Hoe Krijg Ik Controle Over Mijn Leven?

Hoe krijg ik controle over mijn leven? Het is een vraag die ik regelmatig krijg. Vandaag ga ik deze met je behandelen. Want hoe doe je dat nu? Meer controle over je leven krijgen?  

De controle terugpakken

Vandaag deel ik een tip met je waarvan de kans groot is dat je deze nog nooit eerder hebt gehoord. Ben jij klaar om de controle terug te pakken?

In de video geef ik mijn gouden antwoord op de vraag ‘Hoe krijg ik controle over mijn leven?’. Vond je dit een leuke video? Abonneer op mijn Youtubekanaal voor meer gratis tips en inspiratie.

.

Schrijf een persoonlijke grondwet

En nu denk je misschien: wat is een persoonlijke grondwet? Een persoonlijke grondwet is niets anders dan een document waar je alle afspraken met jezelf hebt genoteerd.

Dit kunnen bepaalde gewoontes, plannen of acties zijn die je wilt uitvoeren. Ik noem dit ook wel leefregels. Regels waarmee jij de controle over je eigen leven neemt.

Wat zijn jouw leefregels? Waar wil jij graag aan voldoen? Wil je minimaal drie keer in de sporten? Maximaal 30 minuten per dag op de mobiel kijken? Maximaal één keer per dag op je mail kijken? In het weekend helemaal niet werken?

Dit zijn slechts een paar vragen. Mijn advies is om echt tijd te blokken voor het schrijven van jouw persoonlijke grondwet. En nee, het hoeft niet in één keer af te zijn. Een persoonlijke grondwet is iets dat je steeds verder ontwikkelt en het is iets wat continu kan veranderen.

Wanneer heb ik controle over mijn leven?

Een belangrijke vraag voor iedereen die meer controle wil over zichzelf is de volgende: wanneer heb ik controle over mijn leven? Kortom: wanneer voelt dit voor jou zo? Als je het antwoord op deze vragen niet weet, hoe kun je dan ooit controle krijgen over jezelf?

Dus. Wat is dit voor jou? Misschien wil jij wel elke ochtend 1 uur eerder opstaan dan je nu doet. En als dat lukt heb je meer controle over jezelf. Misschien is het iets anders.

Bepaal voor jezelf wat je nodig hebt om voldoende controle te voelen over jouw leven. Daar draait het allemaal om. Door duidelijke afspraken met jezelf te maken kun je vaak al vrij simpel meer controle over jouw leven nemen. Wil jij gestructureerd werken? Lees deze ultieme tip voor een simpeler en leuker leven!

.

Meer controle in jouw leven implementeren

De vraag ’Hoe krijg ik controle over mijn leven?’, is zoals je leest niet te generaliseren. Wat betekent dat dit niet voor iedereen hetzelfde is. De één gaat heel goed op afspraken maken met zichzelf terwijl een ander meer baat heeft bij een creatieve aanpak.

Toch kan structuur ook juist meer creativiteit opleveren. Structuur geeft rust. En rust geeft overzicht. Vanuit dat overzicht is het makkelijker om creatiever te worden. We kunnen het één dus niet los zien van het ander.

Meer controle over jouw leven krijgen mag dan simpel lijken. Het vergt ook veel tijd, geduld en discipline om dit op te bouwen. Wil jij stap voor stap ontdekken hoe je blijft doorzetten en volhouden op jouw doelen?

Krijg hier direct toegang tot De Magie van 1 Minuut en ontdek hoe je uitstelgedrag overwint en doelen bereikt in 1 minuut.

.

Boekentips artikel