Hoe investeren als student? Zo zou ik het hebben gedaan!

Hoe investeren als student? Hoe jonger je bent des te meer jij uit je investeringen kunt halen. Het compound effect is enorm, maar waar investeer je als student in? En hoe pak je dat precies aan?

De enorme impact van compound interest voor jongeren en studenten

Einstein noemde het compound effect het achtste wereldwonder. En als jongere kun je dit optimaal inzetten op jouw investeringen. Het is nu eenmaal een feit dat de tijd meer voor je werkt. En dat is precies waar het compound effect zijn werk doet.

Wanneer je nu 100 euro belegt, dan maakt die 100 euro gemiddeld gezien ieder jaar meer geld voor je. En hoe jonger je bent des te meer jaren die 100 euro meer geld voor je kan maken. Elke maand een klein beetje geld opzij leggen en investeren kan dus een geweldige manier zijn om een extra passieve inkomstenstroom te creëren.

Wil je meer weten over verschillende manieren van investeren als student? In de video ontdek je de beste manieren! Vond je dit een waardevolle video? Abonneer je hier op mijn Youtubekanaal voor nóg meer gratis tips en inspiratie.

.

Hoe investeren als student? 3 Methoden!

Hoewel er eindeloos veel mogelijkheden zijn om te investeren als student zijn er drie methoden die je direct kunt inzetten. Hieronder leer je meer over deze methoden en daarna kun jij voor jezelf kiezen welke methoden het beste bij jou passen!

Manier 1: Investeer in jezelf

De beste investering die je kunt doen is investeren in jezelf. Dit kan je niet alleen meer geld opleveren, maar investeren in jezelf betekent ook investeren in bijvoorbeeld je gezondheid. En hoe fitter en sterker jij je voelt des te meer jij uit jezelf kunt halen. Boost je persoonlijke ontwikkeling met deze 26 tips.

Maak jezelf dus waardevoller door aandacht aan jezelf te besteden. Volg een extra opleiding, maak jezelf nog unieker, werk aan een nieuwe hobby/passie, verdiep je kennis enzovoort. Dit zal je helpen om meer geld te verdienen en met dat geld kun je ook investeringen gaan doen op de twee methoden die hieronder volgen.

Voorbeeld investeringsstrategie: ik spaar elke maand 100 euro en investeer die in mijn eigen ontwikkeling.

Manier 2: Start met beleggen

Beleggen levert je op de lange termijn (veel) meer geld op dan sparen. En als jongere zit jij in de ideale situatie dat je juist de tijd voor je kunt laten werken. Jij kunt de lange termijn voor ogen houden!

De simpelste manier om te starten met beleggen zijn indexfondsen. Dit is een fonds waarin – afhankelijk van het fonds – duizenden bedrijven zitten. Je koopt dus niet één bedrijf, maar heel veel bedrijven en die zitten allemaal bij de aankoop van dit ene fonds. Zo spreid je je risico en vang je toch een mooi gemiddeld rendement (naar schatting 7 procent).

En misschien nog wel het allermooiste van deze vorm van beleggen: je hoeft er vrijwel niets voor te doen. Het enige wat je hoeft te doen is periodiek (bijvoorbeeld één keer per maand) een bedrag investeren in indexfondsen en de rest gaat voor je werken. Check hier hoe mijn beleggingsstrategie voor de lange termijn eruitziet (waarvan een groot deel indexfondsen).

Voorbeeld investeringsstrategie: ik spaar elke maand 100 euro en investeer die in een indexfonds naar keuze.

.

Manier 3: Vastgoed

Investeren in vastgoed is vaak te groot of onmogelijk voor een student, maar toch zijn er ook ‘’kleinere’’ mogelijkheden. We hoeven namelijk niet direct te denken aan het kopen van een huis. Je kunt ook een garagebox kopen (kleinere investering) of bijvoorbeeld via aandelen in vastgoed investeren (REITS).

Voorbeeld investeringsstrategie: ik spaar elke maand 100 euro en investeer die later in vastgoed of nu in kleinere onderdelen van vastgoed (zoals het aankopen van een REIT).

Maak je eigen investeringsstrategie voor de lange termijn

Met deze drie manieren heb je een paar mooie opties om je eigen investeringsstrategie te kiezen. Waar ga jij voor? Wat past het beste bij jou? Wanneer je meer geld hebt kun je er ook voor kiezen om te investeren in elk van deze methoden.

Investeren als student mag dan simpel lijken. Het vergt ook veel tijd, geduld en discipline. Wil jij stap voor stap ontdekken hoe je blijft doorzetten en volhouden op jouw doelen?

Krijg hier direct toegang tot De Magie van 1 Minuut en ontdek hoe je uitstelgedrag overwint en doelen bereikt in 1 minuut.

.

Boekentips artikel