Informatieproducten maken en verkopen online: hoe doe je dat?

Informatieproducten maken en verkopen online is de laatste jaren enorm toegenomen. Er zijn inmiddels duizenden mensen die op deze manier online geld verdienen. En hoe mooi is dat? Dat je jouw passie kunt uitleggen aan anderen en daar ook nog geld meer verdient? Maar hoe pak je dit precies aan? 

Wat zijn informatieproducten?

Voordat we meer in detail treden is het goed om te weten wat informatieproducten precies zijn. De betekenis van informatieproducten schuilt al in de naam: het zijn producten die informatie geven. Deze producten dragen kennis over. Voorbeelden van informatieproducten zijn de volgende:

 • Gratis weggever
 • E-books
 • Online cursussen
 • Audioprogramma’s
 • Videocursussen
 • Membership programma’s
 • Samenvattingen van boeken, interviews, lezingen of cursussen

Deze producten kunnen zowel digitaal als fysiek zijn. Zowel een E-book als een fysiek boek zijn informatieproducten. In dit artikel focus ik me meer op de digitale producten.

Deze zijn makkelijker te maken, verkopen én beschikken, over het algemeen, over een hogere winstmarge. Interessant voor iedereen die online geld wil verdienen.

In de video hieronder leg ik uit wat informatieproducten zijn en hoe je deze toepast in je online business. Vond je dit een leuke video? Abonneer op mijn Youtubekanaal voor nóg meer gratis tips.

.

Voordelen van informatieproducten

Het grootste voordeel van deze producten is dat ze erg toegankelijk zijn en simpel om te maken. Iedereen kan het. De vraag is: waarom doet niet iedereen dit als het zo simpel is?

Zoals al eerder gezegd. Simpel is niet altijd makkelijker. Informatieproducten maken en verkopen online vergt in het begin veel tijd.. Het komt er dan vaak op neer dat we toch afhaken omdat we denken die tijd niet te hebben.

Als het je wel lukt om tijd te investeren in informatieproducten maken, dan kun je hier de rest van je leven profijt uithalen. Hier zijn de voordelen van informatieproducten:

 • Het is persoonlijk. Je maakt een product omdat jij hier profijt van hebt gehad. Jouw ervaringen kun je zo overdragen op anderen.
 • Je brengt een boodschap over. Door je kennis te delen met anderen kun je andere mensen helpen en inspireren om hun levenskwaliteit nog net iets beter en mooier te maken. Hoe gaaf is dat?
 • Je bouwt passieve inkomstenstromen op. Informatieproducten maken en verkopen online is iets wat altijd blijft. Je product staat online en kan dus ieder moment gekocht worden. Daarnaast kun je regelmatig een actie doen op één van deze producten zonder dat je opnieuw een product hoeft te maken!
 • Het is laagdrempelig en simpel. Zelfs als je geen budget hebt kun je starten met het maken en verkopen van informatieproducten.
 • Het is opschaalbaar. Hoe meer mensen er op je website komen des te meer mensen het product kunnen kopen. En dat allemaal zonder dat jij er extra tijd in hoeft te investeren.

Hoe start je met online geld verdienen via informatieproducten?

Oké. We weten nu wat het ons kan opleveren om hier mee aan de slag. Alleen hoe doe je dit? Waar te beginnen? Allereerst wil je de 5 stappen voor het starten van een online business begrijpen.

.

Persoonlijk vind ik het belangrijk om digitale producten te ontwikkelen vanuit een passie. Ben jij gek op meditatie? Ontwikkel een meditatiecursus. Hou jij van chocolade? Ontwikkel lekkere chocolade recepten.

We kunnen letterlijk overal een E-book of cursus van maken. Als je net bezig bent met informatieproducten maken en verkopen online dan wil je in het begin snel je eerste verkoop zien.

Om die kans te vergroten raad ik je aan om te beginnen met een hele lage prijs. Ik gebruik hier zelf vaak 7 euro producten voor. Voor iedereen betaalbaar en als dit een hele goede cursus is gaan mensen daarna ook duurdere producten bij je kopen.

Aan de slag met informatieproducten

Het voordeel van het aanbieden van een lage prijs is ook dat je direct kunt kijken of mensen het wel of niet willen kopen. Hier kun je veel informatie uithalen. En die informatie kun je gebruiken om jouw product te verbeteren.

Als het aanslaat en goed werkt, kun je daarachter nieuwe (informatie)producten lanceren waar je meer geld mee kunt verdienen. Ook hier geldt weer: testen, testen en nog eens testen. Nogmaals. Het klinkt simpel maar het is niet makkelijk.

En als je denkt dat het simpel én makkelijk is gaat het je niet lukken. Je geeft dan snel op. Blijf dus geduldig en bouw langzaam maar zeker je eigen imperium van informatieproducten!

Een online business starten mag dan simpel lijken. Het vergt ook veel tijd, geduld en discipline om dit op te zetten. Wil jij stap voor stap ontdekken hoe je blijft doorzetten en volhouden op je doelen? Krijg hier direct toegang tot De Magie van 1 Minuut en ontdek hoe je uitstelgedrag overwint en doelen bereikt in 1 minuut.

.

Boekentips artikel