Hoe kun jij als introvert je energie opladen? 5 Tips!

Hoe kun jij als introvert je energie opladen? Als introvert kun je nogal snel overweldigt worden door veel externe prikkels en/of druk van buitenaf. Hoe kun je hier het beste mee omgaan? In dit artikel 5 tips voor het opladen van je energie als introvert!

De energievreters van een introvert persoon

Misschien herken je het wel. Je bent op een verjaardag en iedereen lijkt zich goed te vermaken behalve jij. Die grote groepen is gewoon niet zo jou ding. Het kost je meer energie dan dat het je energie geeft. Met als gevolg dat je sneller last krijgt van vermoeidheid.

Hetzelfde kan snel voor iedere andere prikkel. Introverts houden er over het algemeen van om minder prikkels om zich heen te hebben. Daar gaan zij goed op. Alleen is het niet altijd even makkelijk om dit ook voor elkaar te krijgen.

Hoe kun jij als introvert je energie opladen? In de video leg ik exact uit hoe jij dit kunt doen plus mijn eigen ervaringen met energie opladen als introvert persoon. Vond je dit een leuke video? Abonneer je hier op mijn Youtubekanaal voor nóg meer gratis tips en inspiratie.

.

5 Tips voor het opladen van je energie als introvert (+ kenmerken van introverts)

Hieronder lees je wat de belangrijkste kenmerken van introverte mensen zijn en hoe jij als introvert je energie optimaal kunt opladen. Je hoeft niet alle tips toe te passen. Kijk gewoon wat voor jou zou kunnen werken en start daarmee!

Tip 1: Plan tijd voor jezelf

Introverts hebben vaak meer tijd voor zichzelf nodig. Ze houden ervan om af en toe (veel) alleen te zijn. Het is grappig dat we vaak alles voor ons werk in de agenda zetten, maar privé vrijwel niets. Plan dus niet alleen die tijd voor jezelf. Zet het ook in de agenda.

Dit zijn de momenten waar jij je energie kunt opladen. Je kunt die tijd flexibel houden (niet weten wat je gaat doen in die tijd) of juist wel plannen met iets wat je graag wilt doen (bezig zijn met een hobby/project is vaak een mooie activiteit). Zo krijg je minder snel last van vermoeidheid.

Tip 2: Voer diepgaande gesprekken

Het devies van introverts: ‘’liever deep talk dan small talk’’. Diepgaande gesprekken geven introverts energie. Introverte mensen houden ervan als gesprekken ergens over gaan. Meestal gericht op zaken waar wij invloed op hebben (onze eigen doelen) in plaats van zaken waar dit niet het geval is (het weer, politiek, roddelpraat, andermans doelen)

Je kunt deze diepgaande gesprekken als introvert natuurlijk altijd meer opzoeken. Dit kan met vrienden, maar je kunt ook vaker een gesprek met iemand anders aangaan en kijken of iemand anders ook interesse heeft in een diepgaander gesprek. Ook als je op een netwerkbijeenkomst bent, kun je hetzelfde doen. Zoek niet de groep op, maar bijvoorbeeld één persoon om mee te praten.

Tip 3: Werk dagelijks aan je doelen

Introverts krijgen energie van betekenisgeving en zingeving. Ze willen iets doen wat een verschil in de wereld maakt (of dit nu klein of groot is maakt niet uit). Veel introverte mensen kunnen hun energie opladen door dagelijks aan hun eigen doelen te werken. Zo kun je doelen opstellen die altijd vóór jou werken!

.

Tip 4: Behoud je focus met ‘’diep werk’’

Lekker generaliserend zouden we kunnen zeggen dat extraverts houden van multitasken of meer dingen tegelijk oppakken. Voor een introvert persoon is dit juist andersom. Zij gaan juist goed op singletasken en in één ding tegelijk goed oppakken.

Wil je sporten? Wees dan 100% gefocust op het sporten. Heb je een gesprek met een vriend? Wees bij het gesprek. Heb je een project? Werk aan het project. Hoe beter en meer tijd jij je kunt focussen op één taak des te makkelijker jij je energie kunt opladen. Dit boek over ‘’diep werk’’ is een echte aanrader!

Tip 5: Focus op waar je goed in bent

Klinkt misschien cliché, maar het is echt waar. Introverts worden nog weleens gezien als verlegen mensen. Niets hoeft minder waar te zijn. Als zij op een plek zijn waar ze zich helemaal thuis voelen, dan kunnen ze ook flink gek doen.

Focussen op waar je goed in bent maakt het voor introverts makkelijker om in hun kracht te blijven staan. En vanuit die kracht kunnen zij dan weer nieuwe acties ondernemen. Daarnaast is het een geweldige manier voor introverts voor het opladen van hun energie.

Hoe kun jij als introvert je energie opladen voor de lange termijn?

Je kunt alle bovenstaande tips direct toepassen en waarschijnlijk zal je direct al meer energie voelen, maar het is geen structurele oplossing. Iets wordt structureel opgelost als we er écht een gewoonte van weten te maken.

Als introvert persoon je energie opladen mag dan simpel lijken. Het vergt ook veel tijd, geduld en discipline om dit op te bouwen. Wil jij stap voor stap ontdekken hoe je blijft doorzetten en volhouden op jouw doelen?

Krijg hier direct toegang tot De Magie van 1 Minuut en ontdek hoe je uitstelgedrag overwint en doelen bereikt in 1 minuut.

.

Boekentips artikel