How To Live Wow Boekrecensie – Sietse Bakker

How To Live Wow is geschreven door Sietse Bakker. Dit boek is een mooi basisboek over persoonlijke ontwikkeling. In het bijzonder voor de jongere generatie!

Persoonlijke kracht

In de video geef ik een Nederlandse boekensamenvatting met mijn 3 grootste inzichten uit het boek How To Live Wow. Vond je dit een leuke video? Abonneer op mijn Youtubekanaal voor meer gratis tips, inzichten en boekrecensies.

.

Mijn 3 belangrijkste inzichten uit How To Live Wow

Het boek is – op moment van schrijven – ook in het Nederlands verkrijgbaar. In deze Nederlandse boekreview deel ik mijn 3 belangrijkste inzichten met je:

Inzicht 1: Ken de definities van succes en geluk

Wat betekent succes voor jou? En geluk? Maar weinig mensen hebben dit echt voor zichzelf op papier staan. De waarheid is dat succes en geluk voor iedereen weer anders is. En het mooie is dat jij zelf bepaalt wat het voor jou betekent.

Volgens Sietse Bakker is het vreemd dat je op school helemaal niets leert over succes en geluk. Laat staan persoonlijke ontwikkeling in het algemeen. Wil je meer uit jezelf halen? Schrijf op wat succes en geluk voor jou betekent.

Weten wat je echt wilt met deze 3 magische vragen.

Inzicht 2: Ken de butterfly effect

In het boek beschrijft Bakker de Butterfly Effect. Dit is het principe waarin één kleine verandering grote gevolgen heeft voor de toekomst. In films vind je talloze voorbeelden.

Stel je voor dat jij je huidige partner bent tegengekomen op een feest. Doordat jullie allebei daar waren zijn jullie nu al 10 jaar bij elkaar. Wat als je 10 jaar geleden door ziekte niet naar dat feest kon? Grote kans dat je leven dan heel anders was verlopen.

Dit is natuurlijk een heel simpel voorbeeld. Maar tegelijkertijd ook hoe de praktijk werkt. Ken de butterfly effect en pas deze in je eigen voordeel toe.

Zo pas je de kracht van kleine stapjes in de praktijk toe.

Inzicht 3: Ken de belangrijkste vaardigheid voor de 21ste eeuw

Tegenwoordig krijg je meer prikkels en afleidingen dan ooit tevoren. Maar ook de mogelijkheden zijn immens geworden. Zo kun je nu veel makkelijker ‘’even’’ naar Azië vliegen dan twintig jaar gelden. Alles is toegankelijker geworden door het internet.

Daar schuilt ook een gevaar in. Het is steeds moeilijker om je te focussen. Sietse Bakker stelt in zijn boek dat je nog maar één skill nodig hebt om je te onderscheiden van anderen: prioriteiten stellen. Leer jezelf deze vaardigheid aan en je staat al met 1-0 voor.

Samenvatting en boekrecensie How To Live Wow

How To Live Wow was voor mij één van de eerste boeken die ik las over persoonlijke ontwikkeling. Wat me toen heel erg aansprak was het feit dat Sietse Bakker zelf nog erg jong was toen hij het boek schreef.

Het boek laat zien dat het lang niet alleen om onderwijs draait. Sterker nog. Sommige zeer belangrijke dingen leren we niet op school. Te denken valt aan timemanagement, leren met geld omgaan of bijvoorbeeld beter met anderen te communiceren.

Vooral voor jongeren is dit boek een zeer geschikt boek. Veel praktische oefeningen die je aan het denken zetten. Ik zou zeggen: ga met de inzichten aan de slag!

How To Live Wow toepassen in de praktijk

De strategieën uit het boek How To Live Wow toepassen mag dan simpel lijken. Het vergt ook veel tijd, geduld en discipline om dit op te bouwen. Wil jij stap voor stap ontdekken hoe je blijft doorzetten en volhouden op jouw doelen?

Krijg hier direct toegang tot De Magie van 1 Minuut en ontdek hoe je uitstelgedrag overwint en doelen bereikt in 1 minuut.

.

Boekentips artikel