Hoe je een online business bouwt terwijl je een fulltime baan hebt

Hoe je een online business bouwt terwijl je weinig tot geen tijd hebt? Werk jij in loondienst en zou je graag een eigen bedrijf starten? Vaak hebben we weinig tot geen tijd om naast ons werk aan de slag te gaan met een eigen bedrijf. Hoe krijg je dit tóch voor elkaar?

Bewustwording van tijd

Als je nu een fulltime baan hebt, dan heb je vaak weinig tijd om aan een eigen bedrijf te beginnen. Ergens klopt dit ook wel. En ergens ook weer niet.

In de video hieronder leg ik uit hoe je een online business bouwt terwijl je een fulltime baan hebt. Vond je dit een leuke video? Abonneer op mijn Youtubekanaal voor nóg meer gratis tips.

.

We gebruiken een gebrek aan tijd vaak als excuus om iets niet te doen. Daardoor denken we ook snel in beperkingen. In dingen die we NIET kunnen doen. En één ding is zeker: dan komen we ook niet vooruit.

Wat kunnen we dan WEL doen om de switch te maken van loondienst naar eigen bedrijf? Hiervoor is het belangrijk om onze eigen tijd onder de loep te nemen. Wanneer heb je WEL tijd om aan je online business te werken?

Als het antwoord ‘’niet’’ is, waarom dan nog de moeite doen om er één te starten? Één ding weet ik zeker. Geen tijd is geen eigen bedrijf. Bespaar jezelf in dat geval de moeite en blijf gewoon doen wat je nu doet.

Hoe je een online business bouwt door meer tijd te creëren

Oké. Je weet dus dat tijd essentieel is om te starten. En je weet ook dat er twee momenten zijn waarop je kunt werken aan je eigen bedrijf:

  1. Avonduren
  2. Weekenden

Zo simpel is het. Wanneer wil jij de tijd nemen voor je eigen bedrijf? Dit betekent ook direct dat je daar andere dingen voor moet opofferen.

Hoe besteed jij je tijd nu? En wat kun je doen om effectiever te werken? Prioriteiten stellen speelt een belangrijke rol bij het creëren van meer tijd. Hoe ga je dit aanpakken?

Zo krijg je direct meer tijd

Wanneer jij je tijd onder de loep neemt kan het maar zo zijn dat je erachter komt dat je een paar grote tijdverspillers hebt. Een paar voorbeelden van veel genoemde tijdverspillers zijn:

  • Teveel Netflixen
  • Teveel op social media kijken
  • Teveel nieuws kijken
  • Teveel op de mail kijken
  • Te laat opstaan / naar bed gaan

Ontdek jouw grootste tijdverspiller. Kijk daarna of je die tijd beter kunt benutten door aan je eigen bedrijf te werken. Nog belangrijker is het om een eigen planning te maken. Hoeveel uren per week kun en wil jij besteden aan je eigen bedrijf? Wat wil je in die uren gedaan krijgen?

.

Start klein

Je kunt bijvoorbeeld beginnen met iedere dag na het avondeten 1 uur aan je eigen bedrijf te besteden. Lees hier hoe 1 uur eerder opstaan je leven verandert. Als je dit elke dag doet, dan pak je 7 uur per week. En dat is 28 uur per maand. Wat zou jij in die 28 uur kunnen neerzetten?

In een jaar tijd is dit 28 x 12 = 336 uur. Dat is meer dan 8 fulltime werkweken / 2 maanden die je in totaal aan je eigen bedrijf kunt werken. Wat kun je daarmee doen? Wat zou je in een uur kunnen bereiken als je elke dag dit uurtje pakt? En over 1, 5 of 10 jaar?

Start klein. Daarna kun je vanzelf meer tijd creëren omdat je er aan gewend raakt. Mogelijk kun je tegen die tijd zelfs al minder werken en een extra dag aan je eigen bedrijf beginnen. Starten met kleine stapjes heeft een magisch effect. Ontdek hier hoe je in 1 minuut 365 uur meer vrije tijd krijgt.

Het is eigenlijk heel simpel: besteedt meer tijd aan wat je het allerbelangrijkste vindt en minder tijd aan nutteloze activiteiten. Dat is een levenslang leerproces waar je mee start, of niet. De keuze is aan jou!

Bepaal eerst je doel

Meer tijd creëren is één ding. Wat je met die tijd gaat doen is minstens zo belangrijk. Wat wil je aan het einde van het jaar bereikt hebben met de tijd die je hebt? Deze maand? Deze week? En welke eerste kleine stap kun je vandaag zetten?

Neem de tijd om deze vragen te beantwoorden. En herhaal dit iedere dag, week en maand voor jezelf. Zo hou je focus op je belangrijkste doel: het bouwen van een online business terwijl je een fulltime baan hebt.

Hoe je een online business bouwt mag dan simpel lijken. Het vergt ook veel tijd, geduld en discipline om dit op te zetten. Wil jij stap voor stap ontdekken hoe je blijft doorzetten en volhouden op je doelen?

Krijg hier direct toegang tot De Magie van 1 Minuut en ontdek hoe je uitstelgedrag overwint en doelen bereikt in 1 minuut.

.

Boekentips artikel