Master Your Mindset Samenvatting

Master Your Mindset. Het boek van Michael Pilarczyk is binnen no time een bestseller geworden. Hoe staat het met jouw mindset en persoonlijke ontwikkeling? Denk jij dat er meer in je zit? Maar komt het er nog niet helemaal uit? Lees dan even deze samenvatting!

Wie is Michael Pilarczyk?

Michael Pilarczyk staat sinds 2014 bekend als dé personal development teacher van Nederland. Dat is niet altijd zo geweest.

Bij het grote publiek is hij vooral bekend van zijn gewerkte jaren bij Radio 538, en zijn rol als presentator van RTL Autowereld. Tussendoor richtte hij ook meerdere productiebedrijven op.

Het ging helemaal mis toen de aandelenbeurs in elkaar klapte. Michael kwam hierdoor, na eigen zeggen, twee miljoen in het rood te staan. Vanuit deze positie wist hij een nieuw succesvol bedrijf op te richten dat hij later weer verkocht.

Zo werd hij voor de tweede keer in zijn leven miljonair. Hij wilde zijn droom waarmaken: rond de wereld zeilen. Van 2010 tot en met 2013 maakte Pilarczyk deze zeilreis. Tijdens zijn reis schreef hij ook zijn eerste bestseller ‘Dansen in de hemel’ (2014).

Daarna bewerkte hij het boek ‘Think and Grow Rich’ (bekijk hier de recensie) en schreef hij zijn eigen boek over persoonlijke ontwikkeling (klik hier voor het mindset boek).

Bekijk de video om mijn drie belangrijkste inzichten uit het Master Your Mindset boek te ontdekken. Vond je dit een leuke video? Abonneer op mijn Youtubekanaal voor nóg meer gratis tips.

.

Master Your Mindset

Master Your Mindset is een boek over levenskunst en persoonlijk succes. Daarmee is het een boek voor iedereen die wil groeien in zijn of haar eigen ontwikkeling. Het boek is opgedeeld in vier onderdelen.

 1. Mijn verhaal. Hier legt Michael Pilarczyk zijn levensverhaal uit en waarom hij doet wat hij nu doet.
 2. De filosofie voor succes en geluk. Waarom iedereen succesvol kan worden, én waarom niet iedereen dit word.
 3. Master Your Mindset. De kracht van onze gedachten zijn groter dan we denken, én tips hoe we deze kracht kunnen inzetten.
 4. De strategie. De beschrijving van de twaalfstappenstrategie voor succes en geluk.

Wat ik zo mooi vindt aan dit boek is de nadruk die wordt gelegd op doelen stellen. Michael vertelt zijn eigen ervaringen, maar romantiseert het niet.

Hij benadrukt dat succes en geluk niet opeens tevoorschijn komen. Dat het hard werken is, en dat je er veel voor moet doen. Succes is een mindset. Ontdek hier hoe jij een succesvolle mindset creëert in slechts 1 minuut.

.

Leef je mooiste leven

Volg je verlangen. Dat is wat Michael Pilarczyk constant herhaalt in zijn boek. Volg je eigen pad. Doe wat je leuk vindt en je hoeft nooit meer te werken. Kortom: leef je mooiste leven.

Hij geeft in Master Your Mindset veel nieuwe inzichten over hoe jij dit leven kunt waarmaken. Kijk niet naar anderen, of denk niet aan wat anderen vinden, maar volg je eigen pad, aldus Michael. Goede vragen om jouw mooiste leven vorm te geven:

 • Wat wil je écht?
 • Wat houdt je tegen?
 • Waarom doe je wat je doet?
 • Hoe ziet jouw mooiste leven eruit?
 • Wat bepaalt de kwaliteit van je leven?
 • Waar ben jij dankbaar voor vandaag?
 • Wat kun je vandaag doen om jezelf te verbeteren?

Dit zijn zomaar een paar vragen uit Master Your Mindset. Ze zetten ons aan het denken. En daar zit ook de meerwaarde in van dit boek. De levensvragen die gesteld worden. Ze zetten ons weer opscherp. Iets wat we allemaal goed kunnen gebruiken.

