Hoe word je succesvol ondernemer? Ontdek de 3 stappen naar een succesvol leven!

Hoe word je succesvol ondernemer? Het is een vraag die ik met grote regelmaat krijg. Vandaag ga ik 3 stappen met je delen over hoe jij een succesvol ondernemer kunt worden en blijven!                  

Het leven van een ondernemer

Je kunt er bijna niet meer om heen: ondernemers. Steeds meer mensen beginnen iets voor zichzelf. Toch is er maar een kleine groep mensen die zichzelf als succesvol ondernemer mogen bestempelen. Maar wanneer is dit het geval? En hoe word je succesvol ondernemer?

In de video geef ik mijn antwoord op de vraag ‘hoe word je succesvol ondernemer?’. Het antwoord zal je verrassen! Vond je dit een leuke video? Abonneer op mijn Youtubekanaal voor meer gratis tips en inspiratie.

.

Succesvol ondernemer worden in 3 stappen

Als allereerste is het ontzettend belangrijk om te weten dat de definitie ‘succesvol ondernemer’ voor de één heel anders is dan een ander. De één denkt aan grote huizen, auto’s, hotels en zwembaden. Een ander denkt aan vrijheid en locatieonafhankelijk werken.

Wanneer vind jij dat je succesvol ondernemer bent? Maak dit heel helder voor jezelf. Dat maakt het veel makkelijker om jouw doelen te bereiken. Hier volgen 3 stappen die je verder helpen:

Stap 1: Train je basis

Hierboven heb ik al een hele interessante vraag met je gedeeld. De grote valkuil bij ondernemers is dat zij ergens aan beginnen (dit is vaak ook hun kracht) maar het grote plaatje niet voor zich zien. Het gevolg?

Ze blijven de rest van hun leven keihard werken. En dat is vaak niet de bedoeling of intentie van een ondernemer die vooral vrijheid nastreeft. Train dus je basis. Stel jezelf goede vragen voordat je begint. Hoe ziet jouw ideale leven eruit? En hoe past jouw bedrijf in dat ideale leven? Kortom: hoe kan jouw bedrijf jou ondersteunen in plaats van andersom?

Mijn advies is om zeker een paar dagen uit te trekken voor deze vragen. Die paar dagen bepalen wat jij de komende jaren gaat doen en verdienen zich direct dik terug. Leven volgens je eigen voorwaarden doe je met de kracht van deze leefregels.

.

Stap 2: Train je mindset

Succesvol ondernemers weten dat ondernemen met pieken en dalen gaat. Zij zijn – veel meer dan niet succesvol ondernemers – voorbereidt op slechte tijden. Zij houden rekening met worst-case scenario’s en bereiden zich daar op voor.

Dit is een essentieel onderdeel van succesvol worden. Komt er een tegenslag? Dan weet zij wat ze moeten doen. De vraag is niet of je een tegenslag gaat krijgen. De vraag is wanneer. En daarna gaat het erom hoe jij met die tegenslag omgaat. Iedereen krijgt ze, dus weer erop voorbereidt!

Bereid jezelf voor op tegenslagen met deze 3 Krachtige Mindset Oefeningen

Stap 3: Train je discipline

De kracht van ondernemers zit in de spontaniteit, flexibiliteit en het enthousiasme dat ze hebben. Tegelijkertijd is hun valkuil vaak een gebrek aan structuur, overzicht en discipline. Ook belangrijke vaardigheden om te slagen als succesvol ondernemer.

Goed nieuws. Discipline is een vaardigheid. En vaardigheden kun je leren en ontwikkelen. Vergeet dus ook zeker niet om dit te doen. Wil jij je discipline naar een hoger niveau tillen? Verander je gedrag met deze 1 minuutstrategie.

Zo word je een succesvol ondernemer

Succesvol ondernemen mag dan simpel lijken. Het vergt ook veel tijd, geduld en discipline om dit op te bouwen. Wil jij stap voor stap ontdekken hoe je blijft doorzetten en volhouden op jouw doelen?

Krijg hier direct toegang tot De Magie van 1 Minuut en ontdek hoe je uitstelgedrag overwint en doelen bereikt in 1 minuut.

.

Boekentips artikel