Hoe je productiever wordt dan 99% van de bevolking

We hebben allemaal 24 uur in een dag zitten. Toch lijkt de één daar beter mee om te gaan dan de ander. ‘Ik heb geen tijd’ is de meest gebruikte smoes. Maar is dit terecht? Lees hoe je productiever wordt dan 99% van alle mensen!

1: Neem je tijd bloedserieus

Waar besteedt jij de meeste tijd aan? En is dit ook wat je wilt? We schrikken vaak van de hoeveelheid tijd die we doorbrengen op onze mobiel. Maar er zijn meer tijdverspillers.

Willekeurig televisie kijken, Facebooken, mailtjes beantwoorden, geen grenzen stellen en afspraken met jezelf niet nakomen. Dit zijn een paar voorbeelden.

Dus….. neem je tijd serieus onder het vergrootglas. Hou 7 dagen achter elkaar bij wat je ieder kwartier doet. Schrijf de activiteit op. En kijk dan die week wat je kunt verbeteren.

  1. Waar wil ik mee stoppen?
  2. Wat wil ik meer doen?

Bekijk deze korte video om te zien hoe je productiever wordt dan 99% van de mensen. Vond je dit een leuke video? Abonneer op mijn Youtubekanaal voor nóg meer gratis tips.

.

2: Ruim je shit op

Ken je de details van de Game of Thrones? Weet je precies welke oorlogen er nu zijn? En weet je wat Kim Kardashian vandaag heeft gedaan? Dit zijn een paar willekeurige vragen waarvan de antwoorden een enorme impact hebben.

De mensen die aangeven ‘te weinig tijd’ te hebben zijn vaak de mensen die alle ins en outs weten van dit soort vragen. Waarom doen we dit? Ontspanning. Dat is een veelgehoord antwoord.

Betekent ontspanning per definitie dat we van alles op de hoogte moeten blijven? Ontspanning kun je ook vinden in sporten, lezen, muziek maken. Dingen waarvan we vaak zeggen dat we er te weinig tijd voor hebben.

We kunnen ook dingen met elkaar combineren. Als je partner en jij graag gezonder willen leven, dan kun je én tijd met je partner doorbrengen én iets nieuws leren. Leer bijvoorbeeld samen gezond koken, doe yoga of ga met zijn tweeën hardlopen.

Ruim je eigen shit op en leer super productief werken.

Wat gebeurt er als jij je shit gaat loslaten en tijd maakt voor dingen die je écht wilt doen?

3: Doe alles met kleine stappen

We overschatten vaak wat we kunnen doen op een dag, en onderschatten wat we kunnen in een jaar. Ik ben dol op het kleiner maken van grote dromen. En de resultaten spreken me erg aan.

.

Hieronder zal ik een paar persoonlijke voorbeelden met je delen over de kracht van kleine stappen:

  • Elke dag een halfuur lezen = veertig boek uitlezen over een jaar.
  • Elke ochtend vijf minuten mediteren = meer balans en innerlijke rust over een jaar.
  • Elke ochtend werken aan mijn belangrijkste doel = meer voldoening over een jaar.
  • Elke dag 10 nieuwe mensen op de mailinglijst = 3.650 mailcontacten over een jaar.
  • Elke week 1 artikel schrijven = 365 artikelen over een jaar.

Extreem productieve mensen begrijpen de kracht van kleine stappen. De dingen die je elke dag doet, bepaalt wie je wordt.

Ik heb geen tijd bestaat niet

Dus. Wil je productiever worden dan 99% van de bevolking?

Neem je tijd bloedserieus.
Ruim je shit op.
En doe alles met kleine stappen.

Oh ja, en doe niet mee met die onzin van ‘ik heb geen tijd’. Het gaat je niet verder helpen 😉

Meer leestips