Hoe word je online zichtbaar als ondernemer? 3 Tips!

Hoe word je online zichtbaar als ondernemer? Met een ‘’beetje’’ op social media actief zijn kom je er tegenwoordig niet meer. Je wilt niet alleen online zichtbaar zijn. Je wilt ook opvallen. In dit artikel 3 tips voor meer online zichtbaarheid!

Online zichtbaarheid vergroten

Wat is online zichtbaarheid? Online zichtbaarheid is niets anders dan online zichtbaar zijn voor anderen. Wil je dit vergroten? Dan moet je de aandacht pakken van je volgers.

In de video ontdek je 3 tips om je online zichtbaarheid te vergroten. Vond je dit een leuke video? Abonneer je hier op mijn Youtubekanaal voor nóg meer gratis tips en inspiratie.

.

3 Manieren om je online zichtbaarheid te vergroten

Dus hoe word je online zichtbaar als ondernemer én pak je de aandacht? Er zijn in de basis drie manieren om dit voor elkaar te krijgen:

Manier 1: Schrijven van blogs

Dit is voor lezers een mooie manier om informatie van je te krijgen. Je kunt blogs schrijven en deze delen. Een extra voordeel is dat je – als je dit ook via je website doet – direct punten scoort voor SEO. Zo kun je ook makkelijker gevonden worden via Google.

Manier 2: Maken van video’s

Video’s zijn ideaal voor mensen die graag (Youtube) filmpjes kijken. Ook zorgen video’s direct voor een meer persoonlijke benadering. En ook deze komen in de SEO van Google terug!

Manier 3: Maken van podcasts

Dit medium is voor de volger ideaal omdat je het overal kunt luisteren. In de auto, tijdens een wandeling of bij het schoonmaken. Overal kun jij je volgers meenemen in je verhaal.

Waar te beginnen?

Deze drie manieren kunnen je in het begin overweldigen. Je wilt ook niet alles tegelijk doen. Mijn advies zou zijn om te starten met de manier die voor jou het makkelijkste werkt.

Schrijf je makkelijk? Start met blogs schrijven. Presenteer je makkelijk? Ga video’s maken? Praat je makkelijk zonder scherm? Begin met podcasts. Het belangrijkste is om met één manier te kiezen en daar consistentie in aan te brengen.

Daarnaast wil je duidelijk hebben op welke platformen je online actief wilt zijn. Idealiter wil je overal online zichtbaar zijn, maar vooral als je net start is dit niet realistisch. En het is nog maar de vraag of dat ook echt nodig is.

Wat is jouw favoriete kanaal? Start met dat kanaal mits hier ook een deel van je potentiële klanten zitten. Stel je voor dat jouw favoriete kanaal Instagram is. Plaats dan een deel van je blog op Instagram met een foto.

Wil jij je eigen online business snel starten? Volg deze 5 stappen.

Alles draait om consistent je online zichtbaarheid vergroten

Maak een social media plan voor jezelf. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat je Instagram wilt laten groeien. Stel dat je ook houdt van schrijven. Je kunt dan het volgende doen.

Schrijf blogs, plaats deze op je website voor de SEO en maak van een deel van je artikel een Instagram post. Je kunt daarin ook linken naar het complete artikel.

In het begin draait het om actief zijn. Aanwezig zijn voor het grote publiek. De rest maakt niet uit. Je wilt je positioneren op de markt. Hoe actiever je bent des te meer online zichtbaarheid je krijgt.

Wil jij je online zichtbaarheid vergroten? En dit snel doen? Schrijf meer. Zo kun je ervoor kiezen om elke dag een artikel te schrijven en daar een post van te maken. Je zult zien dat je dan organisch (SEO) sneller gaat groeien en voor social media steeds meer content krijgt.

De next level uitdaging

Ga niet te snel andere dingen toevoegen. Hou het bij de basis. Heb jij bewezen dat je voor 30 dagen elke dag consistent een artikel kunt schrijven met een post? Voelt het aan als een gewoonte? Voeg dan pas iets anders toe. Bijvoorbeeld een nieuwe manier (video’s of podcasts) of een nieuw kanaal (Facebook, LinkedIn, Youtube).

Je online zichtbaarheid vergroten mag dan simpel lijken. Het vergt ook veel tijd, focus en discipline. Wil jij een succesvolle online business starten? Leven van het internet? En meer tijd, geld en vrijheid creëren voor jezelf én anderen?

Krijg hier direct toegang tot de 18 Tips Voor Een Succesvolle Online Business.

.

Boekentips artikel