Zo stel je de beste doelen om het beste uit jezelf te halen.

 

.

Wat je zaait zul je oogsten

Uiteindelijk bepaal jij hoe je leven eruitziet. Wat wil je? Wat zijn je doelen? Welke acties neem je elke dag opnieuw?

Wat je elke dag doet, is uiteindelijk ook wat je krijgt. Wat zaai jij? We kunnen een zaaitje planten in de grond, en vervolgens de hele dag kijken naar  de groei van het plantje. Maar er zal niets gebeuren. Geen groei.

De oogst komt niet van de ene op de andere dag. Het plantje groeit langzaam. Door er elke dag aandacht aan te besteden. Doe je dit niet, dan sterft het plantje af.

Zo werkt het ook in ons leven, stelt Pilarczyk. Als we niet weten wat we willen, laten we ons leiden door de plannen van anderen. En dat is nu precies wat we niet willen.

Master Your Mindset Strategie

Michael Pilarczyk schrijft in Master Your Mindset vaak de drie woorden ‘Alles is mindset’. Alles begint bij onze gedachten. En die kunnen we controleren door aan ons eigen gedrag en gewoontes te werken.

master-your-mindset-samenvatting-nederlands-michael-pilarczyk-boekrecensie-review-youtube-leroy-seijdel

 

.

Ik vind zijn twaalfstappenstrategie een mooie en vooral praktische aanvulling op de rest van het boek. Het zijn stappen die we als checklist kunnen gebruiken bij het realiseren van onze doelen:

 1. Master Your Mindset. Onze gedachten bepalen onze acties. Wees je bewust van je eigen overtuigingen en gedachten.
 2. Bepaal een helder en duidelijk doel. Zonder doel geen focus. Wat maakt het uit wat we vandaag doen als we toch geen doel hebben?
 3. Visualiseer je einddoel. Een krachtig hulpmiddel om meer te geloven in je doel.
 4. Vind een voorbeeld. Laat je inspireren door mensen die doen wat jij graag wilt doen. Bekijk hun strategie en doe hetzelfde.
 5. Onderzoek voordat je begint. Denk niet dat het makkelijk is, want dan valt het altijd tegen. Onderschat niets.
 6. Stel een strategisch plan op. Een doel zonder plan is niets meer dan een wens. Maak een helder plan.
 7. Verzamel een dreamteam. Jij bent het gemiddelde van de vijf mensen waar je mee omgaat.
 8. Persoonlijk meesterschap. Jouw energieniveau bepaalt de mate van je succes.
 9. Begin voordat je er klaar voor bent. We hebben de neiging om te wachten op het juiste moment zonder te weten dat het juiste moment nooit komt. Start nu.
 10. Wees flexibel en anticipeer. Plannen lopen altijd anders dan je had gepland. Wees flexibel in je acties, maar verander je doel niet.
 11. Doe alles wat nodig is. Elimineer de tijdverspillers en hou focus op je doel.
 12. Houd je aandacht gericht op je doel. Hou focus, focus en nog eens focus.

Master Your Mindset Recensie

Michael Pilarczyk heeft met het Nederlandse mindset boek een uitstekend boek geschreven. Ik vind het mooi om te zien dat hij in het gat van persoonlijke ontwikkeling en mindset is gedoken. Naar mijn mening zijn er nog weinig mensen die hier zo de nadruk opleggen zoals Michael dit doet.

De meerwaarde van het boek zit voor mij vooral in de gestelde vragen en het twaalfstappenplan. Én dat hij deze twaalf stappen zelf ook iedere keer bij de hand houd. Michael doet wat hij zegt. Misschien is dat nog wel de belangrijkste reden om het boek te lezen!

Boeken lezen én de oefeningen toepassen mag dan simpel lijken. Het vergt ook veel tijd, geduld en discipline om dit op te doen. Wil jij stap voor stap ontdekken hoe je blijft doorzetten en volhouden op je doelen?

Krijg hier direct toegang tot De Magie van 1 Minuut en ontdek hoe je uitstelgedrag overwint en doelen bereikt in 1 minuut.

 .

Boekentips artikel