Leven om te werken of werken om te leven?

Leven om te werken. Wanneer ik mensen de vraag stel: waarom sta je op? Dan hoor ik vaak het antwoord ‘’om te werken’’. Dat kan – als je werk leuk is – heel positief zijn. Toch merk ik dat het vaker andersom is. Hoe zit dit bij jou? Doe jij aan ‘’leven om te werken’’ of ‘’werken om te leven’’?

Je leven is meer dan alleen werken

Een groot deel van ons leven bestaat uit werken. Ongeveer 95% procent van de mensen werkt om te leven. Van maandag t/m vrijdag zijn we aan het werk.

En misschien herken jij het wel bij jezelf of anderen. We zijn allemaal ontzettend blij als het weer vrijdag is. Dan hebben we eindelijk weer 2 dagen vrij!

In de video leg ik uit waarom deze mindset fataal is voor ons mensen. Vond je dit een leuke video? Abonneer op mijn Youtubekanaal voor meer gratis tips en inspiratie.

.

Vrijdagmiddagmentaliteit

Het is best gek dat we 5 dagen uitkijken naar 2 dagen van de week. Ik noem dit ook wel de vrijdagmiddagmentaliteit.

Het lijkt me niet de bedoeling om 5 dagen lang dingen te doen die je niet leuk vindt om te doen, en 2 dagen te genieten van alles wat je wel wilt doen.

Helaas stellen we onszelf vrij weinig die ene belangrijke vraag: werk jij om te leven of leef jij om te werken? Ben jij die persoon die uitkijkt naar maandag of vrijdag?

Kies jij voor alles of niets?

De mensen die uitkijken naar maandag hebben veel meer energie. Je ziet dit vooral bij ondernemers terugkomen. Dit zijn mensen die alweer staan te popelen om met hun business aan de slag te gaan.

Wat je wilt is een combinatie van beide. Zowel uitkijken naar de 5 als 2 dagen in de week. En als jij in staat bent om dit voor elkaar te krijgen heb je een geweldig leven voor je liggen.

Alles draait om de balans tussen keihard (en leuk) werken en ontspannen. Hoe pak jij dit op? En hoe ziet dit er nu voor jou uit?

Heel snel je levenskwaliteit verhogen

Wat kun jij meer doen van wat je nu leuk vindt om te doen? Dit is één van mijn favoriete vragen. En eentje die ik ook makkelijk vergeet om aan mezelf te stellen!

We gaan vaak zo op in de dingen die we doen, dat we niet stil staan bij deze vraag. Een vraag die vaak simpel te beantwoorden is als we er de tijd voor nemen.

Welke dingen in je werk vindt je nu ontzettend leuk om te doen? En is het mogelijk om deze meer te gaan doen? Dat hoeft niet nu direct te kunnen, maar kun je een plan maken om dit over een paar maanden of jaren wel te kunnen doen?

Zo hoef je niet langer uit te kijken naar het weekend, maar kun je ook uitkijken naar alles wat er nog beter en leuker wordt in je werk!

Leven om te werken in de praktijk

En? Hoe pak jij het aan? Laat het me even weten in een reactie onder dit artikel. Ik ben benieuwd naar jouw inzichten

Je leefstijl en mindset veranderen mag dan simpel lijken. Het vergt ook veel tijd, geduld en discipline om dit op te bouwen. Wil jij stap voor stap ontdekken hoe je blijft doorzetten en volhouden op jouw doelen?

Krijg hier direct toegang tot De Magie van 1 Minuut en ontdek hoe je uitstelgedrag overwint en doelen bereikt in 1 minuut.

.

Boekentips artikel