Lifestyle design tips: hoe creëer jij jouw droomleven?

Lifestyle design tips zijn ontzettend belangrijk om je levenskwaliteit te verhogen. Wat wil jij echt? Hoe ziet jouw droomleven eruit? En hoe kun je hier stap voor stap naartoe werken?

Wat is lifestyle design?

Aangezien lifestyle design een vrij nieuw begrip zal ik eerst uitleggen wat het precies is. Lifestyle design betekent dat jij je leven zo ontwerpt zoals jij het in de ideale situatie zou willen hebben. Het creëren van jouw droomleven. Andere termen die vaak genoemd worden zijn de laptop lifestyle of de digitale nomaden leefstijl.

In de video hieronder krijg je lifestyle design tips over hoe jij jouw droomleven kunt creëren. Vond je dit een leuke video? Abonneer op mijn Youtubekanaal voor meer gratis tips en inspiratie.

.

Maar weinig mensen weten wat ze écht willen. Als je een willekeurig persoon vraagt naar zijn of haar dromen dan komt er meestal niet iets concreets uit. Met lifestyle design doe je dit wel.

Hoe creëer jij jouw droomleven? Hoe ziet jouw ideale leefstijl eruit? En hoe wil je opstaan? Wat wil je het eerste uur van de dag doen? De rest van de ochtend? En de rest van de dag? Je gaat zo concreet nadenken over jouw leven dat je antwoord kunt geven op deze vragen.

De 2×3 regel

Er zijn een paar vragen enorm belangrijk bij lifestyle design. Ik noem deze ook wel de 2×3 regel. Dit zijn twee reeksen van drie vragen. De eerste reeks zijn droomvragen. Vragen die je aan het denken zetten over wat er allemaal mogelijk is.

De tweede reeks zijn resultaatvragen. Deze maken de droomvragen een stuk concreter. Door beide reeksen te combineren krijg je een mooie mix tussen dromen en doen.

De 3 droomvragen

Ik wil je vragen om de droomvragen direct voor jezelf op te schrijven én te beantwoorden. Zoek een plek op waar je voor minimaal 15 minuten niet gestoord kunt worden. En droom lekker weg 😉

  1. Hoe ziet jouw ideale leven eruit?
  2. Wat zou jij doen als geld geen rol speelde?
  3. Wat zou jij doen als je wist dat je niet kon falen?

Ontdek wat je echt wilt met deze 3 krachtige vragen. In het huidige drukke leven is dat moelijker dan ooit. Daarom pak ik hier zelf ook altijd goed de tijd voor. Als ik met deze vragen aan de slag ga, heb ik hier minimaal 15 minuten voor nodig. En dat betekent ook minimaal 15 minuten zonder afleidingen.

De 3 resultaatvragen

Je zou het niet direct denken, maar lifestyle design is mega gericht op resultaat. Één van de beste lifestyle design tips is om visualiseren tot één van je skills te maken. Met visualiseren kun jij jouw leven veel concreter maken. En hoe concreter het is hoe sneller en beter je actie onderneemt.

  1. Wie wil je zijn? (Persoonlijkheid)
  2. Wat wil je doen? (Ervaringen)
  3. Wat wil je hebben? (Bezit)

Hieronder vind je een paar voorbeelden van antwoorden om je een beeld te geven van hoe zoiets eruit kan zien:

Wie wil ik zijn? Wat wil ik doen?
Persoonlijkheid Ervaringen
Energiek Eigen bedrijf  starten
Eerlijk Een cruise maken
Inspirerend Bungeejumpen
Gezond Ochtendritueel ontwikkelen
Gedisciplineerd Opleiding volgen
Vrolijk Marathon lopen
Positief Spaans leren

.

Wat wil ik hebben?
Bezit
Vakantiehuis
100.000 euro
Snellere laptop
Piano
Droomauto
Nieuwe schoenen
Diploma

Resultaatdoelen zijn doelen waar je heel specifiek aan kunt werken. Het liefste stel je hier doelen op die passen bij jouw antwoorden op de droomvragen. Nog specifieker word het met procesdoelen. Lees hier hoe je simpel elke dag vooruitgang blijft boeken met proces- en resultaatdoelen.

.

Lifestyle design tips koppelen aan doelen

Maak je eigen lijst van resultaatdoelen. En vergeet niet om ALLES op te schrijven wat er in je opkomt. Denk niet na over of het wel of niet haalbaar is. Dat komt later pas.

Als je ALLES hebt opgeschreven kijk dan naar je lijst. Vul achter elk doel in binnen hoeveel tijd jij dit doel wilt bereiken. Sommige doelen zijn misschien in een week te behalen. Anderen hebben maanden of jaren nodig. Verdeel de tijd in 1 week, 1 maand, 1 jaar en 3, 5 en 10 jaardoelen.

Gebruik de lifestyle design tips om stap voor stap jouw doelen te bereiken. En vergeet ondertussen niet te genieten van het proces. Veel plezier en succes! 🙂

Het toepassen van de lifestyle design tips mag dan simpel lijken. Het vergt ook veel tijd, geduld en discipline om dit op te zetten. Wil jij stap voor stap ontdekken hoe je blijft doorzetten en volhouden op je doelen?

Krijg hier direct toegang tot De Magie van 1 Minuut en ontdek hoe je uitstelgedrag overwint en doelen bereikt in 1 minuut.

.

Boekentips artikel