Luiheid aanpakken? Pas dit kleine stapjes systeem toe!

Luiheid aanpakken. Vind jij het ook tijd worden dat je meer in actie komt? Zou je elke dag meer motivatie, focus en energie willen hebben? Dan vind je in dit artikel de ultieme tip!

Luiheid aanpakken in kleine stapjes

Wat wil jij écht in het leven? Luiheid wordt vaak veroorzaakt doordat we niet echt weten wat we willen. En daardoor komen we niet in actie.

In de video leg ik uit hoe je luiheid overwint in kleine stapjes. Vond je dit een leuke video? Abonneer op mijn Youtubekanaal voor meer gratis tips en inspiratie.

.

Luie of inspirerende doelen?

Wat zijn jouw doelen? En wat voor gevoel geven deze doelen jou? Word je er ‘warm’ van? Of eerder ‘koud’? 😉

Hoe beter jouw gevoel is des te makkelijker het wordt om in actie te komen. Ik wil je in dit artikel dan ook uitdagen om jouw doelen te vullen met meer motivatie en inspiratie.

Wat kun jij doen om meer motivatie uit jouw doelen te halen? Wat inspireert jou? Wat zou jij graag willen doen en hoe ga je daarmee luiheid aanpakken?

De kracht van luiheid

Luiheid is niet alleen maar ‘slecht’. Het kan juist een geweldige methode zijn om alleen nog maar de belangrijkste dingen te doen. Een voorbeeld.

Stel je voor dat jij elke dag een blog wilt schrijven om je business te laten groeien. Je wilt misschien online zichtbaarder worden. Meer klanten krijgen. Meer mensen inspireren. Alles is goed zolang jouw doel maar helder is.

Nu kun je iedere dag denken ‘shit, ik moet vandaag wéér een artikel schrijven’. Op die manier wint luiheid het altijd van je. Niet echt een goede strategie. Met een andere strategie ontdekte ik hoe je in 1 minuut 365 uur meer vrije tijd krijgt.

.

Waarom niet andersom denken? Denken als in ‘als ik vandaag voor 11 uur dit blog schrijf hoef ik de rest van de dag niets meer van mezelf te doen omdat ik dan het belangrijkste al heb gedaan’. Hoe krachtig zou dat zijn?

Minder beter doen

Onlangs ben ik zelf meer gaan denken in termen als ‘minder beter doen’. Sinds ik bovenstaande voorbeeld heb overgenomen voel ik minder druk, prestatiedrang én krijg ik meer gedaan!

Meestal stop ik ook niet nadat ik mijn actie heb ondernomen. Ik ga dan door. Maar….. Het hoeft niet meer omdat ik weet dat ik het allerbelangrijkste voor die dag al gedaan heb!

Luie mensen kunnen heel goed worden in minder beter doen. Weet wat je wilt, beperk de afleidingen en hou 100% focus op je doel.

Luiheid aanpakken mag dan simpel lijken. Het vergt ook veel tijd, geduld en discipline om dit op te bouwen. Wil jij stap voor stap ontdekken hoe je blijft doorzetten en volhouden op jouw doelen?

Krijg hier direct toegang tot De Magie van 1 Minuut en ontdek hoe je uitstelgedrag overwint en doelen bereikt in 1 minuut.

.

Boekentips artikel