Hoe vind ik mijn passie? | Start Je Ontdekkingsreis

Hoe vind ik mijn passie? Het is een veelgestelde vraag. Tegenwoordig kunnen we werkelijk overal ter wereld nieuwe informatie krijgen. Het gevolg is dat we uren moeten scrollen in onze Facebook om alle statusupdates bij te houden én ook nog eens de laatste nieuwtjes te weten. Het is ‘moeilijker’ dan ooit om dicht bij jezelf te blijven, en je passie te vinden. Toch is dit wat we meer dan ooit willen: een eigen identiteit. De volgende drie vragen helpen je verder!

1 Jouw identiteit

Wie ben jij? Als mensen deze vraag aan je stellen, wat is dan jouw antwoord? Vertel je dit met energie of zonder? En hoe enthousiast ben je als je hierover praat? Ik coach vaak mensen die met deze vragen worstelen. Ook nu weer. Tegenover mij zit een persoon die me vertelt dat hij zijn eigen identiteit zoekt. Je passie vinden is niet vanzelfsprekend.

Hoewel de vraag en het probleem serieus zijn (hij neemt een nerveuze houding aan), lacht hij zijn problemen weg. Iets wat de meeste mensen doen. Geduldig wacht ik af. Ik weet dat het moment gaat komen dat de coachee serieus wordt en al na een paar minuten gebeurt het: ‘wat onderscheid mij van anderen?’ vraagt de cliënt aan mij. Dit keer met een serieuze ondertoon. Nu kunnen we gaan praten.

2 Wat onderscheid je van anderen?

Iedereen heeft iets unieks. Althans, als ik de boeken over persoonlijke ontwikkeling mag geloven. En ja, hier geloof ik in. Al zou ik dat alleen al doen om een positievere kijk op de wereld te krijgen. Wat als je al weet dat je iets niet kunt of beperkt bent in wat je nu doet? Die gedachte vind ik maar niks!

Er is echter een belangrijke andere reden: mijn ervaringen met persoonlijke ontwikkeling. Ik had nooit verwacht dat ik ooit voor groepen zou spreken (enorme faalangst), een soloreis zou maken (4 maanden rondtrekken door Zuidoost Azië) én mijn eigen bedrijf zou opstarten (ik hou van zekerheid). Naast deze voorbeelden kan ik nog veel meer eigen en andermans voorbeelden opnoemen. Ergens in geloven is de helft van het bereiken. Vind je passie door dingen te ervaren.

‘Wat jou onderscheid van anderen is de juiste mindset. Welke mindset neem jij aan?’

3 Visie is altijd onderscheidend

In het boek ‘Diepgaande Verandering’ schrijft Quinn meermaals over deze vraag. Hij beschrijft hoe we persoonlijke verandering kunnen inzetten om onszelf gelukkiger te maken. Onderscheidend vermogen is daarin cruciaal. Wat ben jij bereid te doen voor jouw visie? Iedereen heeft een andere visie en dáár zit het onderscheidend vermogen:

  • Welke strategie moet ik volgen om financieel vrij te worden?
  • Als alles mogelijk was, hoe ziet mijn leven er dan op alle fronten (gezondheid, werk, relaties en persoonlijke groei) uit?
  • Wat maakt jou gelukkig?
  • Waar wil jij meer van in je leven?

Dit zijn slechts een paar vragen om een visie vorm te geven. Zelf denk ik elke dag over deze vragen na. Het is mijn passie, visie en focus om andere mensen bewuster en energieker in het leven te zetten. Ben jij bereid door het vuur te gaan voor jou visie?

Meer Ontdekken

 

Boekentip Artikel