Mediteren

Mediteren. Het is een lange tijd ‘not done’ geweest. Tegenwoordig is het één van de grootste opkomende trends in de persoonlijke ontwikkeling. Wat is mediteren en waarom zou je het doen?

Meditatie is concentratie zonder iets te doen. Dat klinkt gek. Voor concentratie moet je toch altijd iets doen? Niet helemaal. In het begin wel. Later niet meer. En eigenlijk mediteren we allemaal zonder dat we het doorhebben.

Pak je sleutels uit je broekzak, gooi ze in de lucht en vang ze op. Tussen het opgooien en vangen volg je met je ogen de sleutels. In dit korte moment ervaar je de staat van meditatief bewustzijn. Je bent vrij van gedachten en ervaart geen spanning meer. In dit moment gaan je gedachten niet uit naar wat je allemaal moet gaan doen of wat je net gedaan hebt.

Al je aandacht gaat uit naar het volgen en vangen van de sleutels. De essentie van meditatie is niets meer of minder dan volle aandacht geven aan de ervaring van het huidige moment. Het hier en nu.

In de theorie lijkt het erg makkelijk om te mediteren. En vaak lukt het je ook best om dit een keer te doen. Totdat je het op structurele basis wilt blijven doen. Opeens merk je dat moeilijker is dan je dacht. Met alle afleidingen in de huidige maatschappij is het niet meer zo makkelijk om focus en aandacht ergens op te houden. Met meditatie train je op concentratie en focus.

Meer meditatie leestips

Verrijk jezelf met de volgende tips, inzichten en oefeningen om jezelf in balans te brengen met mediteren:

  • Bewust Leren ontspannen -3-tips-tegen-stress-en-spanning
  • onderbewustzijn trainen positieve gedachten
  • 87korte meditatie oefening persoonlijke ontwikkeling
  • ademhalingsoefeningen ontspanning-ontstressen-in-2-minuten-persoonlijke-ontwikkeling
  • mijn meditatie retraite stilte retraite leroy seijdel company tijdgever persoonlijke ontwikkeling mindset jongeren nlp jongerencoach coaching coach nederland thailand indonesie mediteren leren rust focus motivatie weten wat je echt wilt ontdekkingsreis persoonlijke ontwikkeling jongeren mindset motivatie focus timemanagement productiviteit succes geluk masterclass insidefocus coaching training leroy seijdel company tijdgever visualisatie mentale kracht meditatie mindfulness weten wat je wilt ontdek wat je wilt discipline zoektocht ontdekkingsreis drenthe hoogeveen groningen nederland coach trainer spreker jongerencoach coaching training persoonlijke ontwikkelingscoach personal development teacher
  • goede ademhaling aanleren