Hoe kom ik erachter wat ik wil met mijn leven? 2 Geheimen!

Hoe kom ik erachter wat ik wil met mijn leven? Een vraag die ieder mens zich vroeg of laat stelt. Hoe weet je wat wel en niet bij je past? Wat je écht leuk vindt om te doen? Ontdek de 2 geheimen!

Hoe kom ik erachter wat ik wil met mijn leven?

Wat wil je doen met je leven? Wat vind je leuk? Waar kom je iedere ochtend je bed voor uit? Het is een vraag die vooral veel jonge mensen bezighoudt. Dit boek heeft mij enorm geholpen.

Zodra je klaar bent met je opleiding, en opeens aan het werk moet. Wat voor werk wil ik dan doen? Maar ook op latere leeftijd, bijvoorbeeld als je al vele jaren hetzelfde werk doet, kun je jezelf afvragen wat je écht wilt doen.

In het leven liggen maar weinig dingen vast. Dat is het mooie in het leven. Jij bepaalt voor een heel groot deel zelf hoe je jouw leven indeelt, met wie je omgaat en wat voor werk je wilt en kunt doen.

Tegelijkertijd maakt deze vrijheid de keuze soms ontzettend lastig. Want wanneer weet je of je de goede keuzes maakt? Er zijn ten slotte zoveel mogelijkheden.

In de video hieronder komen twee geheimen voorbij die je helpen om stap voor stap achter de vraag te komen wat jij wilt met je leven. Vond je dit een leuke video? Abonneer op mijn Youtubekanaal voor nóg meer gratis tips en inspiratie.

.

De grote vraag: hoe kom ik erachter wat ik wil met mijn leven?

Hoe weet ik wat ik wil in mijn leven is de overkoepelende vraag op andere vragen waar we eens in de zoveel tijd tegenaan lopen zoals:

 • Hoe kom ik erachter wat voor werk ik wil doen?
 • Wat wil ik met mijn leven?
 • Hoe kom ik erachter wat ik leuk vind?
 • Hoe kom ik erachter wat ik wil studeren?
 • Waarom weet ik niet wat ik wil?
 • Wat kan ik met mijn vrije tijd doen?
 • Hoe kom ik erachter wat ik zelf wil?
 • Wat ga ik studeren?
 • Welke richting past het beste bij mij?
 • Wat vind ik leuk om te doen in mijn vrije tijd?
 • Hoe weet ik wat ik wil?
 • Wat wil ik echt? 

Er zijn twee geheimen om een beter antwoord te vinden op deze vragen.

Geheim 1: Verdiep je in jezelf

Een persoonlijke zelfkennis test is de basis voor weten wat je ;echt wilt. Wat kun je doen om je meer in jezelf te verdiepen? Precies. Dat dus. Stel jezelf goede vragen. Ontdek in dit artikel de 3 krachtigste vragen. Om te beginnen kun je deze vraag voor jezelf beantwoorden. Wat kun je doen?

Naast goede vragen stellen kun je boeken lezen over het ontdekken van jezelf. Er zijn veel boeken met heldere en duidelijke oefeningen die je hierbij verder helpen. Via deze link vind je mijn top 10 boekenlijst.

Praat er ook met andere mensen over. Waar ben je goed in? Wat zijn je talenten volgens andere mensen? Waar ben je vanaf jonge leeftijd al gefascineerd door?

Schrijf de oefeningen en gesprekken voor jezelf op papier. Ontdek over je een patroon kunt ontdekken. Zijn er woorden of zinnen die telkens terugkomen? Wat betekent dit? Zeg dit iets over wat je wilt?

.

Geheim 2: Doe wat je leuk vindt

Sommige mensen weten precies wat ze willen met hun leven. Ze hebben van nature een bepaalde passie. Ze zijn doelgericht, en wisten als kind al wat ze wilden bereiken. Maar niet iedereen is van nature zo gepassioneerd.

Toch schuilt in deze passie het antwoord op de lastige vraag ‘hoe kom ik erachter wat ik wil met mijn leven?‘. Het doel in het leven is om gelukkig te zijn. En door dingen te doen die je leuk vindt zul je meer geluk ervaren.

De vraag is dus, wat wil ik echt? Waar word ik gelukkig van?

Zodra je een idee hebt van dingen die je leuk vindt om te doen of waar je goed in bent, dan heb je een goede richting te pakken. Vergeet niet. Het doel van het leven is om gelukkig te zijn, en niet om je hele leven op zoek te gaan naar wat je wilt.

Het ontdekken van je levensdoel is een onderdeel van het leven. En voor sommigen een belangrijk onderdeel. Maar hoe kom ik erachter wat ik wil met mijn leven is niet het enige in het leven.

hoe-kom-ik-erachter-wat-ik-wil-met-mijn-leven-wat-wil-ik-echt-leefplan-weten-wat-je-echt-wilt

.

Wat wil ik echt? Doe de oefeningen!

Schrijf op in welke dingen je volgens jezelf goed bent, wat je talenten zijn en wat je leuk vindt om te doen. Vervolgens kun je deze vragen ook aan andere mensen stellen.

Je mindset speelt hier ook een belangrijke rol in. Wil jij leren hoe jij je mindset in 1 minuut kunt veranderen? Check deze 1 minuut mindset oefeningen.

De volgende vragen kunnen je een ander perspectief geven op wat je wilt met je leven. Wat zou je doen als geld geen enkele rol zou spelen? Wat zou je doen als je wist dat je niet kon falen? Zou je een andere opleiding volgen? Zou je je eigen bedrijf starten?

Denk niet in beperkingen bij deze oefeningen. Schrijf alles op. Dit is wat je blijkbaar echt wilt doen. Vervolgens kun je doelen stellen om zo dicht mogelijk bij je ideale leven te komen.

Weten wat je écht wilt

Maak een actieplan. Wat wil je dit jaar doen? Wanneer is het voor jou een geslaagd jaar geweest? Wat heb je nodig om deze doelen te behalen?

Zet vandaag de eerste stap. Door je te focussen op wat je wilt maak je jezelf al een stuk gelukkiger.

Erachter komen wat je wilt in het leven mag dan simpel lijken. Het vergt ook veel tijd, geduld en discipline om hiermee aan de slag te gaan. Wil jij stap voor stap ontdekken hoe je blijft doorzetten en volhouden op je doelen?

Krijg hier direct toegang tot De Magie van 1 Minuut en ontdek hoe je uitstelgedrag overwint en doelen bereikt in 1 minuut.

.

Boekentips artikel