Hoe kan ik mezelf veranderen? Verander je leven in 1 minuut!

Hoe kan ik mezelf veranderen? Denk je dat het lang duurt voordat jij jezelf kunt veranderen? Wij denken van niet. De grootste veranderingen in je leven maak je binnen 1 minuut.

‘Life doesn’t change in one minute, but taking decision after thinking for one minute can change life’

Eenvoudig veranderen

Wanneer je je leven wilt veranderen, dan moet jij eerst veranderen. Cliché, maar wel waar. Als je wilt veranderen, betekent dit dat je nu niet de resultaten krijgt die je wilt krijgen.

Voor andere resultaten heb je een andere aanpak nodig. Een aanpak die dichter bij onszelf ligt dan we denken. En dat begint met ons gedrag.

Gedrag verander je niet zomaar, en dat is waarom veel mensen er niet aan beginnen. Of ze maken het niet af. Het leven is toch goed zoals het is? Waarom zou je dan moeite doen om te veranderen?

In de video hieronder leer je exact hoe jij je mindset in het dagelijks leven kunt veranderen om jezelf tot verandering te brengen op de lange termijn. Vond je dit een waardevolle video? Abonneer je hier op mijn Youtubekanaal voor nóg meer gratis tips en inspiratie.

.

Een gemiste kans

Verandering zorgt voor groei, en groei leidt tot voldoening en geluk. Maar zoals gezegd begint een dergelijke verandering bij ons gedrag.

Ons gedrag wordt grotendeels bepaalt door onze gewoontes. De dingen die we dagelijks doen zonder dat we er ons bewust van zijn.

Het veranderen van je leven gebeurt in drie stappen:

  1. Besluiten wat je wilt veranderen (binnen 1 minuut);
  2. Besluiten waarom je wilt veranderen;
  3. Besluiten hoe je gaat veranderen.

Stap drie is de reden waarom veel mensen niet beginnen met veranderen. We weten best hoe we moeten afvallen, maar om het écht te doen, is een ander verhaal. Afvallen is bijvoorbeeld een langzaam proces wat doorgaans veel inzet kost.

Hoe kan ik mezelf veranderen?

Toch is die derde stap niet de belangrijkste stap. Stap één is het moment van verandering. Stap één is het moment dat je beslist dat je iets compleet anders wilt doen. Dat je alles opzij gaat zetten om te doen wat je wil doen.

Die beslissing maak je in 1 minuut. Stel je voor dat je naar een onbewoond eiland vaart. Er is niemand anders in de buurt. Je verbrandt de boot achter je en besluit vervolgens dat er geen andere manier meer is om terug te komen.

Dat is hoe 1 minuut je leven gaat veranderen. Het is het moment dat jij je eigen boten achter je verbrand. Lees hier alles over de 1 minuutactie.

.

De magie van 1 minuut

Als ik kijk naar mijn grootste uitdagingen, dan kan ik niet anders zeggen dat 1 minuut mijn leven veranderde. Twee voorbeelden:

  1. Het overwinnen van mijn faalangst.

Tijdens mijn studie vertelde ik mijn projectgroep dat ik alle presentaties op me zou nemen. Dat deed ik in 1 minuut. Nadat ik dat had gezegd, was er geen weg meer terug. Ik moest de presentaties houden. En na tien zenuwachtige en zwetende presentaties begon ik me rustiger te voelen. Nu geef ik regelmatig lezingen, trainingen en workshops.

  1. Het overwinnen van mijn angst voor solo reizen

Ik wilde graag vier maanden solo reizen door Azië en mezelf daar beter leren kennen. Ik wilde naar plekken toe waar mensen geen Engels spraken. Echt de cultuur induiken. Maar ik had nog nooit een lange reis gemaakt. Ik was bang. Twee weken lang keek ik elke dag naar het vliegticket, maar ik durfde er niet op te klikken. Op een dag besloot ik het te doen. Het drukken op de knop kostte me minder dan 1 minuut.

Lees hier meer over mijn backpackreis.

Je hebt geen keus meer

Telkens nadat ik de grote 1 minuutactie had gemaakt, kwam alles in een stroomversnelling. Opeens moest ik mijn presentaties heel goed voorbereiden, veel oefenen en leren om beter te spreken.

En toen ik het vliegticket had gekocht, moest ik al het andere binnen twee maanden zien te regelen. Naast mijn afstuderen ging ik me verdiepen in Azië, moest ik een visum regelen, backpackschoenen en –tas regelen, injecties halen en nog veel meer.

Maar als je de vraag stelt ‘ hoe kan ik mezelf veranderen? ‘, dan gaat het niet alleen om deze grote veranderingen. Het gaat om iets anders……

De werkelijke magie van 1 minuut

De grootste kracht om jezelf binnen 1 minuut te veranderen, is veel kleiner dan je denkt. In het begin zagen we al hoe belangrijk gewoontes zijn. Met 1 minuut per dag kun jij je gewoontes veranderen.

Heb jij 1 minuut per dag om aan jezelf te werken? Dan heb je ook tijd om jezelf te veranderen. Wil je meer mediteren, lezen of sporten? Maak er een gewoonte van. Begin elke dag minimaal 1 minuut te mediteren, hou dit dertig dagen achter elkaar vol en ervaar het verschil.

Verander je leven in 1 minuut door je gewoontes te veranderen.

Dat is de werkelijke magie van 1 minuut. Durf jij het aan? Wil jij jezelf écht veranderen? Download gratis ‘De magie van 1 minuut’ en verander je leven in 1 minuut door je gewoontes te veranderen!

.

Boekentips artikel