Hoe plan ik mijn dag? Win je dag, win je leven!

Hoe plan ik mijn dag het beste? Het is een vraag die ik regelmatig krijg. Een goede planning kan enorm helpen om meer gedaan te krijgen in minder tijd. Maar hoe doe je dat? Hoe plan ik mijn dag? En wat kun jij daarvan leren? Ik zou zeggen: laat je inspireren en pak er de inzichten uit die voor jou kunnen werken!

Waarom plan je?

Een andere vraag die ik regelmatig krijg is ‘Leroy, waarom plan je eigenlijk?’. Ik geloof dat iedereen alleen het beste uit zichzelf kan halen met een vast ritme. Dit ritme kan uiteraard voor iedereen anders zijn.

In de video geef ik antwoord op de vraag ‘hoe plan ik mijn dag?’. Ik hoop dat je daar een paar mooie inzichten uit kunt halen voor jezelf. Vond je dit een leuke video? Abonneer op mijn Youtubekanaal voor meer gratis tips en inspiratie.

.

Een dagplanning maken die bij je past

Door de jaren heen heb ik een planning voor mezelf gemaakt waar ik optimaal bij functioneer. Dit kan weer veranderen, maar op dit moment ziet mijn gemiddelde dagplanning er als volgt uit:

  • Ik sta elke dag om 6 uur op (ook in het weekend)
  • Van 6 tot 7 doe ik mijn ochtendritueel (mediteren, bewegen, lezen en visualiseren)
  • Van 7 tot 11 werk ik aan mijn belangrijkste taak van de dag zonder afleidingen
  • Van 11 tot 12 lunchen en wandelen
  • Van 12 tot 13 mail en social media beantwoorden
  • Van 13 tot 16 vrije ruimte (coachingsgesprekken, webinars, routineklusjes of doorgaan met mijn belangrijkste taak)
  • Van 16 tot 17 sporten
  • Van 17 tot 23 vrije ruimte (tijd voor partner, familie, vrienden, lezen, mediteren, werken enzovoort)

Als je goed naar deze dagplanning kijkt, dan zie je dat het heel overzichtelijk is en niet volstaat van allerlei dingen die ik moet doen. Sterker nog. Er is maar één ding wat ik echt gedaan moet hebben van mezelf. Dat is mijn belangrijkste taak tussen 7 en 11. Zo leer jij in 1 minuut de discipline aan om planningen vol te houden.

.

Ik pak bewust maar één moment en één taak per dag. Daardoor ga ik écht nadenken over wat voor mij nu echt het belangrijkste is in mijn business. Doe ik dit niet, dan kan ik mijn dagen vullen met allerlei kleine taken en ook tot ’s avonds laat nog doorwerken. En dat wil ik niet meer.

Werken in de avond vind ik prima en vaak ook nog erg leuk om te doen, maar het moet geen ‘moetje’ zijn. Als ik die avond iets anders wil doen, wil ik dat ook kunnen doen.

Hoe ziet jouw dagplanning eruit?

Ik ben benieuwd. Hoe ziet jouw dagplanning er nu uit? Is het voor jou duidelijk wanneer je wat doet? En hoe zou jij graag willen dat jouw dagplanning eruitziet? Waar zit het verschil? En wat kun je doen om langzaam naar jouw ideale dagplanning toe te werken?

Start vandaag met een eerste kleine stap. Een dagplanning maken en je daaraan houden doe je niet zomaar. Ik heb mijn dagen ook stap voor stap zo opgebouwd dat ik steeds meer leef zoals ik wil leven.

Een dagplanning maken en volhouden in de praktijk

Een dagplanning maken mag dan simpel lijken. Het vergt ook veel tijd, geduld en discipline om dit op te bouwen. Wil jij stap voor stap ontdekken hoe je blijft doorzetten en volhouden op jouw doelen?

Krijg hier direct toegang tot De Magie van 1 Minuut en ontdek hoe je uitstelgedrag overwint en doelen bereikt in 1 minuut.

.

Boekentips artikel