Hoe krijg je positieve energie? Positieve energie is lang niet voor iedereen vanzelfsprekend. Met een ander energieniveau voel je je lekker in je vel. Ervaar hoe de volgende 4 tips je helpen om meer positieve energie te ontwikkelen!

‘’You can’t live a positive life with a negative mind’’

Je gedachten als fabriek

Je weet dat je vaker positieve energie wilt krijgen. Maar op de één of andere manier lukt het je niet. Het lijkt wel alsof je op ieder gewenst moment moe bent.

Zodra je thuiskomt wil je het liefste nog wat dingen doen. Maar je lichaam werkt niet mee. Eenmaal thuis op de bank kijk je televisie, scroll je door Facebook of speel je een spelletje. Dat is niet erg. Toch gaat het je niet de energie geven waar je naar verlangt.

En dat komt niet door je lichaam. Al voordat je thuiskomt, zeggen je gedachten ‘ik ben moe’ of ‘vanavond ga ik niks doen’. Kortom: je gedachten spelen een grote rol bij het ontwikkelen van meer positieve energie.

Je gedachten zijn net als een fabriek. Ze produceren negatieve of positieve gedachten. En als je harder werkt aan je gedachten produceer je ook andere resultaten, bijvoorbeeld positief denken, een betere mindset of een gezonder lichaam.

De vraag is natuurlijk: hoe krijg je positieve energie?

Hoe krijg je positieve energie: 4 tips

Hieronder vind je praktische tips die je direct kunt toepassen om positiever te worden. Pas ze toe en voel je gewoon veel prettiger.

1. Doe veel leuke dingen

Ja, ik weet het. Een simpele tip. Vaak blijkt de tip zo simpel te zijn dat we het lastig vinden om leuke dingen te doen. In de avond een paar minuten op onze mobiel kijken is prima. Maar waarom doen we dit uren achter elkaar? Terwijl je partner, vrienden of kinderen naast je zitten?

Het is een uitvlucht. Een uitvlucht omdat je niet weet wat je écht leuk vindt om te doen. Wat je aandacht geeft groeit. Zoek leuke dingen op en maak er tijd voor vrij. Skip desnoods één van je mobiele avonden.

Ga mediteren, lezen, stappen, sporten, minimaliseren of pak iets op wat je al veel eerder had willen doen. Verhoog het aantal leuke dingen en je verhoogt je positieve energie.

2. Focus je op positieve dingen

We weten allemaal dat er elke dag oorlogen, doden en mishandelingen zijn. Het nieuws staat er vol mee. Draai het eens om. Welke positieve dingen zie je in het leven? Wat zijn de drie mooiste momenten uit je leven? En hoe krijg je positieve energie uit deze momenten?

Door je focus te leggen op goede dingen krijg je meer positieve energie. Je fabriek zal altijd blijven draaien, en alleen jij bepaalt of deze negatieve of positieve energie fabriceert.

3. Pas de 5-sterrenregel toe

Wat vind je écht leuk om te doen? De 5-sterrenregel is een fijne oefening. Maak een lijst van alle activiteiten die je nu doet én die je graag wilt doen. Vervolgens geef je iedere activiteit een aantal sterren. De 5-sterren activiteiten zijn de leukste dingen om te doen.

Wat kun je doen om meer van deze activiteiten te doen? Hoe meer aandacht je geeft aan de 5-sterren taken, des te meer positieve energie je ontwikkeld.

4. Bekijk je omgeving

Ze zeggen wel dat je het gemiddelde bent van de vijf mensen waar je het meest mee omgaat. Wie zijn deze mensen? En wil jij zijn zoals deze mensen?

Het kan zijn dat je omgaat met mensen die negatief denken. Ze zien overal een addertje onder het gras of ze proberen niets nieuws te doen. Wil je meer positieve energie krijgen? Zoek mensen die positief zijn en probeer zoveel mogelijk van je tijd met hun door te brengen.

Positieve energie? Houd vol!

Negatieve energie verander je niet van de ene op de andere dag. Dat is normaal. Begin gewoon stapje voor stapje. Realiseer je: oefening baart kunst en iedere oefening is een oefening in de juiste richting. Positieve energie ontwikkelen is zeker te leren. Het is een kwestie van positieve dingen in je gedachten herhalen, herhalen en nog eens herhalen.

Meer positieve energie tips

Boekentips artikel