Hoe krijg je meer discipline als ondernemer? Dit is het geheim!

Meer discipline als ondernemer is voor iedere ondernemer niet alleen handig. Het is vaak ook broodnodig. In dit artikel leer je hoe jij als ondernemer meer discipline krijgt!

Discipline en ondernemen

Ja, wat moet je erover zeggen. De combinatie van discipline en ondernemen is vaak niet al te best. Ondernemers hebben meteen het gevoel dat discipline hun vrijheid beperkt.

Ik zie dit juist andersom: discipline creëert vrijheid. In de video hieronder leg ik precies uit wat ik hiermee bedoel. Vond je dit een leuke video? Abonneer je hier op mijn Youtubekanaal voor nóg meer gratis tips en inspiratie.

.

Het geheim voor meer discipline als ondernemer

Ondernemers staan erom bekend chaotisch, flexibel en energiek te zijn. Dit kan super waardevol zijn. En tegelijkertijd sluipt hier ook de valkuil van de ondernemer in: te weinig structuur, geduld en discipline.

Focus is hier een ander toverwoord. Wat is nu je belangrijkste idee, doel of plan? En voor wanneer wil je dit afgerond hebben? Meer focus brengt ook automatisch meer discipline.

Het gaat niet om 100 dingen tegelijk doen en dit allemaal voor vijf procent afronden. Het gaat om het afronden van taken. Dan liever 1 ding helemaal doen dan alles half.

Bepaal dus als allereerst wat het belangrijkste is. En daarna kun je meer discipline ontwikkelen in slechts 1 minuut (echt waar!)

Meer discipline ontwikkelen in 1 minuut

Eigenlijk is het heel simpel om meer discipline te ontwikkelen. Je hoeft jezelf op dagelijkse basis maar één vraag te stellen: welke eerste kleine stap (1 minuutactie) ga ik vandaag zetten in de richting van mijn belangrijkste doel?

That’s it. Meer heb je niet nodig. Alhoewel. Een antwoord op die vraag zou ook wel handig zijn 😉

Vervolgens zet je elke dag dat kleine stapje. Wil je meer discipline ontwikkelen op een gewoonte? Voer dan één gewoonte voor 30 dagen uit en kijk daarna eens wat er is veranderd.

Let op: ik heb het hier over één verandering tegelijk. Voorbeelden: elke dag om 6 uur opstaan, 10 minuten lezen, 20 mediteren, 3 keer in de week sporten. Het belangrijkste is om er eentje te kiezen en daarmee aan de slag te gaan. Succes!

Terug naar de basis

Met deze ene oefening dwing je jezelf om terug te gaan naar de basis. Wat is écht belangrijk voor je? Als je alles prioriteit maakt heb je geen prioriteiten meer. Bepaal wat belangrijk is en neem daar elke dag een kleine 1 minuutactie op.

Discipline leren mag dan simpel lijken. Het vergt ook veel tijd, geduld en discipline om dit op te zetten. Wil jij stap voor stap ontdekken hoe je blijft doorzetten en volhouden op je doelen?

Krijg hier direct toegang tot De Magie van 1 Minuut en ontdek hoe je uitstelgedrag overwint en doelen bereikt in 1 minuut.

.

Boekentips artikel