Leven als digital nomad: hoe doe je dat en waar moet je op letten?

Leven als digital nomad is een leefstijl die compleet anders is dan die van de ‘’normale’’ leefstijl. En dat betekent ook veel nieuwe uitdagingen. Hoe kun je leven als digital nomad en wat komt daar allemaal bij kijken? In dit artikel tips en inzichten over het leven als digital nomad!

Leven als digital nomad is een leefstijl

Het eerste misverstand dat ik gelijk de wereld uit wil helpen is dat een digital nomad een beroep is. Dat is het niet. Het is een leefstijl. Er zijn namelijk heel veel verschillende digital nomad beroepen.

Je kunt deze leefstijl leven als tekstschrijver, coach, adviseur, fotograaf en eigenlijk elk ander beroep dat je volledig locatie onafhankelijk kunt maken. Deze leefstijl is lang niet voor iedereen weggelegd omdat het zo anders is van de ‘’normale’’ leefstijl.

In de video leer je meer over het leven als digital nomad én hoe jij deze leefstijl kunt ontwikkelen. Vond je dit een leuke video? Abonneer je hier op mijn Youtubekanaal voor nóg meer gratis tips en inspiratie.

.

De weg naar een leven als digital nomad: 3 dingen om van los te komen

Wil jij graag een leven als digital nomad leiden? Of lijkt je dit interessant en wil je weten wat er allemaal bij komt kijken? Hieronder vind je 3 stappen om te zetten.

Stap 1: Loskomen van offline / fysieke gebeurtenissen

De digital nomad lifestyle leiden kan alleen wanneer jouw bedrijf volledig online is. Je wilt je bedrijf dus eerst locatie onafhankelijk maken. Dat is stap 1. Dit betekent dat je als coach er bijvoorbeeld bewust voor kiest om geen fysieke coachingsessies of workshops meer aan te bieden. Hier vind je 5 ideeën voor het oprichten van een online business.

.

Stap 2: Loskomen van huisvesting

Heb je een hypotheek? Of een andere vorm van vastgoed waar je nog aan vastzit? Ook hier wil je los van komen. Je ziet dus ook al dat het een mentaal spel wordt om verschillende dingen achter je te laten. Ontdek hier de 5 ultieme tips om mentaal sterk te blijven.

Stap 3: Loskomen van sociale verplichtingen

Ik heb het hier niet alleen over verjaardagen die je gaat missen, maar ook andere ‘’sociale verplichtingen’’ zoals de tandarts en specifieke evenementen. Misschien rare voorbeelden, maar vaak ook zaken waar je niet zo snel bij stilstaat. En de grootste van allemaal natuurlijk: het missen van je familie, vrienden en kennissen.

Doe dit voordat je start met een leven als digital nomad

Leven als digital nomad en het werken en reizen met elkaar combineren klinkt allemaal leuk en aardig. Toch heb je al gezien dat je ook veel moet loslaten én er veel nieuwe dingen op je afkomen. Ik raad mensen daarom altijd eerst aan om twee dingen goed voor elkaar te hebben.

Ten eerste is het mijn advies om eerst een goedlopend bedrijf neer te zetten voordat je digital nomad word. De leefstijl zal zeker in het begin ook veel van je tijd en energie kosten. Je wilt je business dan het liefste al op orde hebben. Ten tweede leer locatie onafhankelijk werken. Test hoe het werken gaat met kleinere trips voordat je de grote stap zet.

De digital nomad lifestyle leiden mag dan simpel lijken. Het vergt ook veel tijd, geduld en discipline om dit voor elkaar te krijgen. Wil jij stap voor stap ontdekken hoe je een digital nomad kunt worden?

Krijg hier direct toegang tot ‘’Het Ultieme Digital Nomad Handboek’’ en ontdek de 10 slimste stappen voor meer werken, reizen en vrijheid vanuit het buitenland.

.

Boekentips artikel