Informatiedieet: 10x slimmer met je tijd omgaan

Informatiedieet. Ik weet niet hoe het met jou zit, maar informatie en inspiratie tot je nemen is de grootste tijdverspiller tot voor velen van ons. Hoe ga jij met informatie om? En hoe kun je 10x meer uit je tijd halen met het informatiedieet?

Wat is een informatiedieet?

Een informatiedieet is niets anders dan minder informatie tot je nemen. Tegenwoordig noemen we dit ook wel met een ‘’fancy’’ woord consuminderen.

In dit geval gaat het niet om het verminderen van spullen, maar het verminderen van informatie. Minder televisie. Minder social media. Minder mail. Minder nieuws. Minder Netflix. Enzovoort.

In de video hieronder leg ik hoe je het beste kunt starten met je eigen informatiedieet. Vond je dit een leuke video? Abonneer op mijn Youtubekanaal voor meer gratis tips en inspiratie.

.

Waarom een informatiedieet?

Informatie is alleen handig als je het ook echt gaat toepassen. Helaas gebeurt dit veel te weinig. We lezen boeken, luisteren podcasts en kijken video’s om er vervolgens nog meer van te lezen, luisteren en kijken.

Daar is niets mis mee als je dit prettig vindt. Als je echter wilt groeien zou je zelf ook stappen moeten zetten. Dingen moeten doen en in beweging moeten komen.

Als ik mensen coach dan zijn er verschillende doelen die zij graag willen bereiken:

  • Meer tijd
  • Meer focus
  • Meer vrijheid
  • Meer succes
  • Meer zelfvertrouwen
  • Meer balans
  • Meer rust

En zo kan ik het rijtje oneindig lang maken. Het grappige is dat we al veel van deze dingen sneller kunnen krijgen dan we denken. We hoeven daarvoor alleen maar te kijken naar hoe we onze tijd besteden.

Waar besteed jij tijd aan? Wat zijn je grootste tijdverspillers? En hoe kun je dit minder doen zodat je meer tijd krijgt voor wat je echt wilt doen? Ontdek hier hoe je 1 minuut 365 uur extra vrije tijd krijgt.

.

De grootste tijdverspiller

Één van de grootste tijdverspillers – zo niet de grootste – is informatie tot je nemen. We zijn allemaal dol op het vergaren van informatie, of juist bang om iets te missen.

Maar wees eens eerlijk. Mis je echt veel informatie als je een week op vakantie bent en geen nieuws volgt? Nee. We willen juist de omschakeling van informatie naar actie.

Er zit ook een groot verschil tussen eindeloos veel boeken lezen en actie ondernemen op die boeken. Het één is reactief terwijl het ander proactief is.

Een informatiedieet in je dagelijks leven toepassen

Wat kun jij doen om beter met je tijd om te gaan? Kun jij elke dag 15 minuten minder op je mobiel kijken? En wat zou je dan met die tijd doen?

Door deze omschakeling te maken gaan we heel anders tegen onze tijd aankijken. Opeens kunnen we veel meer doen in ‘minder tijd’.

Een informatiedieet doorvoeren dan simpel lijken. Het vergt ook veel tijd, geduld en discipline om dit op te bouwen. Wil jij stap voor stap ontdekken hoe je blijft doorzetten en volhouden op jouw doelen?

Krijg hier direct toegang tot De Magie van 1 Minuut en ontdek hoe je uitstelgedrag overwint en doelen bereikt in 1 minuut.

.

Boekentips artikel