.

Deze kleine veranderingen leiden tot goede gewoontes. Hoe meer goede gewoontes je krijgt, hoe meer je het leven naar je eigen hand kunt zetten.

Verander je leven in 1 minuut

Wil je meer controle over je leven krijgen? Laat je dan niet meeslepen door de grote veranderingen in je leven. Dat hou je helemaal niet vol.

Maak het jezelf makkelijker. Je kunt vandaag al een simpele verandering doorvoeren. Stel jezelf de vraag ‘Wat kan ik vandaag doen om mijn leven iets leuker te maken?’ Kies bij voorkeur een actie waar je maar 1 minuut voor nodig hebt. Zo voorkom je dat je excuses maakt, verzint of bedenkt.

Start het proces alvast door hier en daar wat lijntjes uit te zetten. Wil je dagelijks 1 minuut aan kleine veranderingen werken? Download ‘De magie van 1 minuut’ en start direct met een kleine verandering in je leven. Lekker simpel en erg leuk!

.

Boekentips artikel