Mastery boekrecensie – Robert Greene

Mastery boekrecensie. Wil jij ook graag beter worden in één skill? Of nog beter: niet alleen beter worden in die skill maar gewoon de beste worden? Dit boek gaat dieper in op hoe je beter focus kunt houden op één skill. Kortom: Mastery!  

Persoonlijk meesterschap

Het boek Mastery is geschreven door Robert Green. Dit boek gaat dieper in op hoe jij persoonlijk meesterschap en succes bereikt. Volgens Greene is dit belangrijk om écht betekenisvol in het leven te staan.

In de video geef ik een Nederlandse boekensamenvatting met mijn 3 grootste inzichten uit het boek Mastery. Vond je dit een leuke video? Abonneer op mijn Youtubekanaal voor meer gratis tips, inzichten en boekenrecensies.

.

Mijn 3 belangrijkste inzichten uit Mastery

Het boek is – op moment van schrijven – nog niet in het Nederlands verkrijgbaar. Gelukkig geldt dat wel voor deze review ;-). In deze Nederlandse boekreview deel ik mijn 3 belangrijkste inzichten met je:

Inzicht 1: Ken de definitie van Mastery

Voor iedereen betekent Mastery weer iets anders. Greene noemt het in zijn boek ‘100% focus en toewijding hebben op één enkele skill’. Stel je voor dat jij heel goed wilt worden in webinars geven, dan wil je alleen maar bezig met het verbeteren van webinars. Of als je heel goed wilt worden in schilderen, dan wil je alleen maar bezig zijn met schilderen.

Kortom: je wilt 100% gefocust zijn op jouw belangrijkste doel. Zo kom je ook het beste in de flow en zeker op de lange termijn geeft dit heel veel plezier. Je wordt namelijk steeds beter in jouw skill! Wat betekent Mastery voor jou? En waar wil jij Mastery op creëren?

Ontdek de 3 krachtige mindset oefeningen voor meer Mastery

.

Inzicht 2: Denk als een ‘bouwer’

Volgens Greene moet je – om meesterschap te creëren – jezelf meer en meer gaan zien als een bouwer. Hiermee bedoeld hij dat de focus op het proces veel belangrijker is dan het einddoel. Kortom: de training is belangrijker dan de wedstrijd zelf!

Dit is eenvoudig te verklaren. Hoe beter je traint des te makkelijker de wedstrijd zal gaan. Training en voorbereiding is dus alles. Focus op het proces is focus houden op de lange termijn. Waar wil je naartoe? En welke kleine stap kun je vandaag zetten om iets dichter bij jouw Mastery te komen?

Procesdoelen, resultaatdoelen en het gevoel hebben dat je vooruitgang boekt

Inzicht 3: Investeer je tijd

Met Mastery wordt het makkelijker om jouw tijd beter te investeren. Stel je voor dat jij vier uur lang honderd procent focus houdt op één skill. En stel je voor dat jij 8 uur lang vijftig procent focus houdt op één skill. Wat is productiever?

Je kunt dus veel meer tijd beter investeren door focus te houden. Na die vier uur zou je zelfs kunnen stoppen met werken. En daar zit de ware kracht van Mastery.

Een andere kracht van Mastery is dat je – met focus op één doel tegelijk – sneller en effectiever goede gewoontes ontwikkeld. Die gewoontes kosten na verloop van tijd geen energie meer. Je doet ze gewoon. Denk hierbij aan fietsen, tandenpoetsen en autorijden. Wat als je deze strategie ook kunt toepassen op andere gewoontes uit jouw leven?

Gewoontes doorbreken: een 4 stappenplan!

Samenvatting en boekrecensie Mastery

Mastery is een diepgaand boek en echt voor de ondernemer bedoeld die een impact wil maken op één enkel gebied. Kies dus een niche en gebruik daar de tools voor die uit het boek staan.

Het is ook een goed boek om meer toegevoegde waarde en daarmee onderscheidend vermogen te creëren. Vanuit die positie kun je vervolgens weer meer mensen helpen. Het boek is vrij filosofisch opgezet. Daardoor kan het zijn dat het boek niet voor iedereen makkelijk weg leest. Ik vond het zelf wel een goed boek!

Mastery toepassen in de praktijk

De strategieën uit het boek Mastery toepassen mag dan simpel lijken. Het vergt ook veel tijd, geduld en discipline om dit op te bouwen. Wil jij stap voor stap ontdekken hoe je blijft doorzetten en volhouden op jouw doelen?

Krijg hier direct toegang tot De Magie van 1 Minuut en ontdek hoe je uitstelgedrag overwint en doelen bereikt in 1 minuut.

.

Boekentips artikel