Kleine stapjes vooruit: de succesformule voor doelen bereiken

Kleine stapjes vooruit kunnen je enorm helpen om sneller en effectiever je doelen te bereiken. Soms wil je veranderen. Soms wil je meer doen. Maar lukt het je niet om ook echt in ACTIE te komen? Stel je meer uit dan je zou willen? Stop dan met je huidige strategie. Als iets niet werkt, moet je het ook niet blijven doen. Start met de kunst van kleine stapjes!

De kracht van kleine stapjes vooruit

Hoe zou het zijn als je elke dag het gevoel hebt dat je beetje bij beetje kunt groeien? Elke dag een beetje vooruitgang boekt? En dat op een hele simpele manier kunt doen?

Bekijk in deze video hoe jij je leven kunt verbeteren met kleine stapjes vooruit. Vond je dit een leuke video en wil je nóg meer gratis tips? Abonneer je hier op mijn Youtubekanaal.

.

Grote stappen zetten is vaak veel aantrekkelijker. We willen namelijk NU resultaat zien. Helaas werkt het zo niet. Juist door NU het resultaat te willen kom je minder snel in actie. Enkele voorbeelden:

  • Je wilt 20 kilo afvallen binnen 2 maand (en je weet bij voorbaat al dat dit niet gaat lukken)
  • Je wilt je werk in loondienst omruilen voor een eigen bedrijf binnen 1 maand (idem dito)
  • Je wilt als beginner binnen 3 maand een marathon kunnen lopen (idem dito)

Grote doelen geven je het gevoel dat je écht ergens naar kunt streven. Het inspireert je. En tegelijkertijd kan het je angstig maken: ‘kan ik dit grote doel wel bereiken?’

Door dit grote doel kleiner te maken kun je deze angst wegnemen. Dat kan met de volgende 3 strategieën.

Kleine stapjes zetten: 3 strategieën

Het klinkt misschien eenvoudig om die kleine stapjes vooruit te zetten. Maar hopelijk begrijp je inmiddels dat dit niet het geval is. Of beter gezegd. Iedereen kan een klein stapje zetten maar niet iedereen kan dit dag in dag uit volhouden. Hoe blijf je kleine stapjes volhouden?

Strategie 1: Start met 1 minuutacties

Dit is de allerbelangrijkste strategie. Oké. Eerlijk is eerlijk. Ik ben bevooroordeeld door mijn persoonlijke resultaten met de 1 minuutacties.

Door deze acties overwon ik binnen 1 minuut mijn faalangst, werd ik uitgeroepen tot Beste Student van mijn opleiding, sta ik iedere ochtend vóór 6 uur op, liep ik meerdere marathons, bouwde ik in 1,5 jaar een online business op van 0 naar meer dan 15.000 leden en zo kan ik nog wel even doorgaan 😉

Lees hier hoe ik deze methode gebruikte om van avond- naar ochtendmens te veranderen

Strategie 2: Onderhoud 1 minuutacties

Starten is één ding. Volhouden is een tweede. We weten allemaal wat we moeten doen om af te vallen, maar toch vallen we negen van de tien keer terug in ons oude patroon. Waarom?

Omdat we niet lange genoeg doorgaan. Onze acties zijn nog geen gewoontes geworden. En daar ligt de kracht van 1 minuutacties. Dit zijn hele kleine positieve acties die je dwingen om elke dag minimaal 1 minuut in actie komen.

Het is simpel en eenvoudig. Werk minimaal 1 minuut per dag aan het verbeteren van één van je gewoontes, en je leven zal verbeteren. In mijn vorige artikel ‘Discipline leren? Verander je gedrag in 1 minuut!’ leg ik uit hoe je blijft volhouden op je belangrijkste doelen en acties. Ik heb hieronder ook een video voor je gemaakt over de 1 minuutactie.

.

Strategie 3: Ontdek de ware kracht van 1 minuutacties

Het is zo simpel (1 minuut) en tegelijkertijd zo moeilijk (elke dag doen). Elke keer dat je het doet ervaar je minimaal 1 minuut geluk, succes en vertrouwen. Vertrouwen dat je een volgende stap hebt gezet. En die stap geeft je een enorme hoeveelheid zelfvertrouwen waardoor je wéér een stap zet.

En als je dit stap voor stap blijft doen ontdek je de ware kracht van 1 minuutacties. Je start. Je beweegt. Je begint. Je komt elke dag in actie. Enne…. Reken maar dat je dan niet meer te stoppen bent 😉

Wil jij deze 1 minuutactie in de praktijk toepassen? In kleine stapjes vooruit en grote resultaten bereiken? Download hier het gratis E-book De Magie Van 1 Minuut en leer hoe jij jouw mooiste doelen bereikt met de 1 minuutstrategie.

.

Boekentips artikel