Investeren In Jezelf Zonder Geld Uit Te Geven

Investeren in jezelf zonder geld uit te geven? Kan dat? Ben jij iemand die altijd in zichzelf wil investeren? Iemand die wil blijven groeien? Maar heb je niet het geld om dat te doen? Dan mag en hoeft dat niet het excuus te zijn. Met deze gouden tip kunnen we in onszelf investeren zonder geld uit te geven!

Een gebrek aan geld is slechts een excuus

Ik zie vaak dat we, als we geen geld hebben, meteen denken dat we niets kunnen doen. Ten onrechte. Alle het grote is ooit klein begonnen. En veel van de meest succesvolle mensen konden bij hun start niets investeren.

In de video hieronder leg ik hoe jij in jezelf kunt investeren zonder geld uit te geven. Vond je dit een leuke video? Abonneer op mijn Youtubekanaal voor nóg meer gratis tips.

.

Geld is niet het belangrijkste. Ook al denken we dat misschien wel. Maar geld is slechts een middel. En als we dit middel niet hebben, hebben we iets anders nodig.

Investeren in jezelf zonder geld uit te geven doen we door gebruik te maken van iets veel belangrijkers dan geld. En iedereen heeft het tot zijn of haar beschikking: TIJD.

Tijd is alles wat je nodig hebt

Heb je nu geen geld om te investeren? Investeer in je tijd.  En ja, dit zal meestal in de avonduren of weekenden moeten gebeuren als je overdag druk bent met werken of het huis onderhouden.

Daar hebben we allemaal last van. Iedereen heeft 24 uur in een dag zetten. Hoe kan het dat de één het altijd te druk heeft en een ander overal tijd voor lijkt te hebben?

Een gebrek aan tijd is een gebrek aan prioriteiten. Wat liggen jouw prioriteiten? Hoe bepaal jij waar je wel of niet je tijd aan besteed? En hoeveel tijd verspil jij bijvoorbeeld  aan social media?

Mooie vragen om bij stil te staan. Leer hoe je het beste prioriteiten stelt. Investeren in jezelf zonder geld uit te geven kan makkelijker dan je denkt.

Beter omgaan met je tijd

Wil jij je eigen bedrijf starten? Onderzoek hoe je dit kunt doen zonder geld. En start. Zelf ben ik ook met niets begonnen. Ik bouwde mijn eigen website (waar je dus TIJD voor nodig hebt) in de avonduren en weekenden.

Vanaf die website kon ik geld verdienen. Mijn eerste geld gaf ik uit aan nieuwe investeringen, maar tijd bleef altijd het belangrijkste voor me. Met tijd kunnen we veel geld besparen.

.

Wil jij ook meer tijd? Skip die nutteloze televisietijd. Scroll niet langer door Facebook of Instagram. Reageer niet meer op Whatsapp. Who cares?

Investeren in jezelf zonder geld uit te geven kun je ALTIJD doen. Op ieder moment. Start in de avonduren met je website. Schrijf dat blog in de weekenden. Sta een uur eerder op en pak dat uur om te sporten. Het verschil tussen succesvolle en niet succesvolle mensen zitten in de uren die iemand maakt. In het bijzonder de avonduren.

Investeren in jezelf met tijd

Ben jij bereid om in jezelf te investeren? Dan is geld geen excuus. En tijd al helemaal niet. Ontwikkel de juiste gewoontes waardoor je meer tijd krijgt. Plan vaste momenten in waarop je aan de slag gaat met je bedrijf, gaat sporten, vaste e-mailmomenten enzovoort.

Verspil je tijd niet langer door ‘’van de hak op de tak’’ activiteiten. Wees duidelijk in hoe jij met jouw tijd om wilt gaan. Communiceer dit eerst met jezelf, en daarna met anderen. Alleen daar zit al een enorme groei in. Investeren in jezelf zonder geld uit te geven gaat je sneller doen groeien dan je nu denkt.

Denk Groot, Start Klein.

PS 1: dit bericht schreef ik om 7 uur op een zaterdagochtend. Gebruik je tijd optimaal. Het is veel waardevoller dan geld.

PS 2: wil jij het maximale uit je tijd halen? Zodat je sneller en effectiever jouw mooiste doelen kunt bereiken? Download hier het E-book De Magie van 1 Minuut en leer hoe je uitstelgedrag overwint en doelen bereikt in 1 minuut.

.

Boekentips artikel