Leven als digital nomad in Da Nang, Vietnam (+ slow travel inzichten)

Leven als digital nomad in Da Nang, Vietnam. Hoe ziet dat eruit? Ik woonde meer dan een jaar in Da Nang en neem je in dit artikel mee in mijn ervaringen met deze fantastische plaats. Ook deel ik een aantal waardevolle digital nomad inzichten met je!

Waarom locatie onafhankelijk werken in Da Nang?

Ik zie Da Nang een beetje als het ‘’nieuwe Bali’’. Het heeft vrijwel alles van Bali met als grootste voordeel dat het nog relatief onbekend is bij toeristen (in het bijzonder buitenlandse toeristen en digital nomads). Een extra voordeel voor de relatieve rust in Da Nang is ook het aangrenzende en veel toeristische Hoi An.

Wanneer je voor een langere tijd op één locatie wilt zitten als digital nomad, dan is Da Nang in mijn ogen een betere keuze. Het is minder toeristisch en een stuk groter dan Hoi An. Dit laatste is handig om sommige praktische zaken makkelijk op te lossen. Ook is de digital nomad scene in Da Nang groter.

Wil jij weten hoe je een digital nomad en/of wat er allemaal bij komt kijken? Check dan even de video hieronder. Vond je dit een leuke video? Abonneer je hier op mijn Youtubekanaal voor nóg meer gratis tips en inspiratie.

.

Voor mij was de keuze voor Da Nang vrij eenvoudig. Ik zocht een plek dat niet te groot is (zoals Bangkok, Ho Chi Minh City, Hanoi enzovoort) maar ook niet te klein (waardoor de gemakken en bijvoorbeeld het opbouwen van sociale contacten veel lastiger zou zijn). Daarnaast ook een plek dichtbij de natuur of het strand. Dit laatste was mijn favoriete keuze.

Na wat onderzoek op het internet en de gesprekken die ik voerde met andere digital nomads kwam Da Nang steeds vaker naar boven. Ik besloot me daar verder in te verdiepen en het een kans te geven. Dit bleek achteraf een geweldige keuze. Wat een fantastische plek. Hieronder mijn ervaringen, voordelen en nadelen van het leven, werken en wonen in Da Nang!

De voordelen van leven als digital nomad in Da Nang

Er zijn drie dingen die ik als grote voordelen heb gezien van wonen, werken en leven in Da Nang:

 1. De ligging. Het allerbeste van alles is natuurlijk de ligging. Da Nang is een beachcity met een heel lang uitgerekt strand én relatief rustig.
 2. De ‘’frisse’’ lucht. Het is vrij lastig om in Azië plekken te vinden met frisse lucht, maar in Da Nang – en zeker aan het strand – krijg je dit in ieder geval een beetje!
 3. Dit geldt voor het grootste deel van Vietnam, maar Da Nang is toch wel echt een hele goedkope toplocatie voor digital nomads.

Good to know: Da Nang kun je grofweg opsplitsen in twee gebieden: de linker- (het centrum) en rechterkant (de strandkant) van de Han rivier. Het centrum is drukker en hier wonen de meeste locals. De strandkant is meer toeristisch en veel buitenlanders (expats en digital nomads) zijn hier ook gevestigd.

Toch vind je hier ook super makkelijk hele lokale plekken als je uit de My An Area (An Thuong straten) blijft. Persoonlijk wil ik niet tussen alle andere buitenlanders leven, maar wel in de buurt blijven omdat daar nu eenmaal veel evenementen worden georganiseerd. Zo zat ik zelf iets noordelijker in het Son Tra gebied en daar ben ik in een jaar tijd nauwelijks buitenlanders tegengekomen.

Hoe word je een digital nomad? Check hier de gouden tips + inspiratie!

.

De nadelen van leven als digital nomad in Da Nang

Van iedere plek maak ik een lijst van voordelen en nadelen. Om eerlijk te zijn kan ik voor Da Nang geen grote nadelen ontdekken, dus heb ik meer een lijst gemaakt van dingen ‘’waar je aan zou moeten denken’’ wanneer je gaat wonen, werken en leven in Da Nang:

 1. Het weer. Eigenlijk is dit niet perse een nadeel, maar wel iets om rekening mee te houden. Van februari t/m april is het weer perfect (alleen maar zon en niet te heet). In de zomer wordt het bloedheet en in de winter is er aardig veel regen (wat ik zelf een fijne afwisseling vond).
 2. De kleine digital nomad community. Da Nang is nog steeds een ‘’hidden gem’’ en staat nog niet echt hoog op de lijst van digital nomads. Dit betekent ook dat de community voor digital nomads nog vrij klein is.
 3. Anders dan bijvoorbeeld Chiang Mai is het lastiger netwerken omdat er dus niet extreem veel evenementen zijn. Ook spreekt een groot deel van de lokale bevolking geen Engels, dus het kan lastiger zijn om daar goed mee in aanraking te komen.

