Mannelijke en vrouwelijke energie: ben jij in balans?

Mannelijke en vrouwelijke energie spelen een belangrijke rol in jouw algemene energie. Toch wordt er nog redelijk weinig over gesproken. En dat is jammer. Meer kennis over de mannelijke en vrouwelijke energie kan enorm helpen om jouw energiepeil te verhogen!

Mannelijke en vrouwelijke energie gebruiken als onderdeel van persoonlijke ontwikkeling

Welke energie heb jij van nature meer? Mannelijke of vrouwelijke energie? En in welke specifieke situaties heb jij welke energie meer? Om antwoord te kunnen geven op deze vragen moet je allereerst meer weten over beide energieën. Een aantal vragen die in dit artikel naar voren komen:

  • Wat zijn mannelijke en vrouwelijke eigenschappen?
  • Wat is mannelijke energie? En wat is vrouwelijke energie?
  • Hoe belangrijk is mannelijke en vrouwelijke energie in relaties?
  • Wat kun je doen om meer masculiene energie te activeren?
  • Hoe kom je in vrouwelijke energie?
  • Hoe kun je masculiene en feminiene energie inzetten om meer uit het leven te halen?

Een vrouw kan over meer mannelijke energie beschikken en een man over meer vrouwelijke energie. Daar is niets mis mee. Het belangrijkste is om te weten over welke energieën jij van nature het meeste beschikt. En of je dit zelf ook wilt of niet.

Het zou al mooi zijn wanneer je na het lezen van dit artikel meer inzicht en kennis hebt in de kracht van mannelijke en vrouwelijke energie. Dat alleen kan al enorm helpen. In de video leer je meer over de omgang met deze energieën. Vond je dit een waardevolle video? Abonneer je hier op mijn Youtubekanaal voor nóg meer gratis tips en inspiratie.

.

Wat is mannelijke energie en hoe zet je die optimaal in?

Laten we eerst kijken naar de mannelijke energie. Deze energie staat voor doelgericht, structuur, rust, discipline, kracht en stabiliteit. Iemand met masculiene energie heeft een duidelijke missie in het leven, weet hij of zij wilt en is betrouwbaar.

Onderdeel 1: doelgericht

Weten wat je wilt en daar vol voor gaan is een mannelijke kracht. Het is ook iets wat een man over het algemeen heel aantrekkelijk maakt. Concreet betekent dit dat je zowel voor de lange als korte termijn heldere doelen hebt. Zo stel je simpel concrete doelen in het leven.

Vooral de lange termijn doelen (nadenken over de toekomst) spelen hier een belangrijke rol in. Het maakt een man betrouwbaar wanneer hij zijn zaken voor de lange termijn op orde heeft. En dit alles bij elkaar zorgt er ook voor dat de man stabieler is.

Onderdeel 2: structuur

Een man kan alleen optimaal presteren met een bepaalde mate van routine, ritme en structuur. Het ontwikkelen van gezonde gewoontes, effectief omgaan met tijd, prioriteiten stellen en goed plannen zijn hier enkele voorbeelden van.

Het spreekt voor zich dat deze mannelijke eigenschappen zorgen voor meer stabiliteit, duidelijkheid én richting. Hoe beter iemand dit kan des te beter de mannelijke rol ingevuld kan worden.

Onderdeel 3: discipline

Discipline en doorzettingsvermogen is een andere grote mannelijke kracht. De discipline om regelmatig je doelen te checken, maar ook om consistent actie te ondernemen. Regelmatig sporten, jezelf uitdagen en focus houden op je doelen spelen hier een belangrijke rol in. Zo leer jij jezelf meer zelfdiscipline aan in slechts 1 minuut.

.

Wat is vrouwelijke energie en hoe zet je die optimaal in?

Feminiene energie draait om flexibiliteit, loslaten en voelen. Waar de sterkste mannelijke energie gericht is op ‘’weten wat hij wil’’ is dit voor een vrouw ‘’liefde’’. Net als bij masculiene energie hebben we hier drie onderdelen uitgepakt die je kunnen helpen om meer vrouwelijke energie te ontwikkelen.

Onderdeel 1: flexibiliteit

Één van de manieren om mannelijk energie te balanceren met vrouwelijke energie is door flexibiliteit. Iemand met masculiene kracht heeft een duidelijk doel, maar kan daardoor ook star en koppig worden en zich teveel focussen op dat ene doel. De spontaniteit en plezier kan verdwijnen.

Een vrouw kan met haar flexibiliteit precies dat bieden: meer spontaniteit en een ‘’go with the flow’’ energie. Met deze energie wordt het leven simpeler en makkelijker gemaakt. Die flexibiliteit kun je trainen door minder te plannen en meer op gevoel te doen. Iets waar de meeste vrouwen van nature al over beschikken.

Onderdeel 2: loslaten

Loslaten is een andere hele belangrijke component van vrouwelijke energie. Dit is iets wat van binnenuit gebeurt terwijl mannelijke energie veelal gefocust is op de buitenkant. Iemand met feminiene energie is veel beter in staat om met zijn of haar gevoelens om te gaan en dingen los te laten waar zij geen invloed op hebben.

Onderdeel 3: voelen

Wellicht de grootste kracht van een vrouw is om diep te voelen. Sensitiviteit en empathisch vermogen zijn twee eigenschappen waar zij over beschikken. Zij nemen op basis van hun gevoel keuzes, maar voelen bijvoorbeeld ook een omgeving goed aan.

De valkuilen voor teveel mannelijke en vrouwelijke energie

Voor zowel de man als de vrouw schuilt het gevaar in het hebben van teveel energie in één van beiden waardoor de balans weg is. Een man met teveel mannelijke energie zal niet in staat zijn om goed met gevoelens om te gaan. En dit vermoeilijkt de echt belangrijke diepgaande gesprekken die op gevoelsniveau gevoerd worden. Er zal een emotionele disconnectie ontstaan.

Een vrouw met teveel vrouwelijke energie zal zichzelf verliezen en alleen nog maar leven voor anderen. Zij zal dus teveel geven aan anderen waardoor zij zelf ongelukkig zal worden. Met als resultaat dat zij te afhankelijk gaat worden van mensen om haar heen (en anderen zullen dat ook als dusdanig voelen).

De juiste energiebalans vinden

De kunst is dus om een goede balans te vinden tussen mannelijke en vrouwelijke energie. Welke energie heb jij van nature meer? Waar zou jij meer aan mogen werken? En hoe zou je dat kunnen doen? Mooie vragen om voor jezelf over na te denken!

Meer mannelijke en/of vrouwelijke energie ontwikkelen mag dan simpel lijken. Het vergt ook veel tijd, geduld en discipline. Wil jij stap voor stap ontdekken hoe je blijft doorzetten en volhouden op jouw doelen?

Krijg hier direct toegang tot De Magie van 1 Minuut en ontdek hoe je uitstelgedrag overwint en doelen bereikt in 1 minuut.

.

Boekentips artikel