Locatie onafhankelijk ondernemen? 5 Adviezen voor meer vrijheid in je werk en leven!

Locatie onafhankelijk ondernemen is voor sommigen de absolute droom. De vrijheid om overal ter wereld het werken en reizen te kunnen combineren. Wie wil dat nou niet? In dit artikel 5 adviezen om meer vrijheid in je werk en leven te creëren!

Onafhankelijk werken

Locatie onafhankelijk werken – ook wel remote werken genoemd – wordt steeds populairder. Dit komt vooral door het feit dat steeds meer mensen zich realiseren dat zij meer vrijheid in hun werk willen hebben. Ook willen zij meer onafhankelijk werken.

In de video geef ik praktische adviezen voor locatie onafhankelijk ondernemen. Vond je dit een leuke video? Abonneer je hier op mijn Youtubekanaal voor nóg meer gratis tips en inspiratie.

.

5 Adviezen voor locatie onafhankelijk ondernemen

Locatie onafhankelijk ondernemen heeft mij enorm veel geleerd. Van mijn bedrijf een volledige online onderneming maken tot werken en reizen combineren vanuit het buitenland. Wil jij ook locatie onafhankelijk ondernemen? Zodat je met meer tijd en vrijheid kunt leven? Hieronder 5 adviezen om het mogelijk te maken.

Advies 1: Bepaal waar je nu staat en waar je naartoe wilt

Breng je huidige situatie in kaart. Waar sta je nu? Moet je nog beginnen met het starten van je bedrijf? Heb je al een bedrijf? En in hoeverre opereer je al als een online business?

Daarnaast wil jij je toekomstsituatie in kaart brengen. Waar wil je naartoe? Wat heb je nodig voor volledig locatie onafhankelijk ondernemen? En hoe kun je dit bereiken?

Advies 2: Kies een schaalbaar online verdienmodel

De beste manier voor locatie onafhankelijk ondernemen is het succesvol op de markt brengen van een schaalbaar online verdienmodel. Daar zijn er een heleboel van. Deze 5 online business ideeën zijn een MUST read voor elke online ondernemer.

.

Advies 3: Verdiep je in minimalisme

Heb jij de ambitie om werken en reizen te combineren vanuit het buitenland? Dan komen er een paar nieuwe aspecten bij kijken waaronder de spullen die je meeneemt. Minder spullen staat vaak gelijk aan meer vrijheid. En dit geldt zeker voor de online ondernemer die zich veel verplaatst.

Begin dus alvast kieskeurig te kijken naar wat je wel en niet wilt behouden. Overigens betekent dit bij lange na niet dat je perse alles moet wegdoen. Ik ben er een groot voorstander van om ook tijdens het reizen je levenskwaliteit niet te verlagen ten opzichte van ‘’thuis’’. Als dat betekent dat je iets meer spullen mee moet nemen, dan is het zeker mijn advies om dit te doen!

Advies 4: Test met mini-pensioenen

Maak kleine uitstapjes en test hoe het locatie onafhankelijk ondernemen voor jou gaat. Begin met een dagdeel werken vanuit een koffieshop en bouw dit langzaam op naar een weekend weg en later naar bijvoorbeeld een hele maand vanuit het buitenland werken.

Ik deed hetzelfde toen ik een ticket boekte naar Boekarest om daar voor één maand te leven. Mijn bevindingen en ervaringen deelde ik in dit artikel ‘’Mijn eerste maand als digital nomad: 4 levenslessen vanuit Boekarest’’.

Advies 5: Creëer jouw ideale leefstijl

Eigenlijk zou je hier al mee moeten beginnen voordat je begint met locatie onafhankelijk ondernemen. Toch benoem ik dit advies als laatste omdat je leefstijl al compleet anders wordt wanneer je meer gaat reizen. De kunst is om ook dan jouw ideale leefstijl te creëren. Zo verander jij je leefstijl in 3 stappen.

Hoe ziet jouw ideale leefstijl eruit? Veel rondreizen? Iets langer op één plek blijven? Hoe blijf je fit terwijl je op verschillende plekken in de wereld leeft? En hoe blijf productief? Zomaar een paar vragen waar je voor jezelf over kunt nadenken. Dat maakt het aanpassingsproces een stuk makkelijker.

Volledig locatie onafhankelijk ondernemen

De snelste weg voor volledig locatie onafhankelijk werken is vanaf het begin je business zo inrichten als alles online wordt gedaan. Hoe sneller dit je lukt des te makkelijker de rest zal worden. Je hebt dan al een belangrijke vaardigheid onder de knie: het locatie onafhankelijk ondernemen.

Online ondernemen mag dan simpel lijken. Het vergt ook veel tijd, focus en discipline. Wil jij een succesvolle online business starten? Leven van het internet? En meer tijd, geld en vrijheid creëren voor jezelf én anderen?

Krijg hier direct toegang tot de 18 Tips Voor Een Succesvolle Online Business.

.

Boekentips artikel