Hoe krijg je meer tijd voor jezelf?

Hoe krijg je meer tijd voor jezelf? Het is een vraag die ik ontzettend vaak krijg. Vandaag deel ik mijn nummer 1 regel met je waardoor je snel meer tijd voor jezelf krijgt.

Meer tijd voor jezelf tussen alle drukte door

Een paar jaar geleden had ik altijd druk. Studeren, sporten, bijbaantjes, uitgaan, verdiepen in persoonlijke ontwikkeling, afspreken met vrienden en vriendin. En zo kan ik nog wel even doorgaan.

Op een gegeven moment merkte ik dat het allemaal teveel voor me werd. Ik was alleen maar aan het nadenken over alle doelen en ideeën die ik wilde uitvoeren. Zonder dat ik effectief actie ondernam. Dat moest anders!

In de video hieronder geef ik je antwoord op de vraag ‘Hoe krijg je meer tijd voor jezelf?’ en de nummer 1 strategie die voor mij erg goed heeft gewerkt. Vond je dit een leuke video? Abonneer op mijn Youtubekanaal voor meer gratis tips en inspiratie.

.

Teveel tegelijk willen doen

Één van de grootste valkuilen die wij mensen hebben is teveel tegelijk willen doen. We willen NU onze tientallen doelen, taken en plannen afronden. Helaas werkt het niet zo.

Toch gebeurt dit veel. We beginnen aan onze dag en stellen meteen tien taken op die we gedaan willen hebben. Diep van binnen weten we al dat het teveel is. Toch doen we het. Met als gevolg?

Er hoeft maar één klein dingetje tegen te zitten (wat vreemd genoeg vaker gebeurt dan we denken) en we redden het al niet meer. We gaan dan van alles een beetje. En aan het einde van de dag vragen we onszelf af: ik heb een heleboel gedaan, maar wat heb ik eigenlijk gedaan?

Teveel tegelijk willen doen werkt juist averechts. We krijgen daardoor veel minder gedaan. Niet echt de manier om meer tijd voor jezelf te krijgen…

Beperk het aantal doelen

Wat een eye-opener was dit voor mij: als je minder doelen stelt krijg je meer tijd voor jezelf!

Oké. En toen kwam ik erachter hoe lastig het is om ook écht minder doelen te stellen. Prioriteiten stellen noemen ze dat ook wel. Een gebrek aan tijd is niet anders dan een gebrek aan prioriteiten.

.

Wat is écht belangrijk voor jou? Kun jij van tien naar vijf doelen gaan? Het aantal taken per dag van tien naar drie brengen? Of zelfs naar eentje per dag?

Ik nam mezelf voor dat ik elke dag één belangrijke taak van mezelf MOEST afronden, en verder hoefde ik niet perse nog iets van mezelf te doen. Ik noem dit ook wel De Magie van 1 Minuut.

Tijdgebrek vs Tijd in overvloed

Verander het gevoel van tijdgebrek in een gevoel van tijd in overvloed. Wat zou deze switch voor jou betekenen?

Vanuit de gedachte ‘er is tijd in overvloed’ krijg je veel meer rust. En vanuit die rust krijg je meer overzicht. En raadt eens wat er dan nog meer gebeurt? Je ziet ‘opeens’ wat écht belangrijk is en wat niet. Prioriteiten stellen wordt dus ook makkelijker!

Hou jezelf niet langer voor de gek

Stop met het idee dat je alle doelen en plannen NU kunt bereiken. Dat kan niemand. Maak in plaats daarvan een plan om je commitment en focus aan één enkel doel te geven. Je zou er verbaast van zijn hoe snel jij jouw doelen bereikt.

Hoe krijg je meer tijd voor jezelf mag dan simpel lijken. Het vergt ook veel tijd, geduld en discipline om dit op te zetten. Wil jij stap voor stap ontdekken hoe je blijft doorzetten en volhouden op je doelen?

Krijg hier direct toegang tot De Magie van 1 Minuut en ontdek hoe je uitstelgedrag overwint en doelen bereikt in 1 minuut.

.

Boekentips artikel