Locatie onafhankelijk werken? 5 Ultieme stappen om dit te bereiken!

Locatie onafhankelijk werken geeft veel vrijheid. Niet alleen in je business maar ook in de rest van je leven. En het is ideaal om ook vanuit het buitenland te werken. Maar hoe krijg je het voor elkaar?

De vrijheid van locatie onafhankelijk werken

Wat is locatie onafhankelijk werken? Locatie onafhankelijk werken is het vermogen om waar dan ook ter wereld te kunnen werken met alleen een laptop en internetverbinding. Soms worden deze mensen ook wel digital nomads/digitale nomaden genoemd.

Locatie onafhankelijk werken – ook wel remote werken genoemd – is voor veel mensen aantrekkelijk omdat het veel vrijheid van tijd, geld en locatie geeft. In de video hieronder leer je de 5 stappen om volledig op afstand te kunnen werken.

Vond je dit een leuke video? Abonneer je hier op mijn Youtubekanaal voor nóg meer gratis tips en inspiratie.

.

Hoe jij locatie onafhankelijk kunt werken: 5 Tips!

Het klinkt misschien makkelijk om te doen. Toch is dat niet het geval. Je hebt een paar specifieke vaardigheden nodig om het ‘’op afstand werken’’ tot een succes te maken. Bij deze 5 tips:

Tip 1: Waarom wil je locatie onafhankelijk werken?

Misschien een open deur. Maar daarom niet minder belangrijk. Waarom? Wat is voor jou de reden dat je graag op afstand wilt werken? Wil je meer vrijheid? Meer tijd? Onafhankelijk van collega’s kunnen werken? Werken en reizen combineren? Wat is het? Schrijf zoveel mogelijk redenen op papier.

Tip 2: Denk in offline en online procenten

Hoeveel procent van de tijd werk je nu offline? Dat betekent: vastgebonden aan locatie? En hoeveel procent kun je al online/locatie onafhankelijk werken?

Door met procenten te werken maak je het leuker voor jezelf. Hoe kun jij aan je eerste procent ‘’online werken’’ komen? En als je al wat procenten bij elkaar gesprokkeld hebt. Wat kun je dan doen om er nog meer procenten bij te krijgen? Bedenk een plan en train je mindset in 1 minuut.

Tip 3: Start klein

Denk vervolgens na hoe je in kleine stapjes deze procenten kunt veranderen. Welke eerste kleine stap kun je vandaag zetten in de richting van je belangrijkste doel?

Ontdek de 5 mini stappen om een succesvolle online business te starten.

Tip 4: Oefen in het klein

Je kunt de online procenten vergroten door een sprong te wagen. Probeer eens één dag op een plek te werken waar jij graag wilt werken. Als dat goed gaat zou je eens een weekend ergens naartoe kunnen gaan. En dan vanuit die plek werken.

Zo kun je het aantal dagen steeds verder vergroten. Een volgende stap kan het buitenland zijn. Zo ging ik in mijn eerste maand als digital nomad naar Boekarest toe. Dat was een onvergetelijke ervaring!

Tip 5: Digitaliseer alles wat je hebt

Onder het oefenen valt ook alles digitaliseren. Alle werkbestanden online in de cloud zetten. Alle post digitaal ontvangen (en anders een back-up hebben om alsnog die post te ontvangen). Back-ups maken van alles wat je hebt is handig.

Nog een bonustip mocht je je huis helemaal gaan verlaten: maak van alle fysieke foto’s, notities enzovoort foto’s zodat je deze kunt digitaliseren. Super handig!

Een leven vol vrijheid dankzij het internet

We leven in een tijd waarin we de mogelijkheid hebben om te leven van het internet. Hoe gaaf is dat? Ook jij kunt hier van profiteren als je dit wilt. Wat wordt jou eerste stap?

Locatie onafhankelijk werken mag dan simpel lijken. Het vergt ook veel tijd, focus en discipline. Wil jij een succesvolle online business starten? Leven van het internet? En meer tijd, geld en vrijheid creëren voor jezelf én anderen?

Krijg hier direct toegang tot de 18 Tips Voor Een Succesvolle Online Business.

.

Boekentips artikel