Hoe krijg je meer vrijheid in je leven? Pas deze formule toe!

Hoe krijg je meer vrijheid in je leven? Ieder jaar lijkt vrijheid een belangrijker woord in de samenleving te worden. Maar hoe krijg je meer vrijheid in je leven én bijvoorbeeld ook in je werk? In dit artikel een handige formule om dit voor elkaar te krijgen! 

De essentie van tijd

Je kunt alleen meer vrijheid creëren wanneer je meer tijd hebt. Kortom: meer tijd geeft meer vrijheid. Daarom is het belangrijk om als allereerste de essentie van tijd goed te begrijpen.

Werken aan je timemanagement speelt hier een belangrijk rol in. Later in dit artikel zal ik precies uitleggen waarom dit zo belangrijk is.

Wil jij meer vrijheid in je leven en werk creëren? Check dan ook zeker even deze video met voorbeelden over hoe jij meer vrijheid in je leven kunt creëren (en vaak veel makkelijker en simpeler dan je denkt). Vond je dit een leuke video? Abonneer je hier op mijn Youtubekanaal voor nóg meer gratis tips en inspiratie.

.

Creëer meer vrijheid in je leven met deze vrijheidsformule

Vrijheid bestaat uit de combinatie van geld en tijd. De kunst is om van beiden een overvloed te creëren zodat je meer vrijheid creëert. Kortom: hoe meer geld en tijd je hebt des te meer vrijheid je kunt creëren.

‘’Tijd + Geld = Vrijheid’’

Vind jij van jezelf dat je momenteel te weinig vrijheid hebt? Dan heb je dus eigenlijk óf te weinig tijd én/óf te weinig geld tot je beschikking. Het goede nieuws is dat je aan beiden iets kunt doen!

Vrijheidsvoorbeeld: switch maken van gebrek aan vrijheid naar vrijheid in overvloed

Stel je voor dat je nu fulltime werkt en graag minder zou willen werken. Dan zou je dit zowel met tijd en geld voor elkaar kunnen krijgen. Heb je geld? Dan kun je wellicht direct al minder werken, maar je kunt bijvoorbeeld ook een deel van je geld investeren zodat dat geld meer geld voor je gaat maken.

Heb je tijd? Dan kun je naast je fulltimebaan (je hebt immers tijd!) iets starten waardoor je op de lange termijn minder hoeft te werken. Bijvoorbeeld door van je passie een eigen bedrijf te beginnen. In de avonduren en weekenden kun je dit vervolgens opbouwen totdat je hier een inkomen mee verdiend.

Check dit artikel voor een uitgebreid voorbeeld van de vrijheidsformule in de praktijk.

De kunst is om tijd of geld vrij te maken om je doel te bereiken. Je hebt dus één van de twee nodig. Is dat er niet dan wordt het vrijwel onmogelijk om meer vrijheid te creëren.

Check dus eens goed bij jezelf: heb jij tijd of geld over? En als dit niet zo is, wat kun je dan doen om dit voor elkaar te krijgen? Vanaf daar kun je vervolgens een plan maken en aan de slag gaan met het creëren van meer vrijheid in je leven!

Hoe krijg je meer vrijheid in je leven op de lange termijn?

Op de lange termijn draait vrijheid allemaal om het verkrijgen van tijd en geld. Die combinatie goud waard wanneer je meer vrijheid in je leven wilt ontwikkelen.

Dit mag dan simpel lijken. Het vergt ook veel tijd, geduld en discipline om dit op te bouwen. Wil jij stap voor stap ontdekken hoe je blijft doorzetten en volhouden op jouw doelen?

Krijg hier direct toegang tot De Magie van 1 Minuut en ontdek hoe je uitstelgedrag overwint en doelen bereikt in 1 minuut.

.

Boekentips artikel