Leren plannen oefeningen: 4 Tips om meer structuur in je leven te creëren!

Leren plannen oefeningen toepassen in de praktijk? Plannen maken lukt vrijwel iedereen, maar het uitvoeren is een heel ander verhaal. Hoe kom je toch in actie op je planning?

Planning maken voorbeeld

Iedereen weet dat het belangrijk is om een goede planning te maken. En eigenlijk verschilt een planning voor volwassenen, studenten, ouders, leraren en kinderen helemaal niet zoveel van elkaar.

Een week bestaat uit 168 uur en het gaat er om dat een deel daarvan wordt ingevuld in de agenda. Afhankelijk per persoon en levensfase verschilt het per persoon WAT dit moet zijn.

Een paar leren plannen oefeningen vind je terug in de video. Vond je dit een leuke video? Abonneer je hier op mijn Youtubekanaal voor nóg meer gratis tips en inspiratie.

.

4 Oefeningen voor leren plannen en meer structuur

Wil jij beter leren plannen? En je planning ook daadwerkelijk leren uit te voeren? Van plannen naar actie ondernemen? Check dan deze 4 tips.

Tip 1: Werk met een wekelijkse planning

Ik benoemde het eerder al in dit artikel. Een week bestaat uit 168 uur. Die wil je invullen met de juiste taken en prioriteiten. Dit invullen wil je structureel blijven doen. Doe je dit niet? Dan zal het ook lastig worden om je aan de planning te houden!

Besteed iedere week 1 uur van je tijd aan het maken van een weekplanning. Daarin noteer jij je belangrijkste doelen en acties. Check hier de 8 belangrijkste timehack tools om het maximale uit je tijd te halen.

.

Tip 2: Focus je planning op je doelen

We zijn geneigd een planning te maken zonder deze te koppelen aan lange termijndoelen. Met andere woorden: eigenlijk ‘’doen we maar wat’’. Zorg er dus voor dat je doelen duidelijk zijn en richt zoveel mogelijk van je planning op deze doelen.

Tip 3: Plan liever minder dan meer

We overschatten vaak wat we kunnen doen in 1 dag en onderschatten wat we kunnen doen op de lange termijn. Het kan goed zijn dat je de neiging hebt om teveel te willen in een te korte tijd.

Op die manier blijf je steeds achter jezelf aanrennen. Plan in dat geval iets minder in en plan tegelijkertijd meer tijd in voor één en dezelfde taak. Dan kan het alleen maar meevallen!

Tip 4: Maak je wekelijkse planning heilig

Om de eerste 3 tips met succes toe te passen moeten we de cirkel herhalen. Je wekelijkse planning is de spil én één van de belangrijkste oefeningen om beter te leren plannen. Vergeet dat ene uurtje per week dus niet. Combineer deze met de 4G’s voor het stellen van prioriteiten in je leven.

Leren plannen oefeningen toepassen in de praktijk

Beter leren plannen heeft veel te maken met je discipline. Heb jij de discipline om elke week 1 uur vrij te maken voor je wekelijkse plannen? De discipline om actie te blijven ondernemen op je planning?

Leren plannen mag dan simpel lijken. Het vergt ook veel tijd, geduld en discipline om dit op te bouwen. Wil jij stap voor stap ontdekken hoe je blijft doorzetten en volhouden op jouw doelen?

Krijg hier direct toegang tot De Magie van 1 Minuut en ontdek hoe je uitstelgedrag overwint en doelen bereikt in 1 minuut.

.

Boekentips artikel