Ik ben fan van Da Nang geworden en heb de stad enorm leren waarderen. Iedere plek heeft zijn voordelen en nadelen, maar ik vraag me af of er ergens in de wereld een betere plek bestaat met het complete plaatje zoals Da Nang dit heeft!

Hoeveel kost het leven in Da Nang?

Goedkoop! Natuurlijk hangt het af van wat je uitgeeft, maar relatief gezien ga je weinig goedkopere plekken vinden voor deze kwaliteit.

Je kunt hier rondkomen voor 500 euro, maar ook voor 1200 euro. Het is allemaal mogelijk en uiteindelijk heb je dit helemaal zelf in de hand. Om je een beeld te geven van de prijs van een aantal producten en diensten:

 • Kop koffie: 0,5 – 3 euro (goedkoopst is lokaal, duurder is meer toeristisch)
 • Smoothie: 1 – 3 euro
 • Tros grote bananen (10 stuks): 50 cent (lokale markt)
 • Mango’s (1 kilo): 60 cent (lokale markt)
 • Uiteten streetfood: 0,80 (!) – 2 euro
 • Uiteten restaurant (hoofdgerecht + drankje): 2 (!) – 8 euro
 • Bier: 0,5 – 3 euro
 • Boodschappen: de bekendste supermarkt in Da Nang is de Vinmarkt. Ze hebben een grotere Vinmarkt in Vincom. Andere opties zijn de wat grotere supermarkten zoals de Big C (iets goedkoper) en Lotte Mart. Lokale markten zijn voor fruit en groenten veel goedkoper en verser dan supermarkten (paar lokale markten: Cho An Hai Dong, Cho Bac My An, Han Market)
 • Scooterverhuur: 4/6 euro per dag (of 50 euro per maand)

Hoe ziet een leven als digital nomad in Da Nang eruit? (+ Bezienswaardigheden)

Relaxed. Dat is het juiste woord. Tegelijkertijd kun je het zo druk maken als je wilt. Het internet is op veel plekken echt heel goed, dus daar hoef je je ook niet zo druk om te maken.

Je kunt altijd naar het strand voor zwemmen, hardlopen, chillen, surfen, volleyballen, wandelen en nog veel meer. Er zijn veel leuke en schattige koffieplekjes waar je super goedkoop een heerlijk Vietnamese kop koffie kunt drinken. Of je kunt voor een heerlijke kokosnoot gaat. You name it en het is er!

Verder vind je hieronder een aantal bezienswaardigheden en dingen die je in de omgeving kunt doen:

