Locatie onafhankelijk werken? 5 Ultieme stappen om dit te bereiken!

Locatie onafhankelijk werken – ook wel remote werken genoemd – geeft veel vrijheid. Niet alleen in je business maar ook in de rest van je leven. En het is ideaal om ook vanuit het buitenland te werken. Maar hoe krijg je het voor elkaar?

Wat is locatie onafhankelijk werken? (+ betekenis)

Locatie onafhankelijk werken is het vermogen om waar dan ook ter wereld te kunnen werken met alleen een laptop en internetverbinding. Soms worden deze mensen ook wel digital nomads/digitale nomaden genoemd.

Locatie onafhankelijk werken – ook wel remote werken genoemd – is voor veel mensen aantrekkelijk omdat het veel vrijheid van tijd, geld en locatie geeft. In de video hieronder leer je de 5 stappen om volledig op afstand te kunnen werken.

Vond je dit een leuke video? Abonneer je hier op mijn Youtubekanaal voor nóg meer gratis tips en inspiratie.

.

Hoe ik ben begonnen met locatie onafhankelijk werken en ondernemen

Ik ben niet iemand die opeens heel impulsief en radicaal alles veranderd. Voor ik aan iets nieuws begin, denk ik eerst goed na over wat en hoe ik iets wil hebben.

Zo is het ook met het locatie onafhankelijk werken gegaan. Mijn uitgangspunt was om mijn online business vanuit volledige vrijheid en overal ter wereld te runnen. In Nederland ben ik hier al mee begonnen door duidelijke keuzes te maken: 100% focus op online verdienmodellen en nee zeggen tegen fysieke opdrachten.

Toen ik online geld begon te verdienen heb ik een ticket geboekt naar Boekarest. Dit was mijn eerste serieuze test met locatie onafhankelijk werken vanuit het buitenland. Ik verbleef een maand in deze prachtige stad, ontdekte wat ik wel/niet mee moest nemen en besloot met die kennis de officiële stap te zetten naar een leven als digital nomad.

Ik keerde nog even terug naar Nederland en boekte mijn volgende ticket naar Chiang Mai in Thailand. Sindsdien combineer ik het werken en reizen overal ter wereld.

Het belangrijkste voordeel van locatie onafhankelijk werken: vrijheid

Alle ondernemers hebben minimaal één belangrijke kernwaarde met elkaar gemeen: vrijheid. Het is misschien wel dé reden voor mensen om ondernemer te worden.

De vrijheid als ondernemer wordt nog groter wanneer je dit in de vorm van remote werken kunt doen. Je bent dan zelfs in staat om overal te wereld het werken en reizen met elkaar te combineren.

Of je nu in Nederland bent, een prachtige stad als Parijs of aan het strand in Bali, jouw werk kun je overal uitvoeren. Een droom van velen. Maar hoe maak je van die droom een realiteit?

locatie onafhankelijk werken online ondernemen remote werken werken op afstand vanuit het buitenlanden werken en reizen combineren

.

5 Tips om direct te starten met locatie onafhankelijk werken

Het klinkt misschien makkelijk om te doen. Toch is dat niet het geval. Je hebt een paar specifieke vaardigheden nodig om het ‘’op afstand werken’’ tot een succes te maken. Bij deze 5 tips:

Tip 1: Waarom wil je locatie onafhankelijk werken?

Misschien een open deur. Maar daarom niet minder belangrijk. Waarom? Wat is voor jou de reden dat je graag op afstand wilt werken? Wil je meer vrijheid? Meer tijd? Onafhankelijk van collega’s kunnen werken? Werken en reizen combineren? Wat is het? Schrijf zoveel mogelijk redenen op papier.

Tip 2: Denk in offline en online procenten

Hoeveel procent van de tijd werk je nu offline? Dat betekent: vastgebonden aan locatie? En hoeveel procent kun je al online/locatie onafhankelijk werken?

Door met procenten te werken maak je het leuker voor jezelf. Hoe kun jij aan je eerste procent ‘’online werken’’ komen? En als je al wat procenten bij elkaar gesprokkeld hebt. Wat kun je dan doen om er nog meer procenten bij te krijgen? Bedenk een plan en train je mindset in 1 minuut.

.

Tip 3: Start klein met locatie onafhankelijk werken

Denk vervolgens na hoe je in kleine stapjes deze procenten kunt veranderen. Welke eerste kleine stap kun je vandaag zetten in de richting van je belangrijkste doel?

Ontdek de 5 mini stappen om een succesvolle online business te starten.

Tip 4: Oefen in het klein

Je kunt de online procenten vergroten door een sprong te wagen. Probeer eens één dag op een plek te werken waar jij graag wilt werken. Als dat goed gaat zou je eens een weekend ergens naartoe kunnen gaan. En dan vanuit die plek werken.

Zo kun je het aantal dagen steeds verder vergroten. Een volgende stap kan het buitenland zijn. Zo ging ik in mijn eerste maand als digital nomad naar Boekarest toe. Dat was een onvergetelijke ervaring!

locatie onafhankelijk werken online ondernemen remote werken werken op afstand vanuit het buitenlanden werken en reizen combineren 2

.

Tip 5: Digitaliseer alles wat je hebt

Onder het oefenen valt ook alles digitaliseren. Alle werkbestanden online in de cloud zetten. Alle post digitaal ontvangen (en anders een back-up hebben om alsnog die post te ontvangen). Back-ups maken van alles wat je hebt is handig.

Nog een bonustip mocht je je huis helemaal gaan verlaten: maak van alle fysieke foto’s, notities enzovoort foto’s zodat je deze kunt digitaliseren. Super handig!

Een leven vol vrijheid dankzij het internet

We leven in een tijd waarin we de mogelijkheid hebben om te leven van het internet. Hoe gaaf is dat? Ook jij kunt hier van profiteren als je dit wilt. Wat wordt jou eerste stap?

Weet jij precies waarom je graag locatie onafhankelijk wilt werken en ondernemen? Hoeveel van je werktijd kun je nu al remote werken? En wat kun je nog meer ”digitaliseren”?

Locatie onafhankelijk werken mag dan simpel lijken. Het vergt ook veel tijd, focus en discipline. Wil jij een succesvolle online business starten? Leven van het internet? En meer tijd, geld en vrijheid creëren voor jezelf én anderen?

Krijg hier direct toegang tot de 18 Tips Voor Een Succesvolle Online Business.

.

Boekentips artikel