Introvert zijn in een drukke wereld (en hoe daarmee om te gaan!)

Introvert zijn in een drukke wereld is niet altijd even makkelijk. Het lijkt wel alsof je altijd sneller en beter moet presteren, een sociaal druk leven moet hebben en anders in ieder geval veel onder de mensen moet zijn. Doe je dat niet, dan wordt dat vaak als een beetje raar gezien. Hoe kun je als introvert beter omgaan in een drukke wereld zoals deze? In dit artikel 3 praktische tips!

Er is niets mis met introvert zijn

Oké, first things first. Er is niets mis met introvert zijn! Als introvert kun je dit gevoel nog weleens krijgen omdat het al snel lijkt dat iedereen om je heen druk is met elkaar of veel sociale activiteiten onderneemt. Overigens kan een introvert beide dingen ook prima hebben.

Alleen heb je óók regelmatig de tijd nodig om je eigen batterij op te laden (later meer hierover). En juist die tijd pakken is een flinke uitdaging in een drukke wereld zoals de onze. Waarin het lijkt alsof je eerder meer moet doen dan minder.

Introvert zijn in een drukke wereld is niet altijd even makkelijk, dus hoe ga je daar het beste mee om? In de video hieronder meer praktische tips over hoe je als introvert kunt omgaan in een drukke wereld. Vond je dit een leuke video? Abonneer je hier op mijn Youtubekanaal voor nóg meer gratis tips en inspiratie.

.

Introvert zijn in een drukke wereld: 3 Tips!

Één van de mooiste dingen die een introvert kan meemaken is de kracht van introvert zijn optimaal benutten en weten dat je over die ‘’kracht’’ bezit. Dit klinkt misschien wat spiritueel, maar is het totaal niet!

Tip 1: Weet dat er niets mis met je is

Ik heb het hiervoor al even behandeld, maar deze is zo belangrijk dat ik het nog maar eens benadruk. Weet en accepteer dat er niets mis met je is. Nog beter is om het accepteren om te zetten in waarderen. Waardeer het dat je introvert bent, want introvert zijn heeft geweldige voordelen (net als extravert zijn).

Omarm dus gewoon wie je bent. Geniet van het feit dat je meer een introvert bent. Je hebt als introvert ook een paar belangrijke tools in handen om dagelijks je mindset effectief trainen.

.

Tip 2: Introvert zijn als ‘’superkracht’’ gebruiken

Als introvert heb je het talent om jouw gevoel goed te voelen. Maak daar gebruik van. Stel duidelijke grenzen en maak je eigen regels. Bepaal voor jezelf waar je wel en niet energie van krijgt en probeer dat nog slimmer in te delen in je dagelijks leven.

Om de kracht van introvert zijn in je voordeel te gebruiken is het belangrijk om jezelf op één te zetten. Iets wat je juist als introvert misschien niet wilt doen. Toch is dat noodzakelijk om je eigen batterij opgeladen te houden.

Maak dus niet alleen je eigen regels, maar hou je daar ook aan. Eerst jij, dan de rest. Dat is niet egoïstisch. Dat is zorgen voor jezelf zodat je daarna ook voor anderen kunt zorgen.

Tip 3: Blijf met jezelf connecten

Check je eigen batterij regelmatig. Hoeveel energie heb je nog? Waar wordt je energie leeg getrokken en waar krijg je juist energie van? Waar zit voor jou de ideale balans tussen activiteiten ondernemen en lekker in je eigen bubbel hangen?

Zelfreflectie is een geweldige vaardigheid voor een introvert. Hoe beter je weet wat jij wel en niet aankunt des te meer je de kracht van introversie voor je kunt laten werken. Weet dus wanneer jij je batterij moet opladen en wanneer je juist helemaal los kunt gaan!

De kracht van introvert zijn in je voordeel gebruiken

Positief denken oefeningen kun je één keer toepassen en daarna nooit weer, maar dat zal je niet helpen om positiever te worden. Omarm het daarom meer als een leefstijl. Blijf continu werken aan positief denken oefeningen om ook op de lange termijn een verschil te merken.

Positief denken mag dan simpel lijken. Het vergt ook veel tijd, geduld en discipline om dit op te bouwen. Wil jij stap voor stap ontdekken hoe je blijft doorzetten en volhouden op jouw doelen?

Krijg hier direct toegang tot De Magie van 1 Minuut en ontdek hoe je uitstelgedrag overwint en doelen bereikt in 1 minuut.

.

Boekentips artikel