Hoe verander ik mijn levensstijl? 3 Gouden tips!

Hoe verander ik mijn levensstijl? Soms lijkt het zo eenvoudig. We veranderen iets aan onszelf, en we denken dat ons leven écht anders word. Totdat we erachter komen dat er meer voor nodig is. Ontdek de 3 gouden tips die je naar een hoger niveau tillen!

‘’A lifestyle change begins with a vision and a single step’’ – Jeff Galloway

Je lifestyle omgooien

Doen. Het is misschien wel hét woord dat je nodig hebt. Je levensstijl veranderen gebeurt alleen door directe actie.

Misschien wil je gezonder eten, meer sporten, positiever denken, mediteren en het liefst al deze dingen met elkaar combineren. Dat kan. Maar het heeft ook tijd nodig.

In de video hieronder leg ik uit hoe je een gezondere levensstijl kunt ontwikkelen. Vond je dit een leuke video? Abonneer op mijn Youtubekanaal voor nóg meer gratis tips.

.

Levensstijl soorten: hoe verander ik mijn levensstijl en hoe pak ik dit aan?

Iedereen heeft – bewust of onbewust – een eigen levensstijl. De één sport veel, een ander leest liever en weer een ander reist de hele wereld over. Naar mijn mening kun je de verschillende soorten levensstijlen het beste omschrijven door ze onder te verdelen in vier gebieden. Ik noem dit ook wel de vier G’s.

Levensstijl onderdeel 1: gezondheid

Dit onderdeel heeft alles te maken met beweging, voeding en ontspanning. Wat voor cijfer zou jij jezelf geven op beweging? Gezonde voeding? En ontspanning?

Levensstijl onderdeel 2: geld

Hier speelt je werk een centrale rol: financiële zekerheid, financiële vrijheid en financiële onafhankelijkheid. Ben jij tevreden met het werk dat je doet? Vind jij dat je genoeg geld verdiend? En hoe belangrijk vind jij het om te werken en denken aan je financiële onafhankelijkheid?

Levensstijl onderdeel 3: geluk

In dit onderdeel gaat het om family, friends en fun. Hoe zou jouw relaties met andere mensen? Hecht je veel waarde aan familie en vrienden of minder? En wat voor vette dingen doe jij?

Levensstijl onderdeel 4: groei

Dit laatste onderdeel focust zich meer op je persoonlijke groei: je gewoontes, timemanagement en kennis. Heb jij veel positieve gewoontes? Ga jij effectief met jouw tijd om? En hoe staat het met jouw kennis?

Levensstijl voorbeelden op basis van de vier soorten

Jouw levensstijl kun je omschrijven en bepalen aan de hand van deze vier soorten. Hier vind je een paar voorbeelden uit mijn levensstijl:

 • Gezondheid: elke ochtend om 6 uur opstaan.
 • Geld: online ondernemer zijn.
 • Geluk: in sociale relaties kwaliteit belangrijker vinden dan kwantiteit.
 • Groei: veel tijd voor mezelf plannen.

Let op: dit zijn slechts een paar voorbeelden. Op basis van deze voorbeelden kun jij je eigen levensstijl vormgeven. Stel ik pak uit bovenstaande voorbeelden het voorbeel over ”geld”.

Als online ondernemer kies ik dan dus meer voor een levensstijl waarbij ik veel vrijheid heb, maar ook een levensstijl met minder ”real life” relaties.

Vanuit ”geluk” kies ik in het voorbeeld liever voor een levensstijl waarin ik minder naar veel feesten en evenementen ga. Daar staat tegenover dat ik mijn tijd liever besteedt aan een paar hele goede vrienden van me.

Elke regel die jij met jezelf maakt op de vier levensstijl soorten bepalen jouw levensstijl. Maak de juiste leefregels met krachtige affirmaties.

Gezonde levensstijl volhouden met deze 3 gouden tips

Wil jij je lifestyle omgooien? Of je nu je levensstijl wilt veranderen op het gebied van afvallen, eten, sporten, werken of een ander onderdeel. Naar mijn mening zijn er drie belangrijke bouwstenen om je levensstijl te veranderen:

1. Eerst je mindset

Alles begint met een gedachte. Wat zijn je gedachten over je huidige levensstijl? Wat wil je graag veranderen? En dan komt de hamvraag: hoe verander ik mijn levensstijl?

Schrijf je gedachten op papier. Wat is je mindset? Geloof je dat je je levensstijl kunt veranderen? Of twijfel je? Twijfels zorgen voor piekergedrag. Piekeren leidt tot onzekerheid en onzekere mensen komen niet in actie. Het ‘doen’ wordt dan lastig.

Werk aan een positieve mindset:

 • Omring jezelf met inspiratie. Lees inspirerende boeken, luister naar motiverende audiobestanden en plak positieve quotes in je kamer.
 • Omring jezelf met positieve mensen. Wie van je vrienden zijn positief ingesteld? Wie klagen er niet tot weinig? Zoek mensen om je heen die je inspireren.
 • Ontwerp inspirerende doelen. Wat zijn doelen? Wat wil je het komende jaar waarmaken? Deze week? En vandaag? Bekijk je doelen en onderneem iedere dag actie op deze doelen.

Wil je weten hoe je op dagelijkse basis je mindset kunt trainen? En extra mindset oefeningen en inzichten leren? Check dan even de video hieronder!

.

2. Ontwikkel positieve gewoontes

Je kunt nog zo positief zijn, maar in actie komen is een ander verhaal. Het gaat niet om wat je weet. Het gaat om wat je doet met wat je weet. De tweede tip is misschien wel de minst bekende tip.

Ons gedrag bestaat voor vijfennegentig procent uit onbewust gedrag. Dat zijn onze gewoontes. We kunnen lopen, fietsen, zwemmen, praten en autorijden zonder na te denken. Wil je je levensstijl veranderen dan zul je aan gezondere en positievere gewoontes moeten werken.

Hoe meer positieve gewoontes, des te meer je een eigen levensstijl ontwikkeld. Gewoontes veranderen doe je door er elke dag bewust tijd voor te nemen. Denk terug aan je eerste rijles. Je had geen idee hoe je moest rijden. Door veel herhalen, herhalen en herhalen maak je iets tot een gewoonte.

Ontwikkel goede gewoontes en overwin je uitstelgedrag:

 • Start met één gewoonte. Wat voor gewoonte zou de meeste impact op je levensstijl maken als je het zou veranderen?
 • Maak een plan. Wat heb je nodig om te veranderen? Hoe kun je deze gewoonte ontwikkelen?
 • Maak een dagelijks plan. Wat kun je dagelijks doen om de nieuwe goede gewoonte te creëren? Begin vandaag. Kleine veranderingen leiden op de lange termijn tot grotere resultaten dan we denken. Een gezonde leefstijl ontwikkelen begint bij gedragsverandering.

3. Alles valt en staat met discipline

Oefening baart kunst. Het herhalen van je eigen gedrag doe je door jezelf te dwingen de oefeningen te doen die noodzakelijk zijn. Dat noemen we discipline. Je doet het niet alleen wanneer je lekker in je vel zit. Nee. Juist als het niet goed met je gaat, ga je door.

Discipline creëert je levensstijl. Het is de brug tussen waar je nu staat en waar je wilt staan. De brug naar verandering.

Train jezelf in zelfdiscipline:

 • Neem dagelijkse actie. Begin. Start. Zet die eerste stap.
 • Doe je dagelijkse actie minimaal 1 minuut per dag.
 • Meet je dagelijkse actie. Gebruik bijvoorbeeld het disciplineschema uit ‘De magie van 1 minuut’ waarmee je dagelijks je discipline kunt meten..
hoe verander ik mijn levensstijl levensstijl veranderen leefstijl lifestyle omgooien

.

Hoe verander ik mijn levensstijl in het dagelijks leven?

We denken vaak dat er altijd meer is om onszelf te veranderen. Dus we lezen nog een boek, luisteren nog een audiotape of doen nog een keer onderzoek op het internet. Ergens houdt het op. ‘Doen’ is het enige wat telt.

Stop met het lezen van artikelen en begin met het toepassen van de drie gouden tips. Schrijf de oefeningen uit die bij de tips horen. En start. Dat is namelijk het enige wat echt telt.

Wil jij je gezonde levensstijl volhouden? Werk dan elke dag in kleine stappen richting dit doel. Dit boek heeft mij enorm geholpen bij het optimaliseren en veranderen van mijn levensstijl.

Je leefstijl veranderen mag dan simpel lijken. Het vergt ook veel tijd, geduld en discipline om dit op te stellen én vol te houden. Wil jij stap voor stap ontdekken hoe je blijft doorzetten en volhouden op het ontwikkelen van een gezonde en positieve levensstijl?

Krijg hier direct toegang tot De Magie van 1 Minuut en ontdek hoe je uitstelgedrag overwint en doelen bereikt in 1 minuut.

.

Boekentips artikel