Hoe haal je het geluk uit jezelf? Pas deze #1 geluksformule direct toe!

Hoe haal je het geluk uit jezelf? Het is vaak makkelijker om je focus op anderen te leggen. Je wilt anderen gelukkig maken, maar daarmee riskeer je de kans jezelf te vergeten. In dit artikel leer je hoe jij meer geluk uit jezelf kunt halen!

Waar haal jij je geluk uit en hoe doen anderen dit?

Om meer geluk uit jezelf te halen heb je een andere mindset nodig. Het vergt dus een andere manier van denken. Eentje die meer intern gericht is dan extern. Je geluk zou altijd uit jezelf moeten komen. En niet uit externe factoren.

Hoe kun je iemand gelukkig maken als je dat zelf niet bent? Precies. Dat is niet mogelijk. Ook al is de verleiding groot om te denken dat dit wel kan. Meer geluk uit jezelf halen betekent ook jezelf minder laten beïnvloeden door je omgeving,. Je vrienden, familie en collega’s spelen hier normaal gesproken een grote rol in. Maar uiteindelijk is er maar één persoon verantwoordelijk voor je eigen geluk: jij.

Dus hoe haal je het geluk uit jezelf? In de video hieronder ontdek je de gouden geluksformule die je direct eenvoudig kunt toepassen. Vond je dit een waardevolle video? Abonneer je hier op mijn Youtubekanaal voor nóg meer gratis tips en inspiratie.

.

Jezelf blij en gelukkig maken via het lifestyle design concept

Anders leren denken om jezelf gelukkiger te maken vergt moed en een duidelijk concept. Het lifestyle design concept gaat je daar verder bij helpen. Lifestyle design is niets anders dan het ontwerpen van jouw ideale leefstijl om daar vervolgens in kleine stappen naartoe te werken.

Stap 1: Begin blanco

Vergeet alles wat je tot nu toe weet en hoe je bent gevormd door je het verleden. Laat verwachtingen (extern én intern!) los. Om écht blijer en gelukkiger te worden, wil je het liefst beginnen met een frisse start. En dat is precies wat de tweede stap makkelijker maakt om te maken.

Stap 2: Ontwerp je eigen leven

Pak pen en papier en begin je leven vorm te geven. Schrijf op hoe jij het graag voor je zou willen zien. Wat voor tijdstip zou jij het liefste opstaan? Wat zou je het eerste uur van de dag willen doen? Hoe ziet de rest van je ochtend eruit? En je middag? Welke activiteiten zou je overdag graag willen ondernemen?

En zo zijn er nog een miljoen vragen die jij jezelf zou kunnen stellen. Wil je hier echt serieus werk van maken en de oefeningen maken? Ontdek dan hier de belangrijkste lifestyle design vragen en ga direct aan de slag.

.

Stap 3: Werk gedisciplineerd

Keer nu terug naar het echte leven en kijk realistisch naar je huidige situatie en toekomstige situatie (de situatie die je hebt uitgeschreven onder stap 2). Dromen is leuk, maar worden ook alleen maar gerealiseerd in combinatie met actie ondernemen. Zo kun je direct een enorme dosis discipline ontwikkelen.

En dat hoeven geen grote acties te zijn. Elke dag een kleine stap zetten kan al meer dan voldoende zijn. Welke kleine acties kun jij nu al ondernemen om stap voor stap richting jouw ideale leefstijl toe te groeien? Schrijf ze op papier, kies er eentje uit en ontwikkel de discipline om daar elke dag wat tijd aan te besteden.

Hoe haal je het geluk uit jezelf op de lange termijn?

En het antwoord is eigenlijk heel simpel: door consistent en gestructureerd te werken aan de stappen uit dit artikel. That’s it. Je kunt jezelf veel blijer en gelukkiger maken door een plan te maken met wat je wilt en daar aan te werken.

Meer geluk uit jezelf halen mag dan simpel lijken. Het vergt ook veel tijd, geduld en discipline. Wil jij stap voor stap ontdekken hoe je blijft doorzetten en volhouden op jouw doelen?

Krijg hier direct toegang tot De Magie van 1 Minuut en ontdek hoe je uitstelgedrag overwint en doelen bereikt in 1 minuut.

.

Boekentips artikel