 • Ontdek Son Tra Mountain (Monkey Mountain). Met een semi-automatische scooter, fiets of te voet kun je de berg verkennen, zoeken naar toffe plekken en er zijn verscheidene kleine baaitjes waar het aanvoelt alsof je je op een stukje privéstrand bevind. Vergeet ook niet om je ogen open te houden voor apen. Grote kans dat je er een paar gaat zien!
 • Lady Buddha. Op Son Tra Mountain bevindt zich ook Lady Buddha. Deze kun je overal vanaf het strand aan Da Nang zien en je kunt er zelf een bezoekje aanbrengen. Er lopen ook vaak apen rond, dus die kun je er ook spotten!
 • Hai Van Pass. De befaamde ‘’Top Gear route’’. Deze route is ideaal om met je scooter doorheen te crossen. Je rijdt door de natuur en tegelijkertijd heb je prachtige uitzichten over de zee.
 • Lang Co Beach. Wanneer je vanaf Da Nang de Hai Van Pass over rijdt, dan kom je aan de andere kant uit en je bent dan dichtbij Lang Co Beach. Mis dit strand dit. Het is zo’n 6/7 kilometer lang en het grootste deel van het jaar is er helemaal niemand. Gegarandeerd dat je het gevoel krijgt dat je je op een onbewoond eiland bevind!
 • Hoi An. Op 30 kilometer van Da Nang bevindt zich het prachtige stadje Hoi An. Meestal super toeristisch, maar zeker de moeite waard om te bekijken. De architectuur van de huizen is heel anders, de cultuur voelt anders aan en er zijn prachtige rijstvelden te spotten.
 • Ba Na Hills. Mis je de Westerse cultuur een beetje? Ga voor een dagtrip naar Ba Na Hills. Het is een soort attractiepark, maar dan anders. Ze hebben het park helemaal in Franse stijl nagebootst. Bijzonder interessant om te zien, je vindt hier ook de befaamde ‘’Golden Bridge’’, langste kabelbaan van Azië en los van dit alles kun je hier nog allerlei andere dingen doen en bekijken.
 • My Son. Een groot Hindoeïstisch complex.
 • Marble Mountains. Kleine bergen tussen Da Nang en Hoi An die je kunt bezoeken en beklimmen.
 • Cham Island. Een eiland naast Da Nang wat de moeite waard is om te bezoeken en vooral om keihard te relaxen.
 • Hué. Deze oude stad ligt op een kleine 3 uur rijden van Da Nang en is leuk om te bezoeken voor één, twee of drie dagen.
 • Bach Ma National Park. Op ongeveer 2 uur rijden van Da Nang vind je een nationaal park waar je kunt hiken en kamperen.
 • Dragon Bridge. Een imponerende brug in de vorm van een draak. In het weekend spuugt deze brug vuur voor ongeveer 30 minuten startend vanaf 9 uur in de avond.
 • Co-working spaces en koffieshops voor werken: BreadnSalt Café, MUA Café, The Hideout Café, The Local Beans, The Coffee House en nog veel meer!

Zoals ik eerder al aangaf in mijn vorige artikel over ‘’Leven als digital nomad in Chiang Mai’’ ben ik een groot fan geworden van slow travel. In Da Nang verbleef ik zelfs veel langer dan ik had verwacht en hieronder beschrijf ik hoe me dit is afgegaan.

.

Slow travel en digital nomad inzichten vanuit Da Nang (+ 1 jaar op 1 plek)

Da Nang was voor mij de eerste plek waar ik langer dan 1 jaar als digital nomad verbleef. Voordat ik in Da Nang arriveerde verbleef ik in Chiang Mai en daar hoorde ik voor het eerst van de term ‘’slow travel’’. Toen wist ik ook gelijk dat dit concept precies bij mij zou passen.

Slow travel is niets anders dan dat je langzaam reist met als doel de kwaliteit van de plek waar je verblijft te verhogen. Slow travelers verblijven bijvoorbeeld een paar maanden (of zelfs jaren!) op één plek en reizen dan weer verder.

Dit zijn een aantal grote voordelen van slow travel (langzaam reizen) als digital nomad:

 • Meer genieten van één plek zonder te haasten (en alweer een nieuw ticket te moeten boeken)
 • Meer focus op kwaliteit (één land goed bezoeken) dan kwantiteit (zoveel mogelijk landen bezoeken).
 • Werken en reizen is makkelijker en relaxter met elkaar te combineren.
 • Simpeler om je routines te behouden.
 • Meer tijd om een hechter sociaal netwerk op te bouwen. Niet alleen met digital nomads, maar ook met expats en locals.
 • Meer tijd om langere cursussen te volgen (yoga, dansen, gitaar leren spelen etcetera)

Voor mij is mijn langere periode van ‘’slow travel’’ vanuit Da Nang zo goed bevallen dat ik er zelfs aan zit te denken om mijn plan van ‘’3 maanden op 1 plek verblijven’’ te vergroten tot 6 maanden of zelfs een heel jaar!

Wonen, werken en reizen als digital nomad in Da Nang, Vietnam

Da Nang heeft mijn hart veroverd en staat momenteel bovenaan mijn lijstje om er een vaste verblijfplaats van te maken. Dat wil zeggen: één van de plekken waar ik regelmatig terug blijf komen.

Digital nomad worden mag dan simpel lijken. Het vergt ook veel tijd, geduld en discipline om dit voor elkaar te krijgen. Wil jij stap voor stap ontdekken hoe je een digital nomad kunt worden?

Krijg hier direct toegang tot ‘’Het Ultieme Digital Nomad Handboek’’ en ontdek de 10 slimste stappen voor meer werken, reizen en vrijheid vanuit het buitenland.

Ik ben benieuwd: ben jij als digital nomad al eens in Da Nang geweest en wat zijn jouw ervaringen? Of zou je dit juist graag willen doen?

Laat het me in een reactie onder dit bericht weten!

.

Boekentips artikel