Hoe verander je een gewoonte? Zo doe je dat in 1 minuut!

Hoe verander je een gewoonte? En misschien nog wel belangrijker: hoe zorg je ervoor dat je niet terugvalt in oude gewoontes? Vandaag een tip die je direct verder helpt!

De kracht van gewoontes

Gewoontes kunnen je maken of breken. Slechte gewoontes houden je tegen om te groeien waar goede gewoontes zorgen voor een leuker en makkelijker leven.

In de video ontdek je hoe jij je gewoontes kunt veranderen in 1 minuut. Vond je dit een leuke video? Abonneer je hier op mijn Youtubekanaal voor nóg meer gratis tips en inspiratie.

.

Focus jezelf op één gewoonte tegelijk

De vraag ‘’hoe verander je een gewoonte?’’ is één van de meest gestelde vragen die ik krijg. Het antwoord is heel simpel: focus je dagelijks op één gewoonte en blijf hier net zolang mee bezig totdat deze is veranderd.

Je voelt vanzelf aan wanneer iets wel of niet een gewoonte is geworden. In de praktijk blijkt het vaak lastig om gewoontes te veranderen. Hoe kan dit?

Er zijn natuurlijk meerdere oorzaken mogelijk. Toch is er eentje die wel heel vaak voorkomt. En dat is teveel dingen tegelijk willen veranderen. Je wilt nu starten met sporten, stoppen met snoozen en gezonder eten. En dat allemaal tegelijk.

Ons brein kan al die veranderingen niet tegelijk aan. Hou het dus super simpel voor jezelf. En daar komt de 1 minuutactie om de hoek kijken.

Werk minimaal 1 minuut per dag aan je gewoonte

Wil je een gewoonte veranderen? Werk er minimaal 1 minuut per dag aan. En doe dit met één gewoonte tegelijk. Stel je voor dat jij wilt stoppen met snoozen. Dan wordt dit je enige (gewoonte) verandering voor de komende dagen, weken en misschien wel maanden.

Je wilt bijvoorbeeld elke ochtend om 6 uur opstaan. Ga dit dan de komende 30 dagen doen. En ga niet van jezelf vragen om dan ook nog aan allerlei andere gewoontes te werken. Dat werkt niet.

Doe je dat toch? Dan is de kans heel groot dat je vroeg of laat weer terugvalt in oud gedrag. Werk gewoonte per gewoonte af voor echte verandering. Ben jij er klaar voor?

Gewoontes blijvend veranderen

Gewoontes veranderen mag dan simpel lijken. Het vergt ook veel tijd, geduld en discipline om dit op te bouwen. Wil jij stap voor stap ontdekken hoe je blijft doorzetten en volhouden op jouw doelen?

Krijg hier direct toegang tot De Magie van 1 Minuut en ontdek hoe je uitstelgedrag overwint en doelen bereikt in 1 minuut.

.

Boekentips artikel