Hoe word je rijk? 3 Simpele stappen!

Hoe word je rijk of financieel onafhankelijk? Is er een stappenplan beschikbaar die je leert hoe je rijk kunt worden? Ik heb goed nieuws. Het is er!

Wat betekent rijk worden voor jou?

Waarschijnlijk bekijk je deze pagina omdat je interesse hebt in geld verdienen, rijk worden of financieel onafhankelijk worden. Toch hoeft rijk worden niets te maken te hebben met geld.

In de video leg ik de 3 simpele stappen uit om rijk te worden. Vond je dit een leuke video? Abonneer op mijn Youtubekanaal voor meer gratis tips en inspiratie.

.

Wat betekent rijk worden voor jou? Het antwoord hoeft niets met geld te maken te hebben. Misschien voel jij je wel rijk omdat je leuke mensen om je heen hebt. Of is echte rijkdom voor jou dat je elke dag kunt doen wat jij leuk vindt om te doen.

De uitdaging voor jou is om je eigen definitie op te schrijven? Wat betekent rijk worden voor jou? Of als je bijvoorbeeld financieel onafhankelijk wilt worden: wat betekent dit dan voor jou? Wanneer ben je financieel onafhankelijk? Wat heb je dan nodig?

Rijk worden in 3 stappen

Na duizenden uren van bestuderen ‘hoe rijke mensen rijk zijn geworden’ (mijn interesse ontstond toen ik zelf geen geldzorgen meer wilde hebben) heb ik 3 simpele stappen ontdekt die zij toepassen:

Stap 1: Make money

De eerste stap is: maak geld. Logisch natuurlijk. Als je rijk wilt worden moet je geld verdienen. De eerste stap is dus om een baan te vinden of je eigen bedrijf te starten zodat er structureel elke maand geld binnenkomt.

Heb je nog inkomstenbron? Dan begint hier je eerste uitdaging!

Stap 2: Keep money

Dit is wellicht de moeilijkste stap. Het geld dat je verdient wil je bewaren / sparen. Hoe vaak zie je miljonairs failliet gaan omdat zij alles uitgeven?

Bij stap 2 leer je om met geld om te gaan. De vuistregel is hier: geef minder uit dan je verdient. Leg jij elke maand al geld opzij? En kun je dit bedrag nog verder verhogen? Door bijvoorbeeld minder uit te geven of meer te verdienen?

Hoe word je rijk heeft alles te maken met het maandelijkse bedrag dat je niet uitgeeft. Wat je dan wel moet doen met dit geld? Daar hebben we stap 3 voor nodig!

Stap 3: Invest money

In de derde en laatste stap word je pas écht rijk. De kunst is om elke maand zoveel mogelijk geld te investeren in assets (bezittingen) die van je geld meer geld maken. Klinkt goed toch? De volgende drie assets komen het meeste voor:

  1. Aandelen / obligaties. Over de afgelopen 100 jaar zijn de aandelen gestegen met een rendement van tussen de 5 tot 10 procent. Als jij in staat bent om ook in slechtere periodes het geld in aandelen te houden zullen deze vanzelf weer stijgen. Verdiep je wel goed in de mogelijkheden én je beleggingsstrategie. Wil je snel rijk worden? Dan moet je veel meer tijd investeren in het opbouwen van financiële kennis. Jouw geld wordt steeds meer waard door dividend en de continu groeiende economie.
  2. De huuropbrengsten zijn maandelijkse bedrag die jij weer als inkomsten ontvangt. Op deze manier maakt je geld weer meer geld.
  3. Eigen bedrijf starten. Met het overgebleven geld kun je ook je eigen asset ontwikkelen: een eigen bedrijf. Met een online business kun je bijvoorbeeld bouwen aan een e-maillijst. Vervolgens kun je mensen mailen met jouw producten en op deze manier geld verdienen. Start je online business in 5 stappen.

Dus hoe word je rijk? Grote dosis zelfdiscipline!

Financiële vrijheid bereiken doe je niet zomaar. Het vergt heel veel geduld en discipline. Zo moet je in staat zijn om elke maand een deel van je geld te investeren (lange termijn) waar je nu geen leuke dingen van kunt doen (korte termijn).

Daarnaast moet je in staat zijn om een financieel plan voor jezelf te ontwikkelen. Hoeveel geld leg je elke maand opzij? Hoe maak je dit bedrag door de jaren heen groter? Waar investeer je in? En hoeveel geld levert dit je op over 1, 5, 10 of 30 jaar?

Dit zijn slechts een paar vragen die je voor jezelf moet beantwoorden als je écht rijk wilt worden. En daar zit het verschil tussen ‘arme’ en ’rijke’ mensen zoals Robert Kiyosaki dit beschrijft in zijn financiële bestseller Rich Dad Poor Dad. Velen zijn niet bereid om de tijd te nemen voor een financieel plan. En al helemaal niet om nu leuke dingen op te geven om over een paar jaar in rijkdom te leven.

Lees hier mijn boekreview over Rich Dad Poor Dad (+ mijn 3 belangrijkste inzichten)

Ben jij bereidt te doen wat nodig is?

Je weet nu hoe je rijk kunt worden. Hoe je financiële onafhankelijkheid bereikt. Welke stappen nodig zijn tot rijkdom. Nu is de vraag: ben jij bereidt te doen wat nodig is? Alleen jij kunt die vraag beantwoorden 😉

Hoe word je rijk mag dan simpel lijken. Het vergt ook veel tijd, geduld en discipline om dit op te zetten. Wil jij stap voor stap ontdekken hoe je blijft doorzetten en volhouden op je doelen?

Krijg hier direct toegang tot De Magie van 1 Minuut en ontdek hoe je uitstelgedrag overwint en doelen bereikt in 1 minuut.

.

Boekentips artikel