Hoe kun je mensen ontmoeten als digital nomad? Zo creëer je een sterk sociaal leven tijdens het reizen!

Hoe kun je mensen ontmoeten als digital nomad? Één van de grootste uitdagingen van digital nomads is hun sociale leven vormgeven. Je bent immers steeds op pad óf andere mensen zijn op pad. Hoe bouw je dus een sterk sociaal leven op als digital nomad? In dit artikel tips en tricks!

Hoe bouw je als digital nomad een sociaal leven op?

Als digital nomad blijf je vaak een paar dagen, weken of maanden op één plek. Daarna trek je weer verder. Het is een grote uitdaging om een goed sociaal leven op te bouwen als digital nomad.

En dat terwijl je als digital nomad vaak genoeg sociale contacten hebt. Het grote verschil is dat die sociale contacten vaak kortstondig zijn. Of jij vertrekt alweer, of iemand vertrekt. Iets opbouwen voor de lange termijn wordt dan een lastig verhaal.

Hoe kun je mensen ontmoeten als digital nomad én daar ook op de lange termijn van blijven genieten? Check de video hieronder! Vond je dit een leuke video? Abonneer je hier op mijn Youtubekanaal voor nóg meer gratis tips en inspiratie.

.

Tips voor socializen en vrienden maken als digital nomad

Oké, dat mensen ontmoeten en vrienden maken een uitdaging kan zijn voor digital nomads weet je nu wel, maar wat is de oplossing? Hieronder een aantal handige tips!

Tip 1: Wees helder over wat je zoekt

Wat zoek jij precies in jouw sociale leven? Wil je op de korte termijn plezier maken met wat mensen of zoek je juist lange termijn vriendschappen? Hetzelfde kun je je afvragen voor een eventuele relatie.

Wees dus helder over wat je zelf wilt. Mensen ontmoeten is vaak NIET het probleem. Je komt ze overal wel tegen (en zo niet, dan kun je de volgende tips gebruiken!). De vraag is: wat wil jij? En focus je dan op die type vriendschappen en relaties.

Deze 26 persoonlijke ontwikkeling tips helpen je om nog beter te ontdekken wat je wilt.

.

Tip 2: Meer reizen = meer korte termijn sociale relaties

Hoe meer je reist des te minder tijd je hebt om andere mensen te leren kennen. Tegelijkertijd kun je in een korte termijn hele toffe ervaringen opbouwen met die mensen. Wanneer je veel reist, dan het verblijven in hostels een handige tip zijn. Hier ontmoet je direct mensen – vaak backpackers – waarmee je direct dingen kunt doen.

Tip 3: Slow travel = meer lange termijn sociale relaties

Ben jij iemand die juist wat minder snel wil reizen? Dan hangen daar best wat voordelen aan. Je kunt betere routines opbouwen, één plek beter leren kennen, financieel is het vaak veel gunstiger én je kunt veel beter goede sociale relaties opbouwen.

Langzamer reizen – ook wel slow travel genoemd – geeft je de kans om meer te connecten met mensen. Hoe? Check de lijst hieronder:

  • Coworking spaces. Werkplekken waar veelal digital nomad komen, of in ieder geval mensen die online werken.
  • Meetups/talks. Kijk of er in jouw buurt meetups worden georganiseerd (of organiseer je eigen). In grotere steden zijn er vaak afzonderlijke digital nomad meetups, maar ook meer lokale of internationale ontmoetingsplekken zijn mogelijk.
  • Ja, Facebook is voor digital nomads nog steeds erg interessant. Er zijn veel expat en digital nomad groepen waar je lid van kunt werken (en je kunt daar zelfs letterlijk vragen of iemand wil afspreken).
  • Welke dingen vind jij leuk om te doen? Kijk of je een dergelijke groep kunt vinden op jouw locatie en je omringt jezelf direct met mensen die dezelfde hobby delen.

Check hier mijn belangrijkste slow travel inzichten en gebruik ze in je eigen voordeel.

.

Tip 4: Lange termijn relaties = online contact houden

Als digital nomad heb je veelal drie verschillende groepen mensen die je kunt onderverdelen: de mensen ‘’thuis’’ (familie en vrienden), de plek waar je op dat moment bent (locals) en gelijkstemde mensen (digital nomads). Om die contacten in goede banen te leiden kun je niet om online contact houden heen.

Videocalls, bellen en/of chatten zijn belangrijke vormen van communiceren voor digital nomads. En als je op de lange termijn sterke sociale connecties wilt opbouwen, dan ontkom je hier niet aan. Maak er dan ook dankbaar gebruik van!

Kwaliteit vs kwantiteit in sociale relaties als digital nomad

Zoals al eerder aangegeven zal het ontmoeten van mensen niet het probleem zijn. De kwantiteit is vaak wel aanwezig. Daarentegen kan het lastiger zijn om de juiste kwaliteit mensen voor jou tegen te komen.

Wees je bewust tussen het belangrijke verschil van kwaliteit en kwantiteit in relaties. En weet wat jij graag zoekt of wat een goede verdeling voor jou is.

Mensen ontmoeten en vrienden maken als digital nomad mag dan simpel lijken. Het vergt ook veel tijd, geduld en discipline om zoiets voor een langere periode te blijven doen. Wil jij stap voor stap ontdekken hoe je een digital nomad kunt worden?

Krijg hier direct toegang tot ‘’Het Ultieme Digital Nomad Handboek’’ en ontdek de 10 slimste stappen voor meer werken, reizen en vrijheid vanuit het buitenland.

.

Boekentips